Stiinta a descoperit muzica cea mai relaxanta de pe planeta, care reduce cel mai mult stresul

Social Media

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Anxietatea este o afectiune tot mai des intalnita in societatea noastra. Solutia folosita in prezent pentru tratarea anxietatii este o vizita la psihiatru si luarea de medicamente pe durata nedeterminata. Si totusi fara rezultate concrete, caci pacientii devin astfel dependenti de medicamente psihotrope.

De aceea, ca solutie pentru tratamentul anxietatii se pot folosi tehnici alternative, cum ar fi exercitiile de yoga, meditatia, tehnici de respiratie sau meloterapia (vindecarea cu ajutorul muzicii).

Terapia prin muzica este deja o terapie alternativa acceptata pentru managementul stresului. Din punct de vedere istoric, culturile indigene s-au folosit de sunete pentru a imbunatati starea fizica si mentala, precum si pentru a imbogati experientele spirituale. Acum, oamenii de stiinta au dovedit clar ca muzica poate reduce in mod substantial anxietatea. Astfel, cercetatorii din Marea Britanie au identificat ceea ce poate fi numita piesa cea mai relaxanta de pe Pamant. Redand piesa „Weightless” a lui Marconi Union, aceşti cercetători au redus cu 65% anxietatea la persoanele care au participat la studiul lor clinic.

Terapeutul in sunete Lyz Cooper, fondator al Academiei Britanice de Terapie prin Sunete, explica procesul prin care acest cantec afecteaza organismul: „Piesa contine un ritm care incepe la 60 de batai pe minut si, treptat, incetineste pana la aproximativ 50. In timp ce o ascultati, ritmul vostru cardiac incepe gradual sa se potriveasca cu ritmul muzicii. Este important faptul ca piesa are 8 minute lungime, deoarece este nevoie de aproximativ 5 minute pentru ca acest proces sa apara.”

Studiul a fost realizat pe diversi participanti, carora li s-a cerut sa rezolve puzzle-uri dificile, cat mai repede posibil, in timp ce erau conectati la diversi senzori. Participantii au ascultat melodii diferite in timp ce cercetatorii masurau activitatea creierului, frecventa cardiaca, tensiunea arteriala si ritmul respiratiei.

Iata lista completa a top 10 melodii relaxante descoperite de cercetatorii acestui studiu:

1) “Weightless,” de Marconi Union
2) “Electra,” de Airstream
3) „Mellomaniac (Chill Out Mix)”, de DJ Shah
4) “Watermark,” de Enya
5) “Strawberry Swing,” de Coldplay
6) “Please Don’t Go,” de Barcelona
7) “Pure Shores,” de All Saints
8 )“Someone Like You,” de Adele
9) “Canzonetta Sull’aria,” de Mozart
10)“We Can Fly,” de Rue du Soleil (Café Del Mar)

Sursa (traducerea si adaptarea): inc.com


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply