Trupul omului va deveni nemuritor in 20 de ani?

ray-kurzweil-2Prestigiosul om de stiinta american Ray Kurzweil sustine ca oamenii – cel putin cei care vor – ar putea deveni practic nemuritori in aproximativ doua decenii, gratie nanotehnologiei si a intelegerii mai bune a felului in care functioneaza organismul uman. Kurzweil, care a mai prezis aparitia unor tehnologii revolutionare, spune ca drumul spre nemurire este chiar accelerat de ritmul “incredibil” in care evolueaza tehnologiile calculatoarelor si de progresele inregistrate in cercetarea genetica. Ajuns la 61 de ani, omul de stiinta american apreciaza ca, teoretic, avand in vedere repeziciunea cu care ne imbogatim cunostintele, nanotehnologii capabile sa inlocuiasca multe dintre organele noastre vitale ar putea sa apara pe piata in 20 de ani.

Desi o astfel de afirmatie poate parea deplasata, subliniaza Kurzweil, nu trebuie sa uitam ca avem deja la dispozitie pancreasuri artificiale, spre exemplu, sau implanturi neurale. El numeste aceasta teorie a sa “Legea Rezultatelor Accelerande”.

Intr-un articol publicat in tabloidul britanic “The Sun”, Kurzweil scrie: “Eu si multi alti oameni de stiinta am capatat convingerea ca in 20 de ani vom avea mijloacele de a ne reprograma sistemul de operare din epoca de piatra, astfel incat sa putem opri, apoi inversa imbatranirea”. “Atunci, nanotehnologia ne va permite sa traim vesnic. In cele din urma, nanobotii vor inlocui celulele sangvine si vor face treaba acestora de mii de ori mai eficient. In 25 de ani vom putea sa alergam 15 minute fara sa ne pierdem suflarea sau sa ne scufundam timp de patru ore fara butelii de oxigen. Victimele atacurilor cardiace – cei care nu au profitat de gata disponibilele inimi bionice – vor conduce calm pana la chirurg pentru o operatie minora, in timp ce sangvibotii lor ii vor tine in viata”, afirma Kurzweil.

“Nanotehnologia ne va extinde capacitatile mentale astfel incat vom putea sa scriem un roman in numai cateva minute. Iar daca vom dori sa intram in mod RV (realitate virtuala), nanobotii vor inchide semnalele creierului si ne vor duce oriunde vrem. Sexul virtual va deveni banal. Iar in traiul de zi cu zi, personaje holografice ne vor aparea in minte pentru a ne explica ce se intampla. Asa ca putem sa asteptam cu nerabdare o lume in care oamenii vor fi cyborgi, cu membre si organe artificiale”, conchide Raymond Kurzweil.

Sursa: www.cotidianul.ro

8 Comments

Leave a Reply