Destinul exista pentru a ne obliga sa ne trezim spiritul si sa lucram cu el, astfel incat sa ne putem crea un nou destin!

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Din cauza greselilor savarsite in incarnarile precedente, omul trebuie sa sufere, conform destinului sau; hindusii spun ca e o karma de platit. Dar aceasta nu semnifica ca e imposibil de a reactiona la aceasta, pentru ca cel ce nu face nimic altceva decat sa sufere, o sfarseste, intr-o zi, strivit. Din contra, trebuie sa luptam cu armele iubirii si luminii, pentru a triumfa asupra destinului. Din acest moment, nu mai exista destin pentru omul ce s-a hotarat sa traiasca in lumina. El a schimbat planul, legile nu mai sunt aceleasi, a iesit din lumea fatalitatii pentru a intra in cea a gratiei.

De cate ori entitatile celeste au venit sa va explice in toate manierele posibile ca trebuie sa fiti mai constiincios, mai cinstit, mai rabdator, mai generos, si voi n-ati auzit, n-ati vazut, n-ati inteles nimic. Pentru ca v-ati aratat atat de surd, orb, marginit, trebuie sa fiti putin zguduiti. Iata de ce justitia divina v-a trimis sa va incarnati in conditii dificile, unde aveti de suferit pentru a va plati datoriile si aveti de invatat cateva adevaruri. Si voi trebuie sa acceptati aceasta situatie.

Nu ne putem sustrage justitiei divine si nu o putem evita. De aceasta, e inutil sa consultam astrologi, cum fac unii, pentru a va preveni de pierderile si accidentele la care sunteti expusi. E inutil sa va puneti la adapost. Pentru ca, orice veti face, nu evitati nimic: nu scapati de destin prin siretlicuri. Singurul lucru pe care il puteti face este sa lucrati cu lumina, pentru ca atunci cand zilele incercarilor vor veni, sa aveti posibilitatea de a le suporta mai bine.

Stiti, de exemplu, ca veti suferi de o boala grava: ei bine, ducand o viata rationala, purificand si intarind organismul vostru, va pregatiti armele cu care veti lupta. Nu aveti posibilitatea sa evitati aceasta boala, dar in ziua cand va incepe, ii veti putea micsora aria de actiune. Aceasta lege e valabila in toate domeniile: eforturile pe care le faceti pentru a va intari si pentru a va purifica va vor permite sa infruntati incercarile in conditii mai bune.

Destinul nu se lasa induiosat, dar el nu e niciodata crud; e just. Toate greselile pe care le-ati comis se aduna pe un platan al balantei, dar daca va decideti sa va redresati viata, tot ceea ce faceti bun va apasa pe celalalt platan. Deci, cand va veni momentul de a plati pentru greseli, gandurile, sentimentele, actiunile voastre bune intervin pentru ca plata sa fie mai mica. Aceasta inseamna, de asemenea, ca nu trebuie sa fim fatalisti spunand: „Pentru ca destinul meu e asa si asa, nu e nimic de facut, trebuie sa-l accept”. Nu. Nu uitati niciodata aceasta: destinul nu ne cere sufocarea, inabusirea spiritului. Din contra, destinul exista pentru a ne obliga sa ne trezim spiritul si sa lucram cu el, pentru a ne crea un nou destin.

Marea majoritate a oamenilor, care nu au idei prea clare despre acest subiect, folosesc cu indiferenta cuvantul destin pentru tot ce li se intampla in viata, bun sau rau. Cu cateva exceptii, extrem de rare, nicio fiinta umana n-a venit pe pamant fara sa aiba greseli de reparat, datorii de platit. Cati sfinti si profeti au suferit pentru a-si repara greselile pe care le-au facut in incarnarile anterioare! Aceasta nu a impiedicat sufletul si spiritul lor sa traiasca in splendoarea divina, pentru ca munceau fara ragaz, in ciuda karmei lor, si astfel au devenit sfinti.

Chiar daca karma va asalteaza, va veti simti deasupra: karma vrea sa va limiteze, voi va veti elibera; karma vrea sa va tina in intuneric, voi va veti ilumina, pentru ca in ciuda oricaror incercari voi va continuati eforturile. Da, trebuie sa cautati sa ajungeti la acel punct in care veti scapa sferei de influenta a karmei.

Asadar, nu putem scapa karmei, dar putem sa o platim in diferite feluri. Este ca si in viata, cel mai des se plateste cu bani, dar sunt alte mijloace de a-ti achita datoriile: poti munci sau face un cadou sau poti face un serviciu. In plan spiritual cel mai bun mijloc de plata este de a strange aur, adica a-ti dezvolta calitati si virtuti. Dar si rugaciunea e o forma de plata, pentru ca si in rugaciune puneti aur, tot ce este mai bun din inima voastra, din sufletul si spiritul vostru. Va caiti pentru greselile voastre, promiteti sa le reparati prin fapte bune.

Be the first to comment

Leave a Reply