Din secretele „Omului cunoasterii”: „Moartea inseamna pur si simplu un vis! Oamenii vor visa dupa moarte si cateva sute de ani!”

moarte visCarlos Castenada (1925-1998) a fost un autor peruviano-american, care a detinut un doctorat in antropologie. Incepand cu lucrarea sa intitulata „Învataturile lui Don Juan” (1968), Castenada a scris o serie de carti, in care el descrie experienta sa in samanism. Cartile, scrise la persoana I, relateaza experientele pe care Castenada le-a avut sub tutela lui Yaqui „Omul cunoasterii”, numit Don Juan Matus. Cartile sale s-au vandut in mai bine de 28 de milioane de exemplare, in 17 limbi. Criticii au sugerat ca operele sale sunt de fictiune; fanii sai cred insa in realitatea cartilor, ele descriind practicile care conduc la marirea constiintei.

Iata un fragment dintr-una din cartile sale si ce raspunsuri ne ofera „Omul cunoasterii”, cu privire la un subiect care a preocupat dintotdeauna omenirea: moartea.

Intrebare: Ce se intampla atunci cand murim?

Raspuns: Moartea ne atinge pe toti, dar nu este la fel pentru toti. Totul depinde de nivelul de energie al fiecaruia. Moartea unei persoane extraordinare este sfarsitul calatoriei, momentul in care ea a intors „Vulturului” („Spiritului Suprem”) toata constiinta pe care a obtinut-o atunci cand se afla in viata. Dar, pentru cei care isi disipesc energia, moartea e ca un vis plutitor, plin cu baloane de amintiri sterse, si apoi nimic.

Intrebare: Vrei sa spui ca, atunci cand noi visam, noi ne apropiem de starea de moarte?

Raspuns: Nu numai ca ne apropiem, noi ne aflam acolo! Dar, din moment ce vitalitatea trupului nostru ramane intacta, noi ne putem intoarce. A muri inseamna literalmente un vis. Atunci cand o persoana obisnuita viseaza, ea nu e capabila sa-si concentreze atentia pe nimic. Ea nu are altceva decat amintirile sale fragmentate. Daca persoana moare, diferenta e aceea ca visul se lungeste, iar ea nu se mai trezeste. Acesta este visul mortii. Calea mortii il duce intr-o lume virtuala de aparente, unde el va contempla materializarea credintelor sale, paradisurile sale si iadurile sale, dar nimic altceva. Aceste viziuni vor disparea in timp, odata ce amintirile se epuizeaza.

Intrebare: Si ce se intampla cu sufletele celor care mor?

Raspuns: Sufletul nu exista, ceea ce exista este energie. Odata ce corpul fizic dispare, singurul lucru ramas este o entitate de energie alimentata de memorie. Unele persoane au uitat atat de mult de ei insisi, incat vor muri aproape fara sa-si dea seama. Ele sunt asemenea oamenilor cu amnezie, care uita tot timpul. Cand mor, acei oameni se dezintegreaza aproape instantaneu, „impulsul lor de viata” (adica viata dupa moarte) dureaza doar cativa ani, cel mult.

Cu toate acestea, cei mai multi oameni au nevoie de ceva mai mult timp pentru dezintegrare, intre 100 si 200 sute de ani. Cei care au avut vieti pline de semnificatie pot rezista dupa moarte chiar si jumatate de mileniu. Iar cei care au fost capabili de a crea legaturi cu masele de oameni, isi pot pastra gradul de constientizare de dupa moarte, timp de milenii intregi.

Intrebare: Cum se realizeaza acest lucru?

Raspuns: Prin atentia acordata de urmasii lor. Aceasta asta a fost intentia celor care, in trecut, au practicat mumificarea marilor personalitati. Dar, in mod ironic, aceasta este cea mai mare dauna pe care poate fi aplicata energiei. Daca doriti sa pedepsiti o persoana, atunci ingropati-l intr-un sicriu de plumb; confuzia ei nu se va termina niciodata.

14 Comments

 1. BIBLIA SPUNE CA MOARTEA E CA UN SOMN,VEDETI CAZUL LUI LAZAR.DECI MORTIII MERG IN MORMINT PINA IN ZIUA INVIERII.CREZUL ORTODOX SPUNE CA IARASI VA SA VIE CU MARIRIE SA JUDECE VIII SI MORTI.DECI CIND VA VENI ISUS HRISTOS FIECARE MORT VA FI INVIAT,NORMAL UNII PENTRU VIATA VESNICA IAR ALTII PENTRU MOARTE VESNICA. PINA ATUNCI MORTIII RAMIN IN MORMINTELE LOR FARA SA AIBA VREO CUNOSTINTA LA CE SE INTIMPLA SUBT SOARE ASA SPUNE ECLESIASTUL.RAMIN IN MORMINT FARA VREO OARECARE CUNOSTINTA PINA LA ZIUA INVIERII.AMIN

 2. Buna ziua,
  As face o observatie. Anume din experienta mea, sufletul, energia sau spiritul unui individ, dupa trecerea in nefiinta calatoreste acele 40 de zile. De ce atatea, si de ce acest fenomen? Ma gandesc ca spiritul, sufletul individului trebuie pregatit, indiferent ce pacate sau mai bine zis fapte a avut pe pamant. Cert este ca nu ni se permite sa aflam multe. Cred ca e mai bine asa. La ce ne-ar folosi. Daca ne uitam la vechiul testament indiferent de metamorfoza prin care a trecut esenta e aceeasi. Anume evreii in antichitate au primit destule informatii si nu au crezut. Noi in aceasta epoca moderna cu atat mai mult suntem mai necredinciosi. Te-as ruga sa-ti faci timp sa cercetezi patru carti ale lui KLAUS KENNETH, un cetatean austriac care sa convertit la multe confesiuni ale lumi si a ajuns sa se opreasca si sa promoveze ortodoxia. In 2009 a fost in Romania.Titlu de carte, prima care e chiar usor de citit intitulata „Doua milioane de kilometri in cautarea Adevarului”. As vrea sa aud o parere dela tine. Sunt de acord moartea nu e sfarsitul dar pe pamant din pacate da.

