Sunteti manipulati de cei din jur? Iata ce trebuie sa faceti ca sa scapati de aceasta manipulare!

Social Media

manipularea oamenilorProbabil ca oricine in viata noastra a fost manipulat macar o data de cineva. Profesorii, colegii, partenerii de viata, prietenii si familia sunt de obicei cei care ajung sa ne manipuleze pentru ca simtim ca am avea incredere in ei. De aceea, ne deschidem fata de ei si putem risca a fi abuzati emotional de catre ei.

Daca vreti sa evitati sa fiti manipulati, primul lucru ce trebuie sa-l faceti este acela de a recunoaste faptul ca sunteti, de fapt, manipulati. Pentru aceasta este nevoie de onestitate. Iar, odata ce ati recunoscut problema, puteti incepe sa o reparati. Si exista mai multe modalitati de a evita sa fiti manipulati:

1. Nu va fie frica sa spuneti „nu” sau sa fiti egoist

Trebuie sa va iubiti suficient pe voi insiva pentru a spune „nu”. Si nu doar „nu”, ci si un „categoric nu”. Atunci cand va faceti un obicei de a face alte persoane fericite, indiferent de costuri sau sacrificii, atunci va refuzati propria fericire. Cand spuneti „nu”, atunci veti pune capat si manipularii.

Fiind energetic predispusi in a spune „da” tot timpul, va deschideti in a fi manipulati. De fapt, va dati consimtamantul din punct de vedere energetic pentru a atrage un manipulator in viata voastra, deoarece vibratia este deja aliniata cu cea a respectului scazut de sine. Dar voi trebuie sa atrageti ceea ce aveti nevoie sa evoluati; asa ca nu va fie frica sa spuneti „nu”.

2. Vorbiti cu incredere

Raspunzand provocarilor oamenilor reprezinta o modalitate foarte buna de a opri un dezechilibru energetic care continua sa se dezvolte sau sa se perpetueze. Puneti piciorul in prag si vorbiti cu incredere. Spuneti ceva de genul „Am un sentiment ca incerci sa ma manipulezi aici pentru un motiv oarecare”. Sau „Care iti sunt intentiile tale pentru a spune acest lucru?” Daca stiti sigur ca cineva in viata voastra va manipuleaza, spuneti-i. Ce aveti de pierdut? Vorbiti-i de la un nivel de vibratie al increderii de sine si nu aveti cum sa fiti manipulati.

3. Cititi manipulatorii

Este mult mai dificil sa fiti manipulati emotional de cineva, atunci cand stiti care sunt adevaratele lor intentii. Daca doriti sa stiti intentiile cuiva, uitati de cuvintele pe care ei le folosesc. Se estimeaza ca doar 7% din comunicare este de fapt verbala. Iata cateva lucruri ce trebuie sa faceti pentru a citi pe cineva:

* Uitati-va la limbajul corpului lor. Folosesc ei gesturi pentru a incerca sa va insele?
* Uitati-va la ochii lor. Ei au probleme in a folosi contactul vizual?
* Ascultati tonul lor. Sunt nervosi, puternici sau folosesc un ton pentru a incerca sa controleze situatia?
* Uitati-va la energia lor. Incearca ei sa va domine energetic?
* Aveti incredere in intuitia voastra. Simtiti ca e ceva in neregula atunci cand va vorbesc?

Odata ce va antrenati pentru a fi sensibili din punct de vedere energetic, va ascultati intuitia si va dezvoltati abilitatea de a fi capabili sa cititi intentiile oamenilor prin comunicare non-verbala, veti fi imposibil de manipulat.

Sper ca lucrurile acestea sa va ajute!


Social Media

1 Comment

  1. Orice comunicare cu oricine este o forma de manipulare. Manipulare in bine sau in rau, dar este manipulare. Suntem fiinte materiale slabe din punct de vedere fizic sau intelectual, deci usor de manipulat. Scoala, mass media, familia, societatea, religia, stiinta ne manipuleaza fie ca recunoastem sau nu. Dumnezeu ne manipuleaza, la fel si diavolul, diferenta este doar scopul manipularii. Egoismul este pecetea diavolului, pervertirea iubirii autentice ce provine de la Dumnezeu. Asta am inteles din Biblie. Este Biblia o forma de manipulare? Categoric da (pretinde transformarea noastra spirituala), dar este spre binele intregii umanitati. Lovendale, articolele tale uneori antagoniste arata ca esti manipulat si manipulezi pe cei ce te citesc. Acum eu manipulez cand scriu acest comentariu! De cine si cu ce scop? Suntem prea mici si ignoranti ca sa stim.

Leave a Reply