luni, ianuarie 30, 2023
AcasăUncategorizedReligia crestina are dreptate de 2 milenii: postul face minuni organismului... au...

Religia crestina are dreptate de 2 milenii: postul face minuni organismului… au descoperit recent oamenii de stiinta!

Religia crestina are dreptate de 2 milenii: postul face minuni organismului… au descoperit recent oamenii de stiinta!

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

postul 31Postul pentru mai putin de trei zile poate regenera intregul sistem imunitar, chiar si la persoanele in varsta, au descoperit oamenii de stiinta. Desi dietele de post au fost criticate de nutritionisti pentru a fi nesanatoase, un nou studiu sugereaza faptul ca celulele stem ale corpului produc noi globule albe in sange, care lupta impotriva infectiilor. Oamenii de stiinta de la Universitatea din California de Sud spun ca descoperirea ar putea fi deosebit de benefica pentru persoanele care sufera de un sistem imunitar deteriorat, cum ar fi pacientii cu cancer care fac chimioterapie. Acest lucru ar putea ajuta, de asemenea, persoanele in varsta, a caror sistem imunitar devine mai putin eficace odata cu inaintarea in varsta, lor fiindu-le mai greu sa lupte chiar si in cazul bolilor obisnuite.

„Postul ofera un OK celulelor stem pentru a merge mai departe si a incepe proliferarea si reconstruirea intregului sistem”, a declarat prof. Valter Longo, profesor de Gerontologie si Stiinte biologice la Universitatea din California. „Iar vestea buna este ca organismul scapa de parti ale sistemului care ar putea fi deteriorate sau vechi, in timpul postului.” Pentru corpurile afectate de chimioterapie sau de imbatranire, ciclurile de post pot genera, literalmente, un nou sistem imunitar.

Postul forteaza organismul sa foloseasca rezervele de glucoza si grasimi, dar, de asemenea, descompune o parte semnificativa a celulelor albe din sange. In timpul fiecarui ciclu de post, aceasta epuizare a globulelor albe din sange induce modificari care declanseaza celulele stem sa regenereze noi celule ale sistemului imunitar. In cadrul studiilor, mai multi voluntari au fost rugati sa posteasca cu regularitate intre doua si patru zile, pe o perioada de sase luni. Oamenii de stiinta au descoperit ca postul reduce, de asemenea, enzima pKa, care este legata de activitatea de imbatranire si un hormon care creste riscul de cancer si cresterea tumorii.

Postul de 72 de ore, de asemenea, protejeaza pacientii cu cancer care au un impact toxic la chimioterapie. „In timp ce chimioterapia salveaza vieti, provoaca daune semnificative colaterale pentru sistemul imunitar. Rezultatele acestui studiu sugereaza ca postul ar putea atenua unele dintre efectele nocive ale chimioterapiei,”, a declarat co-autorul studiului, Tanya Dorff, profesor asistent de medicina clinica.

Sursa articolului: National Post.com

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

2 Comments