Sunteti fara energie si epuizati? Aveti dezechilibrata „chakra de foc”! Ce puteti face?

Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Cel de-al treilea centru energetic (manipura chakra) se mai numeste si „chakra de foc”. Ea este situata in zona plexului solar, centrul organului digestiv. Cunoscuta si ca soarele interior, chakra de foc elibereaza energie si putere. Cand chakra a treia este sanatoasa, ea confera senzatia de putere.

Chakra plexului solar constituie soarele si centrul de forta al omului. Aici preluam energia solara care hraneste, printre altele, corpul nostru eteric si, impreuna cu el, si corpul fizic, dandu-i vitalitate si mentinandu-l. Prin cea de-a treia chakra intram in legatura cu lucrurile din lumea noastra si cu semenii nostri.

Un rol important al chakrei plexului solar este limpezirea pulsiunilor si dorintelor emanate de chakrele inferioare, indrumand si folosind energiile lor creative in mod constient, precum si manifestarea continuturilor spirituale ale chakrelor superioare catre lumea materiala, realizand o cat mai perfecta implinire a vietii la toate nivelurile.

Chakra plexului solar se afla intr-o legatura directa cu corpul astral, denumit si corpul dorintelor si nazuintelor, care poarta si emotiile noastre. Aici pulsiunile si dorintele vitale din chakrele inferioare sunt decodate, prelucrate si transformate intr-o energie superioara, inainte de a fi modelate de catre constientul nostru impreuna cu energia chakrelor superioare.

Semne de dezechilibru ale manipurei chakre:
* pasivitate;
* epuizare, oboseala;
* manie excesiva, explozii temperamentale;
* lipsa de respect de sine;
* digestie slaba;
* lipsa de vointa.

Semne ale unei manipure chakre sanatoase:
* respect de sine;
* energie maxima;
* vitalitate si rezistenta;
* hotarare, incredere;
* curaj;
* simtul umorului.

Cum putem sa ne deschidem chakra a treia?

MEDITATIE:

Stam in picioare, cu picioarele putin departate. Inspiram si expiram de trei ori, aducand energia pina in zona plexului solar. Sarim usor timp de 1 -3 minute, ca si cum am fi pe o trambulina. Ne oprim si reluam pozitia de stat in picioare cu picioarele usor desfacute, si coloana vertebrala dreapta. Punem mainile pe umeri, cu coatele ridicate la nivelul umerilor. Inhalam si ne rasucim catre stanga, apoi la exhalare ne rasucim catre dreapta, timp de 1-3
minute (pe o muzica vioaie). Facem tot posibilul ca sa radem timp de 1 minut. Punem mainile pe plexul solar, si la inspiratie aducem in plex urmatoarea afirmatie: „Eu pot”.

VIZUALIZARE:

Lumina aurie a Soarelui corespunde cu lumina, caldura si forta chakrei plexului solar. Daca te deschizi in mod constient in fata influentei sale, aceste calitati vor fi revigorate in tine. Viziunea unui câmp insorit, de rapita sau de cereale coapte, iti ofera si ea trairea unei impliniri manifestate ca raspuns la forta luminoasa a Soarelui.

In mijlocul florii-soarelui, in unitatea cercului, vei vedea desene in spirala, iar in petale vei recunoaste lumina aurie care radiaza in jur. Daca te adancesti in aceasta Mandala naturala, vei avea trairea launtrica a unitatii si, in ea, a esentei miscarii intelepte, ordonate si in acelasi timp jucause, dansatoare, a unei activitati care, puternica, fericita, dulce si plina de frumuseţe, radiaza catre tine.

TERAPIE PRIN SUNETE:

A treia chakra este activata prin melodii focoase. Muzica de orchestra, rasunetul coordonat al numeroaselor sunete poate conduce la armonizarea chakrei plexului solar. In caz de hiperactivitate, este potrivita orice muzica relaxanta, care calmeaza si care te ajuta sa te adancesti in centrul fiintei tale.

TERAPIE PRIN CULORI:

Un galben curat, insorit activeaza si intareste functiile celei de-a treia chakre. Galbenul invioreaza activitatea nervoasa, gandirea, precum si contactul si schimburile cu altii. Actioneaza impotriva senzatiei de oboseala launtrica, da bucurie si relaxare voioasa. Daca esti prea pasiv sau intristat, un galben pur iti va fi de ajutor pentru a relua viata si activitatea.

TERAPIE PRIN PIETRE PRETIOASE:

Cea de-a treia chakra este activata prin pietre ca ochiul de tihru, chihlimbarul, topazul si citrinul.

Ochiul de tigru favorizeaza vederea fizica si pe cea launtrica. Ea ascute capacitatea de intelegere si de descoperire a unor greseli, precum si de tratarea acestora.

Chihlimbarul da caldura si siguranta. Forta solara din el te conduce pe calea catre o bucurie mai mare si lumina mai limpede. Ajuta privirea launtrica si iti arata cum te poti valorifica in viata. Pe plan trupesc, chihlimbarul purifica organismul, are un efect de echilibrare asupra sistemului digestiv si hormonal, curata si intareste ficatul.

Topazul te umple in masura mare cu forta radioasa si cu caldura luminii solare. Da o stare de constienta mai lucida, vigilenta si limpezime, bucurie si vivacitate. De asemenea, anuleaza sentimentele impovaratoare si gandurile tulburi, constituind un ajutor in starile de anxietate si depresive. Fortifica si stimuleaza intregul corp si favorizeaza digestia corporala si spirituala.

Citrinul aduce o stare generala buna, caldura si vioiciune, siguranta si incredere. Te ajuta sa-ti prelucrezi experientele de viata si sa le integrezi in personalitate, precum si sa aplici in viata cotidiana observatiile intuitive. In domeniul fizic ajuta la eliminarea toxinelor, in indigestii si in diabet si invioreaza activitatea sanguina si nervoasa.

Be the first to comment

Leave a Reply