Misticul Osho: „Nu exista niciun virus in aceasta lume mai periculos ca FRICA”

Social Media

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Marele mistic indian Osho a fost intrebat acum circa 40 de ani despre periculosul virus HIV, cel care produce boala SIDA. Iata ce-a raspuns el:

* Intrebarea este gresita –  intrebarea corecta ar trebui sa fie: „Cum se poate evita teama de a muri din cauza unei epidemii (pandemii)?” Deoarece este foarte usor sa eviti virusul, insa e foarte dificil sa eviti frica in tine si in lume. Oamenii vor muri mai mult de aceasta frica decat de epidemie.

* Nu exista niciun virus in aceasta lume mai periculos ca FRICA. Intelegeti aceasta frica, altfel veti deveni un cadavru inainte ca trupul vostru sa moara. Nu are nicio legatura cu virusul.

* Atmosfera de teama pe care o simti acum este o nebunie colectiva… S-a intamplat de o mie de ori si se va intampla in continuare. Si va continua daca nu intelegeti psihologia multimilor si a fricii. In mod normal, iti tii frica la distanta, dar in momentul nebuniei colective, constiinta ta se poate pierde complet.

* Nici macar nu vei sti cand ti-ai pierdut controlul asupra fricii. Deci frica te poate face sa faci orice. Intr-o astfel de situatie va puteti lua si viata sau a altora.

* Atentie, fiti atenti. Nu urmariti stirile care declanseaza frica. Nu mai vorbi despre epidemie (pandemie), repetarea aceluiasi lucru din nou si din nou este ca auto-hipnoza.

* Frica este un fel de autohipnoza. Aceasta idee va provoca modificari chimice in organism. Daca repetati aceeasi idee mereu, declanseaza o schimbare chimica care uneori poate fi atat de toxica incat va poate ucide.

* In timpul unei epidemii, energia din intreaga lume devine irationala. Astfel puteti cadea oricand intr-o gaura neagra. Meditatia devine apoi o aura protectoare in care nu poate patrunde nicio energie negativa…


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply