Le dati copiilor in special legume sau fructe? Puteti face 4 ani inchisoare! Ii duceti la fast-food-uri? E OK… Traim intr-o lume nebuna!

copii fast foodIata o stire foarte ingrijoratoare, care arata ca traim cu o lume cu valorile pe dos:

“Parintii care impun copiilor lor o dieta vegana ar putea fi condamnati la patru ani de inchisoare in Italia, daca o lege propusa de Elvira Savino va fi adoptata de Parlamentul din aceasta tara, informeaza Reuters. Parlamentarul Elvira Savino, care reprezinta partidul conservator Forza Italia, a redactat un proiect de lege care, daca va fi adoptat, ii va face responsabili pe parintii italieni din punct de vedere legal daca acestia isi hranesc copiii ”cu o dieta lipsita de elementele esentiale pentru sanatate si o crestere echilibrata”.

”Nu am nimic impotriva dietei vegane sau a veganismului, atat timp cat ele reprezinta alegerea unui adult”, a declarat ea intr-un interviu telefonic acordat agentiei de presa Reuters, miercuri, la cateva zile dupa ce si-a prezentat proiectul de lege in fata Camerei Deputatilor, camera inferioara a Parlamentului din Italia. ”Gasesc ca este pur si simplu absurd ca anumitor parinti li se permite sa isi impuna propriile convingeri si alegeri in fata copiilor lor, intr-un mod aproape fanatic, religios, adeoseori fara cunostinte stiintifice si fara un consult medical. Atitudinea de tip «do-it-yourself», aplicata in astfel de cazuri, ma ingrozeste”, a adaugat ea.

Unii dintre medicii pediatri ii sfatuiesc pe parinti sa nu le impuna copiilor lor dieta vegana, deoarece aceasta este saraca in anumite nutrimente. Vegetarienii nu mananca carne, iar veganii, in plus fata de carne, nu consuma niciun fel de produse de origine animala, precum oua si lactate. Legea redactata de Elvira Savino propune condamnari de un an de inchisoare pentru cresterea copiilor cu o dieta vegana. Pedeapsa poate ajunge pana la patru ani de inchisoare daca minorul dezvolta probleme medicale permanente si pana la sapte ani daca minorul moare din aceasta cauza. Legea, daca va fi adoptata, va fi aplicata pentru copii cu varste de pana la 16 ani, iar pedepsele vor fi majorate cu un an, daca minorul are mai putin de trei ani”.

Sursa: monitorul.ro

Asadar, daca va duceti copiii la KFC, McDonald’s sau alte fast-food-uri asemanatoare unde se mananca alimente total nesanatoase si se beau bauturi carbogazoase, totul e OK… Dar, daca le veti da mancare vegetariana (legume, fructe sau lactate), care oricum e de o mie de ori mai sanatoasa decat fast-food-ul, puteti ajunge la inchisoare. Nu vi se pare ca intr-o lume complet nebuna!?

11 Comments

Leave a Reply