De unde stim ca suntem crestini cu adevarat? Atunci cand devenim o tinta a Satanei

Social Media

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Cand devenim crestini, suntem transferati din domeniile intunericului in Imparatia lui Dumnezeu (Col. 1:13). Totusi, Satana, fostul nostru stapan, este printul acestui Pamant, iar dorinta lui este ca noi sa cadem iarasi in pacat si sa ne intoarcem la vechea noastra viata.

Una din primele dovezi ca suntem cu adevarat crestini este aceea ca devenim rapid o tinta a Satanei. Intrucat am primit darul dumnezeiesc si gratuit al mantuirii, Satana stie ca acum a pierdut controlul asupra noastra. Prin urmare, el ne va ataca de fiecare data cand are ocazia. De fapt, a devenit cel mai mare dusman al nostru si va face totul pentru a ne opri sa traim pentru Dumnezeu.

Unul din modurile principale prin care ne ataca este acela de a starni indoieli in mintea noastra cu privire la mantuire. Adesea, el ne ispiteste sa avem ganduri de genul: „Nu sunt mantuit cu adevarat; sunt la fel cum am fost intotdeauna!” Totusi, nu propria noastra minte are aceste ganduri, ci mai degraba Satana este cel care le  strecoara in noi, pentru a ne provoca descurajarea si chiar renuntarea (Ef. 6:16).

Din pacate, multi crestini cred indoielile induse de Satana, in loc sa marturiseasca numai ceea ce vine de la Dumnezeu. Totusi, in vremurile de indoiala, noi ar trebui sa citam Cuvantul lui Dumnezeu in fata adversarului nostru si nu sa cedam tacticilor lui (2 Cor. 10:4-5).

Chiar si Iisus, Fiul lui Dumnezeu, a fost ispitit de diavol in pustie, dupa ce postise 40 de zile. Satana i-a spus: „Daca esti Fiul lui Dumnezeu!…” (Mat. 4:3-6; Lc. 4:3-9). In timpul de lupta si ispita al lui Iisus, diavolul incerca sa ii strecoare in minte indoiala. Totusi, Iisus i-a raspuns cu indrazneala, citand din Deuteronomul 8:3: „Omul nu traieste numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu” (Mat. 4:4).

Aceleasi indoieli au coplesit-o si pe Eva, atunci cand Satana a abordat-o in Eden (Gen. 3:1-6). Eva stia ca ei si lui Adam li se ingaduise sa manance din fiecare pom din gradina, cu exceptia pomului binelui si al raului. Totusi, Satana s-a apropiat de ea si a reusit sa ii strecoare indoieli in minte, cand a zis: „Oare a zis Dumnezeu cu adevarat…?” Drept rezultat, Eva a fost amagita sa pacatuiasca, iar apoi Adam a urmat-o in nelegiuire.

Atunci cand in mintea noastra apare indoiala cu privire la mantuire, cunoscand Cuvantul lui Dumnezeu, ne vom da seama ca aceste ganduri si indoieli vin de la dusman. Le putem refuza; cand suntem bombardati de Satana cu indoieli, temeri si confuzie, noi suntem capabili sa credem faptele Cuvantului lui Dumnezeu prin studiul si meditatia asupra Bibliei.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply