miercuri, august 17, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaEnciclopedie spiritualaInvataturile secrete ale spiritualitatii, vechi de milenii intregi!

Invataturile secrete ale spiritualitatii, vechi de milenii intregi!

Invataturile secrete ale spiritualitatii, vechi de milenii intregi!

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

lume spiritualaIata o succinta enumerare a ideilor principale secrete care se cunosc de milenii intregi in spiritualitatea mondiala:

* In sanul Eternitatii exista si va exista mereu un Principiu Inteligent Suprem de esenta spirituala, un Stapan Absolut Atotputernic, Unicul, Divinitatea, Dumnezeu Creatorul a tot ce exista in Cosmosul admirabil organizat prin gandirea si energiile Sale. Creatia are la baza legi imuabile pe care Unicul le-a stabilit din inceputuri, pentru continua dezvoltare si „functionare” armonioasa a giganticului ansamblu spatial;

* Inca din cadrul primei faze a creatiei universale, au inceput sa fie „emise”, ca emanatii ale Fiintei Spirituale Supreme, uriase multimi de „scantei divine” avand o aceeasi „esenta spirituala” ca si a Tatalui; in alte etape ale creatiei, acestea au fost antrenate treptat in lumile materiale nou aparute, pentru a se perfectiona pe ele-insele si totodata pentru „a spiritualiza” lumile materiale din intinsul Spatiului;

* In cuprinsul uriasei creatii cosmice exista o natura tripla:
– natura materiala vizibila ochiului uman;
– natura materiala invizibila ochiului uman – transcendenta si activa, care coexista in paralel si este similara naturii vizibile;
– deasupra acestora domina Spiritul – natura spirituala -, care este sursa tuturor fortelor si este etern si indistructibil.
Primele doua naturi sunt inferioare, fiind in permanenta schimbare: apar, evolueaza si apoi dispar, fazele respective manifestandu-se pe parcursul unor cicluri specifice. A treia natura este superioara si neschimbatoare.

* Si Omul poseda o natura tripla: are un trup din materie vizibila si are un suflet din materii invizibile; ambele componente sunt insufletite si iluminate de Spiritul nemuritor. Cand sufletul reuseste sa se cufunde in spirit, fiinta respectiva devine nemuritoare.

* Timpul exista si este etern doar pentru tot ce este constituit din cele doua naturi materiale inferioare; el impune repere numai pentru tot ce are o structura materiala vizibila si invizibila. Orice semnificatie a Timpului se pierde insa pentru tot ce este de natura spirituala; pentru aceasta natura, trecutul, prezentul si viitorul sunt doar un etern „acum”.

* Tot ce a fost, tot ce exista si tot ce va fi este inregistrat in mediul luminii astrale si poate fi perceput de clarvazatorii initiati.

* Magia – ca ştiinta – este cunoasterea in sine a acestor principii; ca arta, este aplicarea lor prin practici specifice. Daca respectivele cunoasteri sunt folosite pentru producerea „raului”, atunci ele devin „magie neagra”; in schimb, folosirea lor pentru „bine” este adevarata magie – cea „alba”-, aceasta conferind intelepciune celui care o aplica.

* Tot ce exista este mereu in miscare, in actiune.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.