Therese Neumann, femeia care n-a mancat si baut timp de 25 de ani

Social Media
  •  
  •  
  •  

therese_neumann_von_konnersreuthInedia reprezinta capacitatea unui subiect de a trai si desfasura o activitate normala pe timp nedefinit, in absenta oricarei forme de alimentatie.

Cazuri indubitabile de inedia, in care unele persoane au trait ani de-a rindul fara hrana si fara sa bea nici macar apa, adesea in conditii de control medical strict, vin sa demonstreze convingator nu numai existenta unor energii transfizice, ci si posibilitatea convertirii lor in energii fizice, pentru a asigura mentinerea proceselor vitale. Fenomenul inedia, o data instalat, este ireversibil. Incercarea de a administra fortat hrana subiectilor, „afectati” voluntar sau nu de inedia, poate declansa hemoragii grave, punind viata acestora in pericol. Unul dintre cele mai interesante si spectaculoase aspecte ale fenomenului inedia este posibilitatea subiectului de a-si modifica in permanenta greutatea corporala, in absenta oricarei forme de alimentatie.

Cel mai cunoscut si studiat caz de inedia este al tarancii bavareze Therese Neumann. Devenita celebra si datorita stigmatelor sale, Therese Neumann nu a mai pus hrana solida in gura din anul 1922, iar din anul 1926 nu a mai baut nici lichide. Cu toate acestea, pana in momentul mortii sale, survenite in anul 1962, taranca din Konnersreuth a lucrat zi de zi la camp, dormind doar doua ore pe noapte. Ea a constituit subiectul a numeroase verificari medicale, care au confirmat de fiecare data autenticitatea fenomenului.

Un raport medical din anul 1927 arata ca, in timpul unei supravegheri severe, care a durat 15 zile, interval in care Therese Neumann nu a mancat sau baut, greutatea sa corporala a variat astfel: 55 kg in prima zi, 51 kg in a patra zi, 54 kg in a opta, 52,5 in a unsprezecea si, din nou, 55 kg in a cincisprezecea zi.

Un caz mai recent de inedia, cel al portughezei Maria Rosalina Veira, a inceput in anul 1974, ca urmare a paraliziei membrelor inferioare.

2 comentarii la „Therese Neumann, femeia care n-a mancat si baut timp de 25 de ani”

  1. DA STIU.DUMNEZEU RIDICA ANUMITOR OAMENI PEDEAPSA. ASTFEL II OCROTESTE. PT. MINE A MINCA NU ESTE CEVA PLACUT. POT SA NU MANINC SI SA AM ENERGIE.DAR E INTR-ADEVAR UN MIRACOL SA NU MANINCI SI SA NU BEI ANI DE ZILE. AM AVUT MOARTE CLINICA ,AM VORBIT REAL CU DUMNEZEU,SI CRED IN ASTFEL DE FENOMENE. E O ENERGIE DIVINA CE DOMNUL O DARUIESTE ANUMITOR OAMENI.NE OFERA EXEMPLE IN CARE SA CREDEM CA EL EXISTE. EU NU MA MAI INDOIESC DE EXISTENTA LUI. IL IUBESC MAI MULT DECIT IMI IUBESC PROPRIA VIATA. MI-E DOR DE EL. M-AM SCHIMBAT ,SUNT ALTCEVA…SUNT ALTCINEVA. AM UN SENTIMENT ADINC DE PIERDERE A PARADISULUI SI NU-MI PASA DE BOGATIILE ACESTEI LUMI. VA IUBESC.

Lasă un comentariu