Povestea uimitoare a capcanei pentru soareci: cand cineva e in pericol, de fapt toti suntem!

Social Media

Iata o povestire exceptionala a marelui scriitor Ernest Hemingway, din care toti ar trebui sa tragem multe invataminte:

Prin orificiul mic din perete, soricelul se uita la fermierul si sotia lui care deschideau un pachet.
– Ce mancare o fi? s-a intrebat soricelul. A ramas socat cand a vazut ca era o capcana pentru soareci.

Soricelul a fugit ca sa-i avertizeze pe toti cei care locuiau la ferma.
– Exista o capcana pentru soareci in casa! Exista o capcana pentru soareci in casa!

Gaina a ridicat capul si a spus:
– Domnule soarece, inteleg ca acest lucru este grav pentru dumneavoastra, dar pe mine nu ma ingrijoreaza. Nu ma deranjeaza deloc.

Soricelul s-a dus la porc si i-a spus:
– Exista o capcana de soareci in casa! Exista o capcana de soareci in casa!

Porcul, mai empatic, a spus:
– Imi pare foarte rau, domnule soarece, dar nu pot face altceva decat sa ma rog. Va asigur ca veti fi in rugaciunile mele.

Soarecele atunci s-a dus la vaca:
– Exista o capcana de soareci in casa! Exista o capcana de soareci in casa!
Vaca a spus:
– O… Domnule soarece, imi pare rau pentru tine, dar nu ma deranjeaza.

Soricelul, trist, speriat si descurajat s-a intors in casa pentru a infrunta singur capcana fatidica. In timpul noptii a auzit un zgomot ciudat care a rasunat in toata casa; un zgomot ca cel al unei capcane care isi prinde prada. Sotia fermierului s-a ridicat imediat sa vada ce va gasi. In intuneric, nu a vazut ca era un sarpe veninos cu coada prinsa in capcana. Sarpele a muscat-o pe sotia fermierului, care a facut febra mare.

Dupa cum multi stiu, in cultura taraneasca, febra este vindecata cu supa proaspata de gaina, asa ca fermierul a iesit cu cutitul in ograda pentru a-si procura ingredientul principal al supei: gaina. Cu toate acestea, boala sotiei sale nu a disparut. Multi prieteni au venit sa o viziteze pentru a o incuraja. Casa era mereu plina si pentru a hrani pe toata lumea, fermierul a trebuit sa taie porcul. Dupa cateva zile sotia lui a murit si atat de multi oameni au venit la inmormantarea sa, incat fermierul a trebuit sa macelareasca si vaca pentru a oferi pranzul tuturor. Soricelul, prin gaura mica din perete, privea totul cu mare tristete.

Morala: Data viitoare, cand simti ca cineva se confrunta cu o problema si crezi ca nu te preocupa, aminteste-ti ca atunci cand unul dintre noi este lovit, suntem cu totii in pericol. Suntem cu totii implicati in aceasta calatorie numita viata.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply