sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăDivinatieAstrologieSaturn in aspecte cu celelalte planete

Saturn in aspecte cu celelalte planete

Saturn in aspecte cu celelalte planete

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

saturnSaturn in conjunctie cu Jupiter: Aspectul indica onestitate, spirit intreprinzator, talent pentru investitii solide si durabile. Alterneaza perioadele de optimism cu depresiile. Configuratia are aceeasi influenta binefacatoare ca sextilul si trigonul, dar intr-o masura mai mica. Daca Jupiter este slab in semn sau rau aspectat, inftuenta conjunctiei este slaba, dar pot sa apara blocaje ale vaselor sangvine, arteroscleroza – ca si in cazul opozitiei sau cuadraturii.

Saturn sextil, trigon cu Jupiter: Aspectul indica intelepciune, inclinatie spre studiu, filozofie, ocultism, dorinta de a-si crea o situatie sociala buna si de a face o impresie buna tuturor. Persoana are tarie de caracter, abilitate in depasirea obstacolelor, diplomatie. Stima obtinuta datorita meritelor sale. lndica un caracter bine calit, spirit cuprinzator, esential filozofic, fire binevoitoare, simt adanc al dreptatii. Insusirile celor doua planete sunt combinate in aceste aspecte, ele aducand castiguri, onoruri si stima in sfera sociala. Persoana este socotita un veritabil stalp al societatii. Proprietatea sa va creste, caci aceste aspecte dau o judecata sigura in materie de bani si capacitatea de a prinde din zbor prilejul.

Saturn careu, opozitie cu Jupiter: Aspectul indica probleme de familie, spirit materialist, egoism, zgarcenie, afirmare dificila in viata. Nativul trebuie sa munceasca din greu pentru orice, se maturizeaza devreme datorita incercarilor dificile prin care trece inca de la varste fragede. Poate avea necazuri datorita fraudelor comise de altii; pierderi prin imprumuturi fara garantie. Da o fire neincrezatoare, incapabila de a lua o hotarare, banuitoare. Persoana se lasa luata de curentul intamplarilor. Ea va fi adesea dusa in spate de societate, fie intr-un azil de saraci, fie intr-o temnita. Caracterul ii este cu desavarsire necinstit.

Luna in conjunctie cu Saturn: Nu este un aspect intotdeauna rau, cel putin in ceea ce priveste insusirile mentale pentru ca el da o judecata sigura si adanca, o mare putere de concetrare. Daca Saturn este intarit de semn (Balanta, Capricorn) iar pe de alta parte poate Luna este bine aspectata, aceasta pozitie va aduce insusirile bune ale lui Saturn. Daca Saturn este slab prin semn (mai ales in Berbec) iar Luna este suparata, conjunctia se interpreteaza ca si careul sau opozitia (caracter intunecat, inclinare spre accese de melancolie periodice). Efectul conjunctiei depinde si de domeniul de viata pe care il exprima aceasta conjunctie putand fi buna pentru concentrare mentala, dar daunatoare digestiei, mai ales in horoscopul unei femei, cu tendinte de a opri fluxul menstrual si urmari suparatoare rezultand din aceasta. In tema masculina acest aspect indica moartea sotiei.

Luna in sextil, trigon cu Saturn: Aspectul genereaza cele mai bune insusiri saturniene si il face pe nativ increzator in sine, serios, cumpatat, grijuliu si econom. Tactul si diplomatia manifestate in relatiile sociale ii vor asigura reusita. El va avea o inalta idee despre responsabilitate in materie de cinste si dreptate, va castiga increderea si stima celor din jur. Rabdarea si statornicia sa vor fi nesecate. Aspectul indica o persoana demna de incredere, modestie, spirit practic, capacitate de a ocupa pozitii de raspundere, prudenta, diplomatie, tact, abilitate executiva, rabdare, economie, sanatate buna, stapanire de sine. Nativul poate sa-i influenteze pe cei din jur, este abil, increzator in propriile forte de respectul public.

