Home Spiritualitate teoreticaCugetari Poate fi prelungita viata omului? Nu! Pentru ca viata noastra e asemanatoare cu mecanismul unui ceas…

Poate fi prelungita viata omului? Nu! Pentru ca viata noastra e asemanatoare cu mecanismul unui ceas…

by admin
134 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Se poate prelungi viata omului? O intrebare la care putem cauta un raspuns.

Iata un ceas. Stiti ca exista diferite modele de ceasuri. Un ceas mecanic obisnuit are un arc conceput pentru a functiona douazeci si patru de ore. Dupa douazeci si patru de ore, se opreste. Ceasurile de alt tip pot functiona o saptamana, o luna, un an sau cativa ani (ceasurile prevazute cu baterii). Mecanismul este mereu calculat pentru un timp determinat. Asa a fost fabricat de catre ceasornicari si asa ramane.

Ati remarcat, poate, ca anumite ceasuri au un regulator. Daca il deplasam, ceasul poate merge mai lent sau mai repede. Daca il luati, arcul poate sa se destinda foarte repede si, desi il ajustati pentru a functiona douazeci si patru de ore, el se va epuiza in trei-patru minute. Dimpotriva, ceasul ar putea la fel de bine sa mearga cu incetinitorul timp de o saptamana sau o luna, desi mecanismul sau a fost calculat pentru douazeci si patru de ore.

Noi suntem asemenea unui ceas. Sistemul nostru de functionare este prestabilit. Fiecare om are mai multe feluri de arcuri. In functie de ereditate, sistemul e diferit. De exemplu, un mecanism poate fi prevazut sa dureze saptezeci de ani. Cand arcul ajunge la capat, viata ajunge si ea la capat. Mecanismul unui alt om poate fi calculat sa dureze o suta de ani. E ca si cum ar fi fost fabricat de alt artizan. Iar la unii, arcul nu poate dura decat o saptamana.

Astfel, fiecare om are un timp de viata care ii este propriu. Nu putem schimba sistemul. Fiecare dintre noi ramane asa cum a fost creat. Durata de viata nu poate fi schimbata. Daca arcul s-a destins, acesta este sfarsitul. Durata vietii este deja determinata la nastere si daca credem ca putem schimba ceva in legatura cu asta, e pura imaginatie. Pentru a schimba ceva, ar trebui sa schimbi totul: ereditatea, tatal, bunica… E prea tarziu pentru asta.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

11 comments

alex 13 mai 2012 - 16:49

Te contrazici! Pentru ce atunci tot felul de tratamente naturiste , bioenergii si alte prostioare?! Hai sa mancam orice si oricat, hai sa bem orice si oricat si hai sa ne batem joc de “mecanism”, oricum e “setat” sa se opreasca la un anumit timp, indiferent de actiunile noastre!

George1000 13 mai 2012 - 20:11

Alex ai dreptate. in plus un ceas, poate fi si intors inainte ca arcul sa se destinda, si astfel mai functioneaza inca o zi. Asa si noi, sigur am putea gasi ceva ca sa pacalim sistemul. Si pun pariu ca Romanii care sunt foarte inventivi or descoperi asta. Suntem foarte inventivi in a pacali sisteme.

dragos 13 mai 2012 - 22:16

Alex eu cred ca te contrezici singur… deoarece Dumnezeu stie ce vei face in viata asta… rezulta ca ai un anumit timp stabilit de el…

George1000 14 mai 2012 - 7:46

Teoria e contrazisa chiar de sinucigas. Daca ar fi adevarata teoria, nu ar mai putea exista sinucigasii.

Razvy 14 mai 2012 - 15:03

Ai dreptate Alex.Asa k putem sa facem orice pana ni se strica “mecanismul”?

Testament 14 mai 2