Trupul omului va deveni nemuritor in 20 de ani?

Social Media

ray-kurzweil-2Prestigiosul om de stiinta american Ray Kurzweil sustine ca oamenii – cel putin cei care vor – ar putea deveni practic nemuritori in aproximativ doua decenii, gratie nanotehnologiei si a intelegerii mai bune a felului in care functioneaza organismul uman. Kurzweil, care a mai prezis aparitia unor tehnologii revolutionare, spune ca drumul spre nemurire este chiar accelerat de ritmul “incredibil” in care evolueaza tehnologiile calculatoarelor si de progresele inregistrate in cercetarea genetica. Ajuns la 61 de ani, omul de stiinta american apreciaza ca, teoretic, avand in vedere repeziciunea cu care ne imbogatim cunostintele, nanotehnologii capabile sa inlocuiasca multe dintre organele noastre vitale ar putea sa apara pe piata in 20 de ani.

Desi o astfel de afirmatie poate parea deplasata, subliniaza Kurzweil, nu trebuie sa uitam ca avem deja la dispozitie pancreasuri artificiale, spre exemplu, sau implanturi neurale. El numeste aceasta teorie a sa “Legea Rezultatelor Accelerande”.

Intr-un articol publicat in tabloidul britanic “The Sun”, Kurzweil scrie: “Eu si multi alti oameni de stiinta am capatat convingerea ca in 20 de ani vom avea mijloacele de a ne reprograma sistemul de operare din epoca de piatra, astfel incat sa putem opri, apoi inversa imbatranirea”. “Atunci, nanotehnologia ne va permite sa traim vesnic. In cele din urma, nanobotii vor inlocui celulele sangvine si vor face treaba acestora de mii de ori mai eficient. In 25 de ani vom putea sa alergam 15 minute fara sa ne pierdem suflarea sau sa ne scufundam timp de patru ore fara butelii de oxigen. Victimele atacurilor cardiace – cei care nu au profitat de gata disponibilele inimi bionice – vor conduce calm pana la chirurg pentru o operatie minora, in timp ce sangvibotii lor ii vor tine in viata”, afirma Kurzweil.

“Nanotehnologia ne va extinde capacitatile mentale astfel incat vom putea sa scriem un roman in numai cateva minute. Iar daca vom dori sa intram in mod RV (realitate virtuala), nanobotii vor inchide semnalele creierului si ne vor duce oriunde vrem. Sexul virtual va deveni banal. Iar in traiul de zi cu zi, personaje holografice ne vor aparea in minte pentru a ne explica ce se intampla. Asa ca putem sa asteptam cu nerabdare o lume in care oamenii vor fi cyborgi, cu membre si organe artificiale”, conchide Raymond Kurzweil.

Sursa: www.cotidianul.ro


Social Media

8 Comments

  1. va dati seama cum va fi sa fim simpli cobai?dusi de nas de niste holograme,,,bietul om ce va ajunge,,nasol,dar asta nu se va intampla niciodata ,,cand oameni au vrut sa ajunga la cer si au construit turnul babel nu au reusit pt ca dzeu nu a ingaduit,,a incurcat limbile,,in cazul asta ce va fi?

  2. Parerea mea este ca nu va fi bine de nici o culoare…dupa ce ca avem in lume milioane de avorturi …mai suntem si inganfati si dornici ca si Lucifer sa fim noi Dumnezei… va da`ti singuri seama ce se intampla cu fiecare dintre noi daca pe capetenia ingerilor intr`o viteza fulgeratoare l`a trimis in cele mai afunde locuri ale pamantului… deci… ganditi … eu nu cred si nici nu vreau sa gandesc ca am sa fiu un robotel care sa fac ceea ce vrea creeatorul acestor nanoboti… vorba ta ” stefanna” cobai… nu cred ca este cea mai buna alegere…daca Dumnezeu crede ca nu suntem inca pregatiti de viata de apoi nu ne cere sufletul…iar daca El crede ca este timpul atunci o V-a face…caci de`… deaia suntem aici …ca sa meritam intrarea in Rai… Mult bine si Multa sanatate !!!

  3. aceasta tehnologie va avea si efecte negative evident asupra omului nu numai efecte pozitive oameni pot deveni niste fiinte malformate,vor suporta mutatii genetice in urma ecestui proces,nmu ne va spune noua ce efecte negative are ,pe ei ii intereseaza sa isi scoata banii .****_eu_adi

  4. o armata de sclavi nemuritori …incapabili de reproducere ….ashteptand doar porunci….fara ganduri sau amintiri placute cu cei dragi ……fiind capabili doar de munca 24 din 24 ……sunt sigur ca guvernul ar fii in extaz la gandul asta ……..pai daca lumea e sa ajunga vreodata asha nu poate ieshii decat dezastru .

  5. Eu vreau sa fiu nemuritor dar hai sa fim seriosi astia deja au exagerat cu asta daca e sa fim nemuritori sa primim un dar de la dumnezeu poftim copii mei darul nemuririi si sa fim tineri si frumosi pentru totdeauna ca vampiri dar eu mai bine as muri decat sa mi se pune cipuri in tot corpu doamne ma sinucid mai bine decat sa fiu controlat de niste diavoli fara minte

Leave a Reply