De ce crestinismul nu poate crede in extraterestri, ca “vizitatori” din alte planete?

extraterestri demoniCe ne invata Iisus Hristos despre OZN-uri si extraterestri? Vedem ca in lumea catolica si in cea protestanta exista cativa pseudo-teologi care au cazut in cursa intinsa prin O.Z.N.-uri. si studiaza asa-numita “exoteologie” – teologie a spatiului cosmic, incercand sa faca tot felul de clasificari intre speciile extraterestre care ne-au contactat.

Un prim raspuns este ca nici in textul Sfintei Scripturi si nici in scrierile Sfintilor Parinti nu gasim nicio referire directa la O.Z.N.-uri, asa cum le cunoastem astazi. Iata cateva intrebari:

* Daca Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, Cel Ce stie tot trecutul si tot viitorul lumii, ar fi stiut ca oamenii vor fi ajutati in progresul material de catre fiinte extraterestre, atunci El, Care ne-a iubit atat de mult incat a murit pe cruce pentru pacatele noastre, ar fi ascuns aceasta taina ucenicilor Sai? Daca a profetit cum va fi la sfarsitul lumii, de ce nu le-ar fi spus si despre “marele contact”?

* Daca planeta noastra a fost “vizitata” inca dinainte de Intruparea lui Hristos, de ce acesti vizitatori misteriosi nu au venit sa se inchine Fiului lui Dumnezeu, in fata caruia se inchina toate Puterile Ceresti si toata faptura?

* Cum de exista referiri la fiintele venite din cer in atatea scrieri pagane, iar in scrierile Sfintilor Parinti nu gasim nicio referire?

* Oare de ce au evitat “vizitatorii” sa isi faca aparitia in Bizantul primului mileniu crestin? Daca ar fi aparut, cu siguranta natura lor ar fi fost precizata in cateva canoane ale Sfintelor Sinoade. Daca au fost initiate contactele cu O.Z.N.-urile abia in al doilea mileniu al erei noastre, (si deci
acestea nu ar fi putut fi observate cu secole in urma de catre Sfintii Parinti), atunci de ce acesti “mesageri cosmici” au ales ca persoane de contact oameni cu un nivel spiritual obisnuit? De ce nu au luat legatura cu Sfintii Parintii, astfel incat opera lor sa fie cunoscuta in toata lumea?

Iata cateva posibile raspunsuri:

* Hristos nu a profetit despre venirea unor “mesageri extraterestri” randuiti sa ajute omenirea deoarece astfel de mesageri nu exista. Dupa invatatura Bisericii, asupra omenirii vegheaza doar Dumnezeul cel in Treime laudat, Maica Domnului si toti ingerii si sfintii.

* “Vizitatorii” nu puteau sa I se inchine lui Hristos, pentru ca pe draci ii arde puterea Sa dumnezeiasca. Ei nu s-au aratat in vremurile Sfintilor Parinti, deoarece nu le-a ingaduit Dumnezeu (ratacirea contemporana este pe masura pacatoseniei noastre). Daca ar fi aparut atunci, astazi cu siguranta cartile de teologie ar fi continut, la capitolul despre demoni, precizari interesante despre O.Z.N.-uri.

* “Extraterestrii” nu au luat contact cu sfintii vremurilor noastre, pentru ca acestia ar fi vazut prin darul lui Dumnezeu ca “vizitatorii” sunt demoni.

* “Extraterestrii” au preferat oameni de contact lipsiti de darul deosebirii duhurilor, oameni care nu erau capabili sa inteleaga cine le sta inainte.

19 Comments

Leave a Reply