Luna in careu, opozitie cu Saturn: Este semnul unei vieti necajite, persoana avand o fire melancolica si nelinistita, adunand in jurul ei o atmosfera intunecata si trista. Ori gandurile materializandu-se, aceasta stare de spirit aduce amanari si dezamagiri in toate departamentele vietii. Nativul va avea greutati din partea lucrurilor si oamenilor reprezentate de Saturn, probabil parintii. Daca va avea ceva bani, va avea ocazia sa-i piarda si va avea o multime de piedici ca sa castige mai mult, asa ca toata viata o va duce greu. Isi face mai multi dusmani decat prieteni si va fi victima barfei, chiar a scandalului. Totusi aceasta dizgratie va fi neindoielnic meritata, datorita caracterului posomorat si egoist. Un astfel de om este grosolan, aspru si avar fata de ceilalti. Acestea sunt biciuirile lui Saturn, iar grijile si necazurile prin care trece poate ii vor induiosa inima. Daca Saturn este in semnul exaltarii sale, Balanta, aceste aspecte nu vor fi asa rele spre sfarsitul vietii. Ele ar putea indica atunci ca nativul a invatat lectia si prin urmare a meritat conditii mai bune. Aspectele rele ale Lunii cu Saturn sunt foarte daunatoare pentru sanatate, mai ales pentru femei pentru ca ele indica o blocare a organelor sexuale. In tema unui barbat aceste aspecte pot prevesti burlacia sau moartea sotiei. Aspectul indica probleme familiale, tendinta spre celibat, complexe de inferioritate, timiditate, stari depresive, seriozitate excesiva, risc de moarte a partenerului, pesimism, descurajare, sterilitate, boli de stomac. Refugiere in profesie, tendinta de a-i domina pe ceilalti, fire risipitoare, imaginatie lenta, lipsa de scrupule.

Soare in conjunctie cu Saturn: indica tenacitate, pesimism, dar si un caracter echilibrat. Cel in cauza invata din lovituri grele, isi reprima emotiile si sentimentele, este patruns de responsabilitate, seriozitate, gust pentru munca, canalizandu-si vointa in vederea unor scopuri constructive.

Soarele in sextil sau trigon cu Saturn: Aceste aspecte pun in valoare cele mai bune insusiri ale celor doua planete, generand metoda, simtul preciziei, darul organizarii, iscusinta in executie, insusiri diplomatice si energia morala de a duce la capat orice proiect, indiferent de greutatile care survin. Persoana nu-si va crea dusmani, are o inima cinstita, binevoitoare si grijulie pentru bunastarea celorlalti. Nu se va cobora niciodata la o fapta josnica, este foarte sincera si dreapta in legaturile cu toti oamenii. Daca socoteste bun un mod de a actiona, nu va da inapoi, chiar daca se unesc cerul cu pamantul impotriva sa.
Aceste aspecte aduc reusita in carierele juridice, politice sau in cele legate de mine si agricultura. Adesea persoana are parte de o mostenire, insa pretuirea si reusita sunt amanate pana spre mijlocul vietii sale. Aspectul indica o fire rabdatoare. Nativul este capabil, abil, serios, acumuleaza metodic, se adapteaza la conditii dificile. Are o vitalitate si o vointa puternice, perseverenta, simt politic; este un bun organizator, cunoscand onoruri spre finalul vietii. E atras de filozofie si stiinte spirituale, de statistica si acumulare de date enciclopedice.

Soare in careu, opozitie cu Saturn: Aceste aspecte au efect nefast asupra sanatatii. In Gemeni si Sagetator dau inclinare spre tuberculoza. Aceasta influenta este mai mica in semnele fixe, unde rezistenta la imbolnavire este mai mare, dar chiar si acolo, cand boala se prinde de subiect, scade puterile fizice si impiedica trupul sa se refaca repede; redobandirea sanatatii este greoaie. Aceste aspecte sunt potrivnice la ceea ce se numeste reusita, dar dau o bogata recolta de experiente si din acest punct de vedere sunt excelente pentru suflet.
Oricata grija ar depune persoana in indeplinirea planurilor sale, va avea de suferit amanari si piedici care ii vor ingreuna calea spre ceea ce spera. Casatoria ii va fi nefericita si se va termina probabil prin moartea timpurie a sotului. Va intampina greutati in gasirea si pastrarea unui serviciu, va avea necazuri cu patronii si autoritatile.Va avea impresia ca tot timpul este dusa de nas si lipsita de libertate in toate directiile. Acestea sunt experiente exterioare, dar nu trebuie uitat ca ele sunt provocate de firea launtrica, si atata timp cat aceasta nu se va schimba persoana va fi nevoita sa indure toate acestea. Nativul are tendinta de se inchide in gaoacea sa, este pesimist, pasandu-i putin sau deloc de sentimentele celorlalti, foarte incapatanat. In horoscopul unei femei, un astfel de aspect indica o casatorie cu un barbat mult mai in varsta, care se va arata aspru. Aspectul prezice moartea sotului si mai ales mai multe casatorii, care se temina prin moartea partenerului sau divort. Aceste configuratii vestesc adesea mosteniri, dar vor fi greutati, litigii pentru a intra in posesia lor. Daca Saturn este in semnul sau de exaltare, Balanta, ultima parte a vietii poate fi mai buna.
Aspectul indica egoism, pesimism, tendinta de autocompatimire. Persoana este mereu criticata, are caracter contradictoriu, poseda simt politic dar este lipsita de vointa si de simtul oportunitatii. Sanatate slaba, posibile probleme cardiace. Predispozitie spre intriga si calomnie, certuri si scandaluri, cu pierderea reputatiei, sau chiar destramarea familiei.

Pluton conjunctie cu Saturn: Aspectul indica o fire necugetata, suspicioasa, nerabdatoare, invidioasa, agitata, autodistructiva. Persoana are o mare forta fizica si mentala, dar o canalizeaza in scopuri negative. Posibile tendinte sinucigase.

Pluton in sextil, trigon cu Saturn: Aspectul indica tenacitate, profunzime in idei, curaj, atractie spre cercetare, calitati de conducere. Nativul este disciplinat, capabil sa indure foarte mult, are o coordonare foarte buna a energiilor, putand da nastere unor opere artistice importante, desi cu o tenta de ciudatenie.

Pluton careu, opozitie cu Saturn: Aspectul indica egoism, violent, tendinte sinucigase, un adept al disciplinei severe, posibila depresie psihica, inclinatie spre violenta sexuala si agresivitate, favorizand prostitutia, pornografia si aberatiile erotice.

Marte in sextil sau trigon cu Saturn: Aspectul indica rezistenta fizica, capacitate de efort prelungit, curaj, perseverenta, tenacitate, ambitie, mare forta de caracter. Nativul dispretuieste pericolul, putand sa se afirme usor in cariera politica sau militara. Este serios, responsabil, calculat, conventionalist, rnaterialist, are calitati de conducere, spirit de observare, concentrare si torta, impetuozitate in urmarirea scopurilor sale. Beneficiaza de vitalitate si viata lunga. Fire energica, hotarata; in stare de o actiune intensa si sustinuta, datorita careia persoana va avea rezultate extraordinare. Usurinta de executie, rabdarea – sunt remarcabile si ii ingaduie sa indeplineasca ceea ce ar fi cu neputinta pentru altii. Prin aceste insusiri, se ridica in slujbe inalte. Persoana este pretuita datorita capacitatilor sale, dar nu este iubita deoarece are o fire dura si aspra. Are un fizic rezistent si o sanatate buna in general.

Marte in conjunctie, careu, opozitie cu Saturn:
Aspectul indica o tendinta de imbatranire prematura, fire razbunatoare, siretenie, cruzime, libertinaj, extravaganta, limbaj sarcastic, cinism, obraznicie, risc de accident, nenoroc, vaduvie, posibile necazuri cu legea, inchisoare: fire nemiloasa, sadica, tafnoasa, suspicioasa; dificultati in concentrare. Cel in cauza este neincrezator, rautacios, avand multe conflicte cu ceilalti datorita firii sale impulsive si dure. Indica o fire egoista si violenta, aspra si cruda; suparacioasa, ranchiunoasa, necinstita si vicleana, fara scrupule. Persoana este supusa ocarii publice si intemnitarii. Aspectele indica accidente grave si o moarte violenta. Daca una din planete este exaltata sau cu alte aspecte bune, influenta nefasta va fi si mai mare. Astfel de defecte grave nu vin doar de la un singur aspect si daca celelalte configuratii ale nativitatii sunt bune, cele aratate vor fi aplicate intr-o masura mai mica.

Saturn in aspect rau cu Lilith (pentru ambele sexe):
Indica o tendinta inconstienta spre izolare si autodistrugere, crize psihice, depresii nervoase, sentimente de frustrare, scrupule excesive, probleme cu articulatiile si cu abdomenul.

Neptun in conjunctie cu Saturn: Aspectul indica un puternic complex de inferioritate, dificultati financiare, pierdere a reputatiei, predispozitie pentru a fi inselat si tradat, proasta directionare a energiei.

Neptun in sextil sau trigon cu Saturn: Favorizeaza reusita in afaceri, facand sa iasa la iveala insusiri saturniene: cinste, hotarare, incredere in sine – prin care persoana isi atrage respectul. Este dornica sa ajute si foarte indemanatica. Aspectul indica o solida cultura intelectuala, gust pentru filozofie si ocultism, mari capacitati de concentrare, posibilitate de a-si realiza telurile indiferent de obstacole, atractie pentru compania persoanelor mature si serioase, autocenzurarea sentimentelor si a emotiilor. Cel in cauza este profund intuitiv, are abilitate in afaceri si in organizare, putand sa se afirme usor in societate.

Neptun in careu sau opozitie cu Saturn: Aspectul predispune la pierderi prin inselaciune, excrocherie, frauda. Aspectul indica lipsa simtului masurii, incredere prea mare in sine, exagerare in fapte, isterie, pierderea reputatiei. Persoana nu reuseste sa-si stapaneasca instinctele si patimile. Sufera de un complex de inferioritate, inhibitie, tendinta de ipohondrie, depresie mentala si autoamagire. Poate avea necazuri mari in dragoste si tulburari ale sanatatii, in special ale sistemului nervos, poate chiar paralizie si alte boli grave.

Venus in conjunetie cu Saturn:
Aspectul indica frustrare, predispozitie pentru a fi inselat, autocenzura in exprimarea sentimentelor, amanarea manifestarii lor pana in a doua jumatate a vietii, atractie fata de persoane mai in varsta, fire geloasa, blocaje si dificultati emotionale.

Venus sextil, trigon cu Saturn: Insusirile bune ale lui Venus sunt iubire, prietenie, cele ale lui Saturn, tact, diplomatie, metoda, simtul dreptatii, amabilitate, economie. Persoana este loiala, sincera, dreapta si metodica, insusiri care asigura reusita in toate departamentele vietii. Persoanele cu acest aspect vor fi cautati ca prieteni si sfatuitori, ca persoane de incredere in orice prilej care cere cinste si iscusinta. Aceste aspecte dau gusturi simple, o moralitate fara gres, cinste, stima, sanatate si bunastare.
Aspectul indica loialitate, ratiune, calm, logica deductiva, responsabilitate, modestie, siguranta, caracter puternic, stapanire a instinctelor si a senzualitatii. Nativul este econom, prevazator, are gusturi rafinate, abilitate in afaceri, stiind sa traga foloase din orice. Posibila casatorie cu persoana mai in varsta, care are o pozitie inalta pe scara sociala. Sentimente constante, fidelitate, batranele fericita, maturitate in manifestari inca de la o varsta frageda.

Venus in careu, opozitie cu Saturn: Aspectul indica energie mentala consumata in relatii sexuale, goana dupa placeri, dificultati in relatiile cu femeile si cu persoane mai in varsta, inclinatie spre gelozie, inhibitie, instrainare, dificultati emotionale, deseori celibat. Fire schimbatoare, posomorata, sireata; sexualitate agresiva, purtari indecente, obiceiuri depravate. Telurile afective nu sunt realizabile; infidelitate si adulter. Tulburarile care se ivesc apar in general din relatia persoanei cu sexul opus. Acest aspect il face pe nativ ascuns, viclean ca sa-si poata satisface poftele – adesea intr-un mod neobisnuit – si indeamna spre dorinte perverse fata de persoane cu mult mai tinere. Intr-un menaj, persoana este stapanita de demonul geloziei si face o viata de neindurat tovarasului de viata datorita firii sale banuitoare. Aceste aspecte inclina spre avaritie, meschinarie in ceea ce priveste banul. In tinerete, nativul trebuie sa se fereasca de a avea contacte cu persoane mai varstnice, care vor fi pornite sa-i exploateze increderea. Mai taniu, el insusi va tinde sa se foloseasca de tineri.

Uranus conjunctie cu Saturn: Are aceeasi influenta ca si aspectele bune, daca planetele sunt exaltate, (Saturn in Balanta sau Capricorn), (Uranus in Varsator sau Scorpion). Daca conjunctia are loc intr-o zodie in care una din planete este slaba (Berbec, Taur, Rac sau Leu) influenta sa va fi negativa.
Aspectul indica pierderi financiare, scandaluri, divort, accidente, dificultati in concentrare, risipa de energie, emotivitate, fire excentrica, urmarind obiective practice.

