Biblia si codul ei secret

Social Media
  •  
  •  
  •  

biblia10Marile nenorociri ale lumii sunt ascunse in Cartea Sfanta si pot fi descifrate matematic

Disparitia dinozaurilor, Hitler la putere, asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, dar si cea a premierului israelian Itzhak Rabin, atacurile de la World Trade Center din New York, toate aceste evenimente existau deja in Biblie, codificate, potrivit lui Michael Drosnin, ziarist american si autor al doua bestselleruri – „Biblia: codul secret”, volumele I si II. El chiar l-a avertizat pe Itzhak Rabin, dar n-a fost luat in seama. Pentru a reliefa profetiile din Cartea Sfanta, Drosnin a fost ajutat de un matematician israelian si echipa acestuia.

In Geneza au fost codificate numele rabinilor din primul mileniu d.C.

Eliyahu Rips, matematicianul israelian, descopera, in 1988, codificate in Geneza, numele mai multor intelepti si rabini din primul mileniu al erei noastre. „Probabilitatea ca o asemenea coincidenta sa apara in Biblie este de una la peste doua miliarde de posibilitati”, afirma Rips.

Desi descoperirea sa a fost una de senzatie, i-au fost necesari sase ani ca sa convinga serioasa publicatie „Journal of Statistica Science” sa o accepte in paginile sale. Decriptarea Cartii Sfinte continua, cercetatorii israelieni descoperind ca si alte numeroase evenimente istorice importante se ascund, codificate, in continutul ei. In urma calculelor, a reiesit ca evenimentele prezentate nu sunt deloc un rezultat al hazardului, ele nefiind descoperite decat in Biblie.

Razboiul din Iraq, prezis de Biblie

Ziaristul american a fost sceptic totusi in aceasta privinta. Dar matematicianul l-a convins, demonstrandu- i prezicerea exacta a razboiului din Iraq. In timp ce multi considerau ca interventia divina se afla la originea codificarilor, jurnalistul inclina spre originea extraterestra a revelatiilor. Analiza tuturor acestor descoperiri a fost publicata in 1997, in prima carte a lui Drosnin pe aceasta tema, „Biblia: codul secret”, a doua parte aparand in 2003.

Geneza unui cod

Ideea ca Biblia contine o structura matematica profunda nu este noua. De secole, oamenii incearca sa uneasca textele religioase din Cartea Sfanta cu frumusetea absolutului din matematica. Miscarea mistica a Kabbalei a incercat aceasta posibilitate din timpul iudaismului primitiv pana in secolul al XIII-lea.

Adeptii sai interpretau Biblia asociind cu un cod, cu un simbol sau cu o cifra fiecare litera a alfabetului evreiesc. Mai recent, matematicianul rus Ivan Panin (1855-1942) si-a castigat celebritatea prin cercetarile sale privind structura numerica a Bibliei. Rezultatele l-a care a ajuns s-au dovedit incredibile chiar si pentru el, facandu-l pe acest nihilist necredincios sa se converteasca la crestinisim.

Unul dintre contemporanii matematicianului rus, rabinul Michael Ben Weissmandel, a facut si el asemenea cercetari, pe Vechiul Testament. Eliyahu Rips, unul dintre elevii rabinului, a continuat de codificarea cu ajutorul informaticii, la inceputul anilor ’80. Impreuna cu echipa sa, dupa anii de studii ai Torei (primele cinci volume din Biblia evreiasca), a descoperit codurile, asa cum sunt ele cunoscute astazi.

Decodificare simpla

Cercetatorul isrealian a folosit un procedeu simplu de decodificare. El a cautat cuvinte noi, „sarind” peste un numar constant de litere din text. De exemplu, folosind de fiecare data a zecea litera din cuvintele deja scrise, se formeaza un altul nou. Eliyahu Rips nu a folosit aceasta tehnica la hazard. El a cautat, ca inceput al seriei cuvintelor pe cel mai lung. Apoi l-a asociat cu cele de langa el, nu neaparat aflate pe acelasi rand. Rezultatul a fost un „tablou” de litere care, la randul lor, formau cuvinte noi. In acest fel, matematicianul a descoperit profetiile. Este adevarat, prin procedeul banal de decriptare vor rezulta multe cuvinte inteligibile si in oricare alte texte. „Dar niciodata nu vor putea fi intalnite atatea grupuri de cuvinte care sa formeze mesaje la fel de clare precum cele intalnite in Biblie”, afirma cercetatorul.

Sursa: www.evz.ro

11 comentarii la „Biblia si codul ei secret”

  1. NU pot sa cred de ce este itrodus si aici pe acest syt TRAIAN .B uni sunt obsedati de presedinte ,nu se poate sa faceti si aici politica!! nu vreu sa critic acest cititor dar va rog macar aici sa lasam politica!!,,rog pe admin sa nu de voie la asmena postari ,, ,cu scuze! si va MUTUMESC si aveti mare grija de voi!P .S sunt aici sa ma pot destide si inobila sufleteste!!

  2. Universul este informatie (vie), totul este interconectat iar timpul este o iluzie creata de imposibilitatea mintii noastre “educate” (adica limitate) de a percepe realitatea. Se stie ca omul “normal” foloseste sub 8% din capacitatile creierului. Se va descoperii ca, de fapt, universul este holografic iar mintea noastra este o oglinda a acestuia. Ceea ce e scris in Biblie este o informatie de natura holografica si de aceea apar conexiuni atemporale aparent intamplatoare… adica noi vedem lucrurile liniar in timp liniar, pe linia trecut-prezent-viitor, insa totul exista, se manifesta simultan intr-un prezent continuu

  3. Ca si cercetator pasionat al bibliei si-n acelasi timp vizionar, sunt foarte retinut atat la matematician cat si la rabin.Am decriptat :-Cartea profetului Daniel ,o carte deosebita de grea , -Unde se gasesc Tablele legii,-Numarul de om al fiarei si numele ei (Apocalipsa cap.13/18,-Marimea zilei Facerii si cui ii apartine,-Cine este Gog u Magog (fara” si” caci ma supara nestiinta),-Decriptarea in mare parte a cartii lui Enoh,-Lacustele lui Ioel,-Cine este “uraciunea pustiitorului”,-Profetia din cadrul celei mai mari porunci “Asculta Israel………..”,si n-am folosit metodele lor.Pe lumea aceasta sunt foarte multi cabalisti dar din pacate doar teoreticieni.Va multumesc Filip

Lasă un comentariu