Scapati natural de pietrele la rinichi, fara operatie! Sfaturi mai simple ca acestea nu exista…

Social Media

pietre la rinichiChiar daca beti intre sase si opt pahare cu apa pe zi, tot va alegeti cu pietre la rinichi. Daca nu sunt eliminate, medicul dumneavoastra va va recomanda probabil ceva numit tratament de litotripsie – un proces de macinare a pietrelor cu ultrasunete pana cand se pulverizeaza, folosind un aparat care costa vreo 3 milioane de dolari; in multe cazuri, medicul prescrie si operatie.

Un doctor american, W.B., spune ca „promotorii litotripsiei” au facut jocurile prea mult timp. El sustine ca exista alternative verificate. Si nu e singurul. In Los Angeles, doctorul P.F., profesor de urologie la Southern California University si director al Sectiei de Litiaza Renala al Centrului Medical St. Joseph’s din Burbank, arata ca 92% din pietrele la rinichi sunt compuse din calciu sau compusi ai calciului. Si aproape tot calciul din alimentatia dumneavoastra provine din produsele lactate. Asa ca reducerea cantitatii de branza pe care o mancati, de exemplu, poate fi o idee buna. O alta, spune el, este sa verificati medicamentul contra aciditatii gastrice pe care-l luati. Unele dintre ele isi fac chiar un titlu de glorie din continutul de calciu! El sustine, de asemenea, ca nu cantitatea de apa bauta zilnic conteaza, ci cantitatea de urina (pe care o produceti). Beti suficienta (apa) pentru a elimina 2 litri de urina pe zi.

Doctorul B.M., de la Institutul de Nutritie Umana al Facultatii de Medicina Generala si Chirurgie al Universitatii Columbia, arata ca 60% dintre pietrele la rinichi sunt compuse din calciu combinat cu oxalati – o substanta care se gaseste in anumite tipuri de produse – care in mod normal trec prin organism fara nici o problema. El recomanda reducerea ingerarii de hrana bogata in oxalati. Asta include fasolea, ridichile, ardeii grasi, spanacul si cacaoa.

La Facultatea de Medicina Harvard, doctorii E.P. si S.G. merg mai departe. Continuand pe linia experimentelor facute in Suedia, ei confirma ca magneziul poate ajuta la dizolvarea acestor pietre compuse din calciu si oxalati. Se pare ca magneziul se leaga cu oxalatii la fel de usor ca si calciul, dar combinatia intre oxalati si magneziu nu formeaza pietre! Mai mult decat atat, cercetatorii de la Harvard au descoperit in 1974 ca vitamina B incetineste formarea de oxalati. Asadar, luate impreuna chiar si in doze moderate de 300 mg si respectiv 10 mg, oxidul de magneziu si vitamina B previn cu succes aparitia din cauze necunoscute a pietrelor formate din calciu si oxalati. Intr-adevar, experimentele lor au demonstrat ca aparitia acestor pietre a scazut cu 92%!

O alimentatie saraca in grasimi si bogata in fibre vegetale pot de asemenea preveni pietrele la rinichi. Cercetarile arata ca un astfel de regim alimentar asigura o doza sanatoasa de magneziu si vitamina B . De asemenea, s-a descoperit ca vitamina C, despre care s-a crezut ca favorizeaza formarea pietrelor la rinichi, ajuta de fapt la prevenirea lor! Vitamina C mareste aciditatea urinei, ceea ce duce la dizolvarea pietrelor.


Social Media

6 Comments

  1. Comentariu editat de admin: ATENTIE! Pe acest site se incearca sa se creeze o vibratie crescuta a tuturor cititorilor. Asadar, nu vor fi postate comentariile rautacioase, invidioase, cele care scot in evidenta caracterul egoist si murdar al omului. Se pot face aprecieri critice la adresa articolului sau a autorului/cititorilor, dar ele trebuie sa aiba un caracter decent si spiritual. Asadar, daca aveti de gand sa va expuneti gandurile negative aici, nu va mai obositi, caci o faceti degeaba! Va multumim!

  2. bunicul meu s-a operat de pietre la rinichi. E adevarat ca in urma cu vreo 30 de ani, dar atunci doctorul i-a spus ca pietrele avute de el nu s-au format datorita lichidelor, ci datorita vegetalelor, iar asta e mai tare(sticloasa, taioasa) decat cea formata din cauza lichidelor…o fi adevarat?

  3. Comentariu editat de admin: ATENTIE! Pe acest site se incearca sa se creeze o vibratie crescuta a tuturor cititorilor. Asadar, nu vor fi postate comentariile rautacioase, invidioase, cele care scot in evidenta caracterul egoist si murdar al omului. Se pot face aprecieri critice la adresa articolului sau a autorului/cititorilor, dar ele trebuie sa aiba un caracter decent si spiritual. Asadar, daca aveti de gand sa va expuneti gandurile negative aici, nu va mai obositi, caci o faceti degeaba! Va multumim!

Leave a Reply