Iata cum va puteti da seama daca un calugar, invatator spiritual sau guru este unul fals sau unul autentic! Nu va lasati pacaliti!

Social Media

guru falsTraim intr-o lume materialista in care avem atata nevoie de spiritualitate. Insa cei care incearca pe calea spiritualitatii de unii singuri adesea se ratacesc si, de aceea, au nevoie de invatatori spirituali autentici care sa-i indrume. Exista insa un aflux de „maestri iluminati ai Universului” in aceste vremuri. Calugari, guru si profesori spirituali sunt in stanga si in dreapta. Multi dintre ei sunt doar niste farsori, care nu urmaresc altceva decat sa-si umple buzunarele de bani, fara sa-i intereseze spiritualitatea.

In acest articol, vom vorbi despre niste criterii dupa care ii vom putea identifica pe invatatorii spirituali falsi:

1) Cere sume mari de bani. Actiunile vorbesc mai mult decat cuvintele. Poate ca cea mai mare problema pe care o gasim la acei guri falsi este problema banilor. Asa numitii profesori spirituali cer sume foarte mari de bani pentru informare, cunoastere sau pentru asa-zisa „intelepciune”. Daca cineva va cere, de exemplu, 300 de dolari pentru activarea ADN-ului spiritual cu 12 componente, atunci probabil ca ati fost inselati.

2) Isi acorda singuri titluri pompoase. Daca acei invatatori spirituali se proclama singuri cu titluri pompoase, ca de exemplu „maestru iluminat” sau „mare invatator al Universului”, atunci sa stiti ca acele persoane sunt doar niste farsori. O persoana iluminata autentica nu are nevoie de asemenea titluri, pentru a-si satisface egoul. Cei care au experimentat realitatea ultima nu se lauda despre modul in care au realizat iluminarea sau despre faptul ca ar fi mai buni decat altii. Ei sunt, de fapt, destul de umili, poate uneori mult prea umili.

3) Nu accepta critica. Un alt semn de identificare al unui invatator spiritual autentic este capacitatea acestuia de a accepta sau nu critica. Cei care nu sunt profesori spirituali autentici vor fi jigniti de criticile formulate la adresa lor. Cum de a indraznit un „muritor neiluminat” sa-i critice!

4) Se ocupa exagerat de mult de scopul final. Daca observati un profesor spiritual sau un guru care exagerat de mult cu starea de iluminare/mantuire, atunci fiti precauti. Multe dintre acesti invatatori spirituali se concentreaza exagerat de mult pe iluminarea/mantuirea in sine, decat sa-i invete pe altii cum sa atinga aceasta stare. Si asta pentru acesti falsi guru nu cunosc cu adevarat etapele spiritualitatii… doar gura e de ei.

5) Se comporta ca niste ipocriti. Feriti-va de ipocriti! Aceasta este, probabil, una dintre cele mai simple metode de descoperire a falsilor invatatori spirituali. Uitati-va atenti daca ei practica ceea ce predica. Un proverb popular spune: „Fa ce spune popa, nu ce face popa”. Ei bine, ar trebui sa fie invers. Adica, popa trebuie sa si faca ceea ce predica. Atunci cand un invatator spiritual ne vorbeste despre meditatie ca si crestere spirituala, el va face acest lucru de unul singur? Daca el vorbeste de iubire si lumina, el este asa? Iubitor si plin de lumina?

6) Se concentreaza spre satisfacerea propriilor dorinte egoiste. Un aspect deosebit de important pentru a identifica un profesor spiritual autentic este acela de a-i investiga propria viata. Acel invatator se concentreaza prea mult pe bani, s*x sau putere? Atunci este un invatator fals. El ar trebui sa aiba o viata echilibrata.

7) Afiseaza un materialism spiritual. Materialismul spiritual este un lucru care a devenit o problema in ultimii ani. Materialismul spiritual este procesul prin care egoul acumuleaza realizarile si progresele inregistrate de sine pe calea spirituala. Atentia sporita pentru ca materialismul spiritual este o mare problema. Toate cursurile, invataturile, cartile si atelierele de lucru care se concentreaza pe legea atractiei pentru a ne aduce bogatii si abundenta tine de dorintele materialiste si nu reflecta o crestere spirituala reala.

8) Are un comportament egoist. Altruismul trebuie sa fie calitatea dominanta al unui invatator spiritual avansat, nu egoismul. Spiritualitatea nu are loc pentru superstaruri. Nu profesorul spiritual trebuie sa fie in centrul atentiei, ci mai degraba mesajele spirituale si invataturile transmise. Cum putem atinge propriile noastre dorintele de spiritualitate, daca pozitia noastra de constientizare este axata pe profesor si nu pe planul intern al Sinelui?

9) Promite o cale rapida de auto-realizare. Cand vedeti pe cineva care ofera un curs spiritual care costa mii sau zeci de mii de lei si dureaza cateva zile sau saptamani, la sfarsitul caruia se promite iluminarea/mantuirea sau alte lucruri spirituale de genul acesta, atunci sa stiti ca acela este un farsor. Da, e adevarat, cu totii avem vietile ocupate si simtam ca si cum nu avem suficient timp pentru a ne dedica cresterii noastre spirituale, dar sa fim realisti: este foarte putin probabil ca veti deveni auto-realizati in 3 saptamani. Procesele de crestere spirituala sau auto-realizare pot dura ani intregi sau o intreaga viata.


Social Media

4 Comments

  1. daca criteriile sunt reale atunci nu poti urma decat calea inimii. daca nu esti pregatit pt inaltare spirituala nici un guru sau sfant nu te va putea invata.tot adevarul si calea de urmat se afla in mintea si sufletul nostru. daca sufletul e plin de gunoi ,ca o mlastina, atunci nu mai este loc de mila si compasiune.
    deschideti-va inima si sufletul fata de cei din jur si DOMNUL va fi cu voi.

  2. Buna ziua! De curand am inceput un program de meditatii bazat pe informatii din diverse surse (in special internet) pentru deschiderea chackrelor. De cateva zile lucrez la deschiderea Muladharei care pentru mine este si cea mai inactiva. Recent am avut trei viziuni interesante dupa meditatie una dupa alta aparand ca niste imagini foarte clare. In prima deschid o usa rosie imensa, dincolo de ea o camera nesfarsita plina de o ceata rosie si groasa. Prin ea zaresc o combina agricola cu forma ciudata si un ornament cu o semiluna uriasa pe ea. A doua a fost un lan de lalele portocalii udate de o stropitoare. In a treia viziune un sarpe mic din piatra se incolacea in jurul altui sarpe urias rosu.

    Cunoasteti pe ceneva care ma poate ajuta cu o mica clarificare a acestor viziuni, deasemenea daca pot fi pus in contact cu persoana respectiva?

    Pana acum interpretarile sunt: 1: usa deschisa a fost primul pas, camera plina de ceata era un drum lung si necunoscut, dar combina inca nu stiu ce reprezinta, arata oarecum amenintator dar era foarte pasiva. 2: portocaliu e asociat cu urmatoarea chackra, presupun ca stropirea lalelelor imi sugera ca lucratul la prima chackra o intareste si alimenteaza pe urmatoarea. 3: sarpele din piatra este un obstacol mic, dar letal pentru sarpele cel mare.

1 Trackback / Pingback

  1. Influenţa cuvintelor asupra ADN-ULUI - ADN-ul reacţionează la limbaj

Leave a Reply