Albastru, culoarea care vindeca boli

by admin
Published: Last Updated on 509 views

culoarea-albastraCuloarea albastra face sa creasca capacitatea de aparare imunitara si faciliteaza foarte mult regenerarea celulara. Ea este in special indicata in stari infectioase, in afectiuni virale, boli produse de germeni patogeni, care dau nastere diferitelor boli contagioase. De asemenea are efecte benefice in stari febrile, insolatie, stari de voma, spasme nervoase, crize acute de reumatism, bufeuri de caldura. Culoarea albastra ne permite sa ne deschidem cu entuziasm fata de tot ceea ce este elevat si minunat in jurul nostru. Totodata, ea ne ajuta sa traim intr-o deplina armonie in anturajul nostru. Utilizarea excesiva a acestei culori poate insa determina oboseala, iar o ambianta predominant albastra, de lunga durata, poate provoca depresie si constipatie. Vesmintele intime de corp de culoare albastra, nu sint, de asemenea, indicate.

Poate fi utilizata sub forma luminii polarizate albastre in abcese gingivale, dureri de dinti, afectiuni ale gitului, afectiuni genitale feminine, menstruatie dureroasa, dereglare nervoasa, ischinezie biliara (tulburari ale vezicii biliare), hemoroizi care singereaza, inflamarea ochilor, insolatie, insomnie, migrena (dureri de cap), isterie, laringita, pojar. Este contraindicata utilizarea in scarlatina sI sete patologica.

Albastrul, in general, semnifica linistea superioara, calmul profund, iubirea lipsita de posesivitate si gelozie, abnegatia, daruirea catre un nobil si inalt ideal.

Preferinta preponderenta pentru albastru indica o modalitate pasnica, afectuoasa, de abordare a ambiantei, a situatiei si a problemelor, inteligenta dublata de afectivitate, admirabila armonie interioara.

Respingerea culorii albastru exprima nesatisfacerea aspiratiei de liniste si echilibru interior profund, lipsa afectiunii si a increderii in cei care ne inconjoara, frustrarea afectiva, egoismul, frica de dragoste.

Culoarea are efecte asupra presiunii sanguine scazind-o, scade tonusul muscular, calmeaza respiratia si reduce frecventa pulsului.

Albastrul este o culoare rece, odihnitoare si linistitoare, indeamna la calm si reverie, predispunind la concentrare si liniste interioara. Confera seriozitate si senzatie de spatialitate favorizind amplificarea proceselor de inhibitie si de incetinire a ritmului activitatii, face sa se manifeste senzatia de departare in spatiu, de detasare, de infinit si de meditatie spontana.

Albastrul se caracterizeaza prin profunzime si nuantarea trairilor si sentimentelor, fiind o culoare caracteristica fiintelor  calme, contemplative, datorita integrarii superioare, senzitive, perceptive, stapine pe sine. Este o culoare unificativa, exprima linistea armoniei plenare, satisfactia ideala, tandretea, iubirea constanta, afectiunea coplesitoare.

Sursa: www.monitorul.ro / Articol de: dr. Valerica VOLOSAN

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

Comments are closed.