Un preot catolic ne lamureste: „Ingerii exista, dar nu au nici aripi si nici forma. Sunt un fel de farame de lumina”

ingeri luminaIngerii intr-adevar exista, dar nu au aripi si sunt mai mult ca niste farame de lumina, a spus un oficial al Bisericii Catolice. Angeologul Bisericii Catolice, parintele Renzo Lavatori, spune ca fiintele celeste sunt din nou in voga, datorita diferitelor miscari spirituale New Age. Dar el insista asupra faptului ca reprezentarea traditionala a ingerilor ca niste fiinte inaripate este una mai degraba gresita.

„Cred ca este o redescoperire a ingerilor in crestinism”, a spus parintele Lavatori care a participat in noiembrie 2013 la o conferinta pe teme de ingeri, ce a avut loc la Roma, la Palazzo della Cancelleria. „Noi nu vedem ingerii atat de mult pe cat le simtim prezenta; ei sunt asemenea luminii Soarelui care refracta pe noi printr o vaza de cristal”, a adaugat el.

La aceasta conferinta a participat mai multe personalitati, printre care si istoricul de arta, profesorul Valerio Massimo Manfredi. Acesta a spus ca prima mentionare a cuvantului „angelos” („ingeri”) apare in civilizatia miceniana in Grecia, in urma cu mai mult de 3.000 de ani. In limba greacă, „angelos” inseamna „mesager”. Un alt participant la conferinta, monseniorul Giovanni Tonucci, a declarat ca ingerii sunt „suflete pure”, dar, lipsa lor de forme definite a permis artistilor lumii, de-a lungul timpului, sa-si lase imaginatia lor creatoare sa o ia razna. In orice caz, ingerii au ajutat la aparitia gandirii religioase si filosofice si au dat nastere la forme sublime de exprimare poetica si artistica.

Parintele Lavatori crede ca ingerii sunt din nou la moda, dar oamenii trebuie sa inteleaga ca „figurile de ingeri” nu sunt reprezentari reale ale ingerilor, si asta pentru ca, in primul rand, ingerii nu aripi. Dar, ingerii sunt mai necesari ca oricand, iar acest lucru se datoreaza cresterii secularizarii si materialismului in societate, care au lasat o „usa deschisa” pentru diavol.

4 Comments

  1. Este si va ramane o enigma D-zeu,ingerii,intreaga credinta.Dar a crede este o necesitate .Nu trebuie sa fii un credincios in spiritul bisericii si bibliei si doar rational.De exemplu,am avut anumite probleme cu sotia care se datorau unor farmece,subiect ridicol pentru majoritatea ,dar am vazut la OTV,o femeie care explica ca cel mai indicat sa te faci auzit de d-zeu este un rutual cu lumanarea.Si astfel,exact aici voiam sa ajung,sotia a intrat in legatura cu ingerul ,ingerul ei probabil,care i-a aratat si iadul,si raiul,si vinovatele de situatia ei.Si cum incurcate sant caile domnului,a urmat o intalnire intamplatoare,probabil,cu o descantatoare,o ghicitoare in carti care a finalizat vindecarea.Si divinitatea este un sistem bine pus la punct,la care ai acces printr-un anumit ritual,o intamplare care sa te recomande

Leave a Reply