Invataturile secrete ale spiritualitatii, vechi de milenii intregi!

lume spiritualaIata o succinta enumerare a ideilor principale secrete care se cunosc de milenii intregi in spiritualitatea mondiala:

* In sanul Eternitatii exista si va exista mereu un Principiu Inteligent Suprem de esenta spirituala, un Stapan Absolut Atotputernic, Unicul, Divinitatea, Dumnezeu Creatorul a tot ce exista in Cosmosul admirabil organizat prin gandirea si energiile Sale. Creatia are la baza legi imuabile pe care Unicul le-a stabilit din inceputuri, pentru continua dezvoltare si „functionare” armonioasa a giganticului ansamblu spatial;

* Inca din cadrul primei faze a creatiei universale, au inceput sa fie „emise”, ca emanatii ale Fiintei Spirituale Supreme, uriase multimi de „scantei divine” avand o aceeasi „esenta spirituala” ca si a Tatalui; in alte etape ale creatiei, acestea au fost antrenate treptat in lumile materiale nou aparute, pentru a se perfectiona pe ele-insele si totodata pentru „a spiritualiza” lumile materiale din intinsul Spatiului;

* In cuprinsul uriasei creatii cosmice exista o natura tripla:
– natura materiala vizibila ochiului uman;
– natura materiala invizibila ochiului uman – transcendenta si activa, care coexista in paralel si este similara naturii vizibile;
– deasupra acestora domina Spiritul – natura spirituala -, care este sursa tuturor fortelor si este etern si indistructibil.
Primele doua naturi sunt inferioare, fiind in permanenta schimbare: apar, evolueaza si apoi dispar, fazele respective manifestandu-se pe parcursul unor cicluri specifice. A treia natura este superioara si neschimbatoare.

* Si Omul poseda o natura tripla: are un trup din materie vizibila si are un suflet din materii invizibile; ambele componente sunt insufletite si iluminate de Spiritul nemuritor. Cand sufletul reuseste sa se cufunde in spirit, fiinta respectiva devine nemuritoare.

* Timpul exista si este etern doar pentru tot ce este constituit din cele doua naturi materiale inferioare; el impune repere numai pentru tot ce are o structura materiala vizibila si invizibila. Orice semnificatie a Timpului se pierde insa pentru tot ce este de natura spirituala; pentru aceasta natura, trecutul, prezentul si viitorul sunt doar un etern „acum”.

* Tot ce a fost, tot ce exista si tot ce va fi este inregistrat in mediul luminii astrale si poate fi perceput de clarvazatorii initiati.

* Magia – ca ştiinta – este cunoasterea in sine a acestor principii; ca arta, este aplicarea lor prin practici specifice. Daca respectivele cunoasteri sunt folosite pentru producerea „raului”, atunci ele devin „magie neagra”; in schimb, folosirea lor pentru „bine” este adevarata magie – cea „alba”-, aceasta conferind intelepciune celui care o aplica.

* Tot ce exista este mereu in miscare, in actiune.

1 Comment

Leave a Reply