Saturn in case

Social Media

Casa I: Bine aspectat este un semn norocos caci oricare ar fi greutatile intampinate la inceputul vietii, persoanei ii este asigurat succes final, prin rabdare, staruinta, stapanire de sine. Persoana are o mare capacitate de a munci, nu pare niciodata obosita si nici nu paraseste niciodata o treaba inceputa fara sa o termine in ciuda oricaror piedici. Ea are incredere nemarginita in sine si este iscusita in tot ce face. Daca Saturn este slab sau rau aspectat in casa I, il face pe nativ timid si putin dispus sa-­si asume raspunderi. Este indemanatic, ascultator, banuitor, are o fire tacuta, pornita sa caute singuratatea. O astfel de persoana este evitata de toti si va avea multe dezamagiri in viata. Este si un semn rau pentru sanatate, mai ales in copilarie. Aceasta pozitie prevesteste lovituri la cap, afectiuni ale cailor respiratorii. Daca in casa I este semnul Scorpionului persoana este predispusa la constipatie, daca este Leul – la circulatie proasta, daca este Racul – la o digestie rea, iar daca este in Balanta – la obstructie renala, pietre, etc. Aspectul indica rabdare, modestie, responsabilitate, melancolie, spirit pesimist, taciturn, orgoliu si tenacitate, perseverenta, incredere in sine, abilitate practica, capacitate de a invata din greseli. Spirit profund, studios, independent, solitar, necomunicativ, realizandu-se prin munca tenace; preocupare pentru ideea de timp.

Casa II: Aspectul indica o fire economa, calculata, dorinta de a pastra ceea ce poseda, prudenta, teama de ziua de maine, abilitati in domeniul finantelor, persoana obtine totul numai prin multa munca. Cand este bine aspectat, mai ales in Balanta, da avere prin mostenire si capacitatea de a o mari prin economii intelepte si plasamente prudente. Unii din cei mai bogati oameni din lume au Saturn in aceasta pozitie. De la stramosii lor, indicati de Saturn in casa II isi au capitalul de a incepe o afacere. Metodele lor curajoase ii fac sa-si pastreze patrimoniul si chiar sa-l sporeasca. Daca Saturn este slab sau rau aspectat persoana va fi singura si saraca.

Casa III: Aspectul indica tact, rabdare, inclinare spre cercetetare si studiu, tendinta de a se izola de familie, timiditate, sedentarism, evitarea calatoriilor, blocaj la nivel de comunicare, dificultati cu educatia, aparenta de superficialitate, desi in realitate este un spirit foarte profund. Cand este bine aspectat da un spirit serios, cumpatat, chibzuit, meditativ, prieten al stiintelor. Persoana are tact, diplomatie, cinste, iubire de dreptate, etc. Daca Saturn este rau aspectat prevesteste necazuri cu fratii si surorile, primejdii in timpul calatoriilor, amanari si dezamagiri in materie de educatie. Umple spiritul cu ganduri negre, presimtiri triste, nelinisti si descurajari.

Casa IV: Aspectul indica o viata retrasa, responsabilitati, impiedica progresarea, melancolie, depresii nervoase, pierdere prematura a unui membru al familiei, conservatorism, traditie, neliniste in fata ideii de batranete. Este semnul persoanelor care au ajuns Ia an nivel de evolutie foarte inalt si care s-au incarnat cu o misiune foarte importanta. Bine aspectat prevesteste bogatie prin mostenire, reusita crescanda in plasarea banilor sau in administrarea prudenta si inteleapta a caselor, pamanturilor, proprietatilor agricole si minelor. Saturn rau aspectat indica moartea timpurie a unuia din parinti, discordie si suparare in camin, pierderi de proprietati si saracie. Aceasta pozitie face din nativ un singuratic, fie ca este in aspect bun sau rau.

Casa V: Aspectul indica tendinta de a colectiona, incredere in talismane, in superstitii, gusturi ciudate in dragoste. Spirit prevazator, precaut, atras de persoane mai in varsta. Manifestare cenzurata a afectivitatii, inhibitie erotica, frustrare, dificultati in relatiile cu copiii; nativul traieste restrictii sociale, trebuie sa se fereasca de speculatii. Blocaj in munca de cercetare. Daca are aspecte bune cu Soarele si cu Jupiter va fi favorabil speculatiilor in domeniile guvernate de Saturn: case, pamanturi, mine. Aceasta pozitie da persoanei sansa de a avea un serviciu public, in special in domeniul educatiei. Saturn rau aspectat indica necazuri, dezamagiri, amanari in dragoste, mai ales in tinerete. Se poate ca persoana sa-si concentreze sentimentele asupra unei persoane mult mai in varsta. Aceasta pozitie limiteaza numarul copiilor, prevesteste moartea probabila a celor ce se vor naste si multe griji si necazuri.

Casa VI: Aspectul indica dificultati cu sanatatea, in functie de natura semnului in care se afla, dificultati in relatiile cu colegii, nefericire in camin, tendinte spre lucru individual; responsabilitate, constiinciozitate. Bine aspectat da abilitatea de conducere, o fire calma si cumpanita, neclintit si serios. Are un fel personal de a-si impune respectul, care cere o supunere imediata, fara sa trezeasca prin aceasta resentimente. Saturn rau aspectat indica boli si daca este intr-un semn slab, ca Fecioara, persoana este amenintata sa ajunga o infirma cronica. Puterea de recuperare este atat de slaba incat ii este aproape cu neputinta sa-si recapete sanatatea. Felul bolii este indicat de semnul in care este pozitionat varful casei a VI sau XII. Insa cu astfel de persoane este cazul sa te astepti la numeroase complicatii grele. Persoana intalneste multe greutati in gasirea unui serviciu si viata ii va fi aspra, nefiind in stare sa-si castige existenta, inecandu-se la mal.

Casa VII: Aspectul indica un partener de viata rece, posomorat, melancolic,. putin comunicativ, dar constant in sentimente si fidel, considerand faptele mai importante decat declaratiile. Persoana poate sa se casatoreasca tarziu sau deloc, are tendinta de a-l domina pe celalalt, o fire ambitioasa, dar care sufera din cauza timiditatii si retinerii in manifestarea sentimentelor. Bine aspectat indica un soi inzestrat cu insusiri saturniene; discretie, fidelitate, tact, prudenta, economie, care ii vor fi de mare ajutor nativului pentru a-si asigura succesul social si financiar. Saturn in VII arata intotdeauna moartea timpurie a sotului. Daca este rau aspectat indica un sot cu o fire intunecata, mereu gata sa contrazica si caruia ii sta mereu pe buze: „sa nu faci asta”. Indica necazuri si pierderi in urma litigiilor. Persoanele cu acest aspect in tema vor trebui sa evite recurgerea la lege si sa nu intre in vreo asociatie caci vor fi predispuse la a fi inselate.

Casa VIII: Aspectul indica neliniste, familiarizare cu ideea mortii, risc de accident, relatii dificile cu legea, conflict cu autoritatea, calitati psihice dezvoltate, o fire responsabila, atrasa de cercetarea in domeniile misterioase si oculte, inclinatie spre dogmatism si intoleranta. In aspect bun, sau asezat in Capricorn sau Balanta, indica castiguri prin casatorie sau mostenire, cu abilitatea de a veghea cu grija asupra averii dobandite. Este un semn de viata lunga si moarte naturala. Daca este rau aspectat, mai ales in Berbec sau Rac, el indica paguba in avere dupa casatorie si debilitate cronica.

Casa IX: Aspectul indica un spirit studios, atras de filozofie, ocultism, stiinte psihice, o minte organizata; fire iubitoare de armonie si ordine, de numere, proportii si de simbolistica lor. Conservatorism, tendinta spre formalism si pastrarea aparentelor, inclinatie spre dogmatism, educatie dificila, complexe de inferioritate, frustrare, ghinioane scolare. Cand este bine aspectat da un spirit adanc, serios, meditativ, atras de avocatura, filozofie, fizica si matematica. Persoana reuseste intotdeauna in viata, marimea succesului depinzand de aspectele temei si de calea aleasa de ea. Saturn prost aspectat indica un habotnic cu un spirit ingust, critic si batjocoritor. Persoana este supusa necazurilor si pierderilor prin procese, primejdiilor in calatorii, necazurilor in tari straine.

Casa X: Aspectul indica succese extraordinare, dar care nu vor dura prea mult, capacitate de concentrare puternica, de autoizolare in mijlocul vacarmului, tendinta de a actiona individual, ambitie direct proportionala cu inteligenta. Persoana este capabila sa ocupe functii de raspundere, este dornica sa instruiasca masele, fiind totodata inclinata sa se razbune pentru ofense. Trebuie sa aiba un tel bine definit, dar mai ales sa invete sa fie modesta. Da o fire energica, increzatoare in sine, ambitioasa, cu rabdare si staruinta fapt ce caracterizeaza o persoana menita sa se ridice in viata. Ea este posesoarea calitatilor saturniene: tact, prevedere, cinste, spirit organizatoric. Aceasta pozitie indica conducatori in industrie, presedinti de banca, persoane care exercita o functie cu mari responsabilitati. Cand este rau aspectat ascensiunea sociala va fi realizata prin tertipuri si mijloace incorecte.

Casa XI: Aspectul indica prietenii putine, alese cu mare grija, care vor dura mult; din pacate, insa, nativul nu va beneficia de prea mare ajutor din partea lor, si nici nu va avea sfatuitori buni. Atractie pentru persoane mai in varsta; dificultati in relatiile cu copiii; pasiune pentru probleme sociale. Cand este bine aspectat aduce prieteni varstnici si bogati care vor fi de folos persoanei, ajutand-o in realizarea planurilor sale. Daca Saturn este rau aspectat nativul trebuie sa se fereasca de prieteni mai varstnici pentru ca acestia il vor folosi in scopuri personale si il vor parasi cand nu vor mai avea nevoie de el.

Casa XII: Aspectul indica multe incercari, crize, necazuri, separari, despartiri, probleme cu sanatatea, chirurgicale, conflicte cu legea. Profesie legata de locurile retrase, izolate. Misticism, fanatism religios, atractie pentru ocultism. Bine aspectat este un indiciu de reusita intr-o sarcina oficiala, in cadrul unei institutii publice: azil, spital, inchisoare, etc. Daca este rau aspectat da pericolul de a sta la pat multi ani, sau in inchisoare. Persoana are conceptii de subaltern. Este un aspect foarte dur si, daca este afectat de alte aspecte, poate genera multe probleme.


Social Media

2 Comments

  1. Am Saturn si Lilith in casa 4,ambele in Varsator,problemele pe care le simt din plin sunt legate de casa si de relatiile cu ceilalti in ansamblul lor(Varsator).Punandu-mi intrebari despre viata am ajuns si la astrologie si chiar daca sunt Gemeni cu Asc. in Balanta,sunt singuratica sau mai degraba viata m-a facut singuratica,mi-e cumva frica vis-a-vis de relatiile cu ceilalti,e normal,astea sunt problemele pe care trebuie sa le depasesc?
    Un om care nu cunoaste astrologie cum isi sesizeaza problemele,intuitiv?

Leave a Reply