Sahasrara Chakra – centrul energetic care ne leaga de supraconstiinta universala

Social Media

Conform literaturii ezoterice, centrul energetic Sahasrara Chakra este situat in crestetul capului si se mai numeste si centrul coroanei. Corespunde hipofizei sau glandei pituitare, cea care controleaza si regleaza functiile tuturor celorlalte glande endocrine.

Sahasrara este poarta de legatura cu divinul, cu supraconstiinta universala. Este acel cerc de lumina reprezentat pe icoane in dreptul capului sfintilor, ceea ce inseamna ca in cazul lor este complet deschisa. La majoritatea oamenilor arata ca un con de lumina, cu unghiul de deschidere mai mic sau mai mare. Nu exista oameni care au acest centru inchis total sau blocat; ar insemna sa nu mai fie in viata. De fapt, toate chakrcle, chiar daca aparent nu sunt functionale, au un minim de deschidere, necesar supravietuirii.

Copiii mici sunt asemenea unor „sfintisori”: ei au sahasrara complet deschisa, pastreaza inca legatura cu Universul si traiesc in armonie cu el. De aceea se spune in Biblie: „Fiti precum copiii!” Cu cat sahasrara este mai larg deschisa, cu atat omul este mai pur, mai constient de legatura directa cu Dumnezeu si duce o existenta in acord constient cu legile universale. Sunt oameni inzestrati cu har divin, care prin faptele lor multumesc Universului pentru ca li s-a dat sansa sa poata multumi.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply