Meditatia lui vishuda chakra, centrul energetic al gatului! Se poate aprinde soarele spiritului vostru in cap!

Social Media

vishuda ChakraCea de-a cincea chakra, numita vishuda, este centrul energetic al gatului. Localizarea sa in corp este la baza gatului, in scobitura claviculelor, la nivelul glandei tiroide.

Organele si functiile controlate sunt: tiroida, paratiroidele, vorbirea, auzul, miscarea, ochii, fata, urechile, nasul, gura, corzile vocale, gatul, bratele, mainile, gleznele.

Glandele subordonate si hormonii controlati: tiroida si paratiroidele, hormonul numit tiroxina.

Functii: creativitate, comunicare.

Disfunctiile sale conduc la manifestarea urmatoarelor afectiuni: gat dureros, glande inflamate, raceli, probleme tiroidiene, paratiroidiene, stari de sufocare, elucubratii mentale, isterie. Cresc si se amplifica tensiunile nervoase pe fondul insatisfactiilor sexuale.

Culoarea chakrei: albastra.

Meditatia: Incepe meditatia cu o muzica relaxanta. Puneti unul din cristalele de meditatie sau un sistem amplificator din cristale pe chakra vishuda. Sistemul se face cu 14 cristale mici, dispuse levogir sau dextrogir (dupa cum esti barbat sau femeie) si un cristal in centrul sistemului. De la acest nivel in sus se pune pe cap, „coroana din cristale” sau, in spatele urechilor, se pun doua sisteme amplificatoare din cristale, organizate unul levogir si altul dextrogir.

Amplificarea energiilor cu cristale se face la nivelul chakrelor superioare astfel: in spatele chakrei ajna (la ceafa) cu doua sisteme de cristale organizate levogir si dextrogir, asezate dupa cum sunteti barbat sau femeie: femeia (- +) si barbatul (+ -). In timp ce muzica inimii si iubirilor tale vibreaza, lasa-ti atentia sa se opreasca asupra centrului de la baza gatului. Este momentul in care fluxul energetic al mintii tale invioreaza aceasta chakra.

Simti vibratia si energia circulara care se dezvolta fin producand in tine stralucirea unei lumini albastre-azurii, stravezii si delicate. Este vibratia departarilor albastre ale cerului, care locuieste aici, in tine. Incet, incet lumina albastra iti umple intreaga fiinta. Lasa energiile sa pulseze pe coloana ta vertebrala, prin radacina chakrelor tale: rosu, portocaliu, galben, verde si albastru, in sus si in jos, ca un piston pulsatoriu continuu.

Rosu, portocaliu, galben auriu, verde smarald, roz si albastru se revarsa benefic in si peste toate celulele, organele, aparatele si sistemele organice, centrii, canalele, meridianele si corpurile energetice ale biocampului tau, in si peste toate cele ale tale.

Nu-ti fie teama daca se vor produce fenomene noi! Se poate aprinde soarele spiritului tau in cap pentru ca ii va creste vibratia si va porni si energia kudalini. Urci tot mai mult in vibratia luminii si te apropii de poarta de intrare in astralul superior.


Social Media

1 Comment

  1. Dacă tot daţi despre meditaţie şi sfătuiţi oamenii să aibă o conştiinţă curată şi să apuce pe o cale bună, de ce nu faceţi un articol cap-coadă şi cu explicaţii (+ poze), în ceea ce priveşte aşezarea cristalelor, culoarea lor, muzica aleasă, sunetul pe care trebuie să-l facem, imaginea la care trebuie să ne gândim, etc. Aţi prins ideea, nu? Adică totul de la cap până la coadă.

Leave a Reply