Uranus sextil, trigon cu Saturn: Favorizeaza o cariera publica, persoana avand ambitie, hotarare, capacitate de a se concentra asupra problemelor grave. Stie sa dea solutii, isi exercita cu intelepciune autoritatea, ii place sa proiecteze si sa sistematizeze. Aspectul adanceste intuitia si permite afirmarea sociala. Persoana are aptitudini pentru mecanica, poate reusi in inventica, mai ales in domeniul electricitatii. Aspectul indica inteligenta, capacitate deductiva foarte buna, indrazneala, generozitate si altruism, spirit responsabil, serios, onorabil, inventiv. Nativul are perceptii profunde, spirit de prevedere, impunandu-se prin calitatile sale psihice si avand chiar si tendinte de clarviziune. Are o mare putere de concentrare si calitati psihice care ii permit abordarea stiintelor oculte cu mare succes.

Uranus careu, opozitie cu Saturn: Genereaza o fire necinstita , fara scrupule, temperament violent, accese de manie. Persoana este foarte excentrica, lenesa, vicleana. Este predispusa la boli cronice sau incurabile, conform semnelor in care sunt asezate. Influentele pot fi reduse la minim de alte indicatii favorabile.Aspectul indica o fire capricioasa, cu gusturi care ies din limitele comune, traind experiente dure ce-i vor modifica cursul vietii. Astfel, persoana va fi expusa la rasturnari bruste ale soartei si la necazuri datorate faptului ca nu fructifica momentele favorabile. Are o fire certareata, agitata; ilogica, impulsiva si agresiva; totodata, are dificultati in concentrare; acumuleaza cunostinte din multe domenii, dar totul foarte vag si superficial.

Mercur in sextil sau trigon cu Saturn: Aspectul indica o minte ordonata, metodica, precauta si responsabila, demna de incredere, mari calitati de administrator si coordonator. Fire muncitoare, serioasa, memorie buna, abilitate pentru operatii cu elemente abstracte, atractie spre spiritualitate si ocultism, avand o mare fidelitate si respect fata de lege si autoritati. Persoana poseda talente matematice, istorice sau filozofice, avand o mare ambitie intelectuala. Aceste aspecte indica prudenta, o judecata profunda care asigura succesul oricare ar fi cariera urmata.
Rabdarea si staruinta vor impiedica orice esec intamplator care ar putea compromite reusita finala. Prevederea si diplomatia il vor face de neinvins. Persoana se face repede remarcata, privitoare la o societate secreta, la o biserica, sau chiar in politica. Este capabila sa ocupe functii inalte la marile intreprinderi unde este nevoie de o mana forte la conducere. Persoana nu straluceste in public, este retrasa si modesta. Este foarte cinstita si corecta.

Mercur in conjunctie cu Saturn: Aspectul indica o fire serioasa, inhibata, prea conservatoare, sceptica. Persoana are mari puteri de concentrare, dar este foarte pesimista si nelinistita. Inclinatie spre politica, spre studii spirituale, nativul putand accede la functii importante. Daca Mercur este bine aspectat, da profunzime judecatii si indica darul previziunii. Daca nu este bine aspectat persoana va avea aceste calitati dar mult estompate. Este inclinata spre melancolie, generata de o cuadratura sau opozitie, mai ales daca acest aspect implica Capricornul. In Gemeni apar probleme cu indemanarea, persoana lasa sa-i scape totul din miini, este foarte timida, iar daca Mercur are careuri sau opozitii, ceea ce rezulta de aici este foarte rau.

Mercur in careu sau opozitie cu Saturn: Persoana va fi asuprita de necazuri tot timpul vietii. Va fi impiedicata din toate partile prin defaimarea dusmanilor ascunsi, facand-o din ce in ce mai amarata si mai sarcastica, aceasta aducand dupa sine si indepartarea celorlalti. Va avea o viata retrasa, sucindu-si pe o parte si pe alta necazurile, ajungand prada celei mai josnice melancolii; este vicleana si mincinoasa. Aceste aspecte genereaza aceeasi dorinta de a studia stiintele oculte ca si aspectele bune, cu deosebirea ca cele bune inclina spre un scop altruist, in vreme ce aspectele rele indeamna la acest studiu pentru castig sau putere personala. Aspectul indica rigiditate, o minte unilaterala, fixism, incapatanare, tendinte de critica excesiva, inhibitie, frustrare, vorbire repezita si violenta. Persoana este nelinistita, inconstanta, capricioasa, egoista, si are o moralitate indoielnica. Poate fi geloasa, certareata si poate avea prieteni inselatori.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

2 Comments