Cel mai mare studiu stiintific avertizeaza: analgezicele (aspirina, ibuprofenul, diclonefacul si altele) cresc riscul de atac cardiac

Atunci cand punem prea mult accent pe analgezice, acestea, chiar daca pot ameliora durerea, pot fi un „ucigas tacut” pe termen mediu si lung.

Aspirina, ibuprofenul, naproxenul, diclofenacul si alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS prescurtat) sunt mult apreciate de catre public pentru capacitatea lor de a lupta impotriva febrei si a usura durerile. Dar, despre riscurile pe care ele le suporta, putin se vorbeste in mass-media.

Conform unui studiu efectuat in 2005, una din patru persoane care au folosit in fiecare zi medicamente anti-durere, a luat in mod constant mai mult decat doza recomandata. Acest lucru poate provoca efecte secundare majore, cum ar fi probleme ale rinichilor, ulcere gastrice si sangerari interne.

Acum, un nou studiu pune un accent si mai mare asupra problemei, legand dozele mari de analgezice antiinflamatoare comune de atacurile cardiace. Publicat in BMJ, studiul a concluzionat cercetari preexistente care leaga astfel de analgezice de existenta problemelor cardiace. Potrivit noilor cercetari, riscul ar putea fi cel mai mare in primele 30 de zile de la administrarea medicamentelor. In munca lor, echipa internationala a analizat datele de la 446.763 de persoane pentru a intelege mai bine atunci cand problemele de inima ar putea sa apara.

Studiul poate fi citit pe BMJ AICI. Daca va intrebati cu ce puteti trata durerile de cap, va recomanda, sa o faceti in mod naturist, cu urmatoarele alimente: spanac, sucul de sfecla, morcovi si castraveti, lecitina sau usturoi. Puteti citi mai multe in acest articol: Durerile de cap nu se trateaza cu medicamente, ci cu spanac, morcovi, sfecla si alte tratamente naturiste!

 

Be the first to comment

Leave a Reply