 3. Ceea ce vrea sa zica acest „dude” este ca nu exista reincarnare, nu exista viata de dupa moarte, nu exista nimic altceva decat energia unor amintiri ce se dezintegreaza cu timpul. Si daca aceasta energie se dezintegreaza cu timpul, inseamna ca suntem niste forme de viata ce servesc ca „hrana” sau fac entertainment pentru ceva sau cineva din afara acestei lumi. Voua va place sa credeti asa ceva? Va place sa credeti ca nu avem nici un scop personal?

  Numai vedetele pot fi capabile de a crea legaturi cu masele de oameni si sa isi poata pastra gradul de constientizare de dupa moarte, timp de milenii intregi si timp in care poate apare si minunea unei reincarnari? Inseamna ca oamenii de rand traiesc absolut degeaba, fara nici cea mai mica speranta a unei vieti de dupa moarte.

  Poate ca moartea este ca un vis, pentru ca are logica. Dar de unde stie acest dude despre si ce se va intampla dupa ce mori? Nu vi se pare ca a ajuns prea departe cu astfel de speculatii? Nu poti spune ca ai traversat o intersectie daca nu ai facut-o!

 4. Ce am citit mai sus,raspunde tuturor intrebarilor pe care omul si le pune in lagatura cu trecerea sa dincolo. Dupa 30 -35 de ani in cercetere in domeniu ezoteric. Am parcurs inforenergetica, astrologie, numerologie, divinatie, intr-un cuvant am studiat aproape toate kabala. Am ajuns de mult la aceeasi concluzie. Nu indrazneam sa vreau sa cred ca nu ma insel. Acum am aceastav c ertitudine. Daca cineva ,care este sceptic in a crede aceste randuri despre moarte, sa plece in cercetarea sa. de la intrebarea Daca Dumnezeu creeatorul omului doreste cu adevarat asazisa evolutie a omului . Sa plece de la adevarul ca santem a 5 generetie a5 a incercare a atotputernicului de a scoate un om asazis perfect . pai de fiecare data a dat gres?
  veti respunde ca EL din dragoste ne-a lasat liberul arbitru? Atunci inseamna ca deja stia la ce sa se astepte! Sau nu stia?
  Asadar Prin aceste informatii a lui Castenada, vom avea raspunsurile complete si a parintelui spiritismului modern,precum si raspunsurile referitoere la karma.
  Astfel vom gasi aceea liniste prin care vom sti ca totul se va sfarsi candva.
  M-am intrebat candva…. oare ceea ce simtim ceea ce gandim ,modul cum percepem asazisa realitate cum se va finaliza in momentul in care toate instrumentele perceptiei vor fi modificate prin moarte? Culorile cate vom discerne? dar cate sunete? cate simturi vor fi si cate vibratii noi vor apare modificand perceptia celor din viate terestra? Mama mea presupunand ca o voi reintalni cu ce perceptie o voi identifica? cu care simturi? cu care sentiment din cele ce se vor modifica? oricum toate vor fi modificate iar ceea ce credem ca vom identifica atunci este doar o iluzie. Chiar daca dincolo va mai exista ceva, nu va avea nici o legatura cu ce speram sa fie. Asa si este corect. sI este bine. Dar omul este prea las si se agata de ideea ca TREBUIE SA MAI EXISTE CEVA . .. Si gaina din tigaie nu dispare cu desavarsire in latrina. Chiar daca si aceasta , latrina ajunge deversata in mare. dar gaina ajunsa in mare,fluviu, rau, canalizare, latrina, tigaie, mai este aceeasi gaina? oare ce perceptie o avea ea oare despre EA ?

 5. Conform Sfintei scripturi,Dumnezeu a daruit lumii pe unicul sau fiu, luand asupra sa pacatele omenirii,supus crucificarii,scopul fiind daruirea vietii vesnice,asa cum a promis. Dupa destrupare, spiritul se adapteaza la o noua viata-eterica,de fapt se readapteaza,dat fiind faptul ca esenta noastra este una spirituala-noi ne reantoarcem in univers,locul de unde plecam spre intrupare (nastere in trup) pe pamant.

 6. ESTE ADEVARAT DAR VERSIUNEA MEA ESTE ALTA .
  dupa ce va culcati intrati in vis care nu se termina in timpul visului ingeri celesti si persoanele care se ocupa de cei pregatiti pentru alta viata au grija de voi si va indruma spiritul spre o alta viata sunt multe etape pana veti atinge corpul finalitatii trebuie sa va nastetii de cateva ori pana invatati perfect viata spirituala .

Leave a Reply