Accidente fatale evitate prin avertismente primite in subconstient – doua cazuri reale. Cum a fost posibil?

Social Media

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Cum de unii oameni pot sa prevada dinainte unele accidente care le-ar fi putut fi fatale? Se pare ca unii oameni primesc in mod constient avertismentul, iar altii il primesc in subconstient. Si o sa prezentam in acest articol doua cazuri adevarate, cu avertismente primite in subconstient.

Pe 25 mai 1979, o actrita americana se afla la aeroportul O’Hare din Chicago, pregatindu-se sa se imbarce pe o cursa a companiei American Airlines. Dar a fost coplesita de o senzatie neplacuta, inecata pur si simplu de un ceva oribil si inexplicabil, care aproape i-a facut rau, fizic. Ea a fost nevoita sa anuleze rezervarea pentru ea si mama ei. Si-a salvat astfel viata, pentru ca aparatul DC-10 a pierdut aproape imediat dupa decolare un motor si s-a prabusit intr-o mare de flacari la capatul pistei. Toate persoanele de la bord au murit: 258 de pasageri si 13 membri ai echipajului de la bord + 2 persoane la sol. Cu 273 de decese, este cel mai mortal accident de aviatie care a avut loc in Statele Unite.

Un alt caz real este urmatorul: o femeie conducea pe o autostrada aglomerata. Dintr-o data („fara motiv”, cum a spus ea) a iesit de pe banda ei si a intrat pe cea de viteza superioara, fara sa se asigure. Ar fi putut fi un accident teribil; din fericire, nu era nicio masina pe banda respectiva. Apoi, peste vreo 10 secunde, camionului din fata i s-a spart un cauciuc si a cotit spre fosta ei banda. Daca ar fi ramas acolo, ar fi fost lovita. Actul ei ilogic, ca raspuns la un impuls subconstient, a salvat-o de la o catastrofa.

Ce s-a intamplat? Informatia despre accident s-a strecurat cumva inapoi prin timp. Ca raspuns la informatie, a aparut comportamentul ei „impulsiv”, ea nefiind nicio clipa constienta ca a primit informatii in avans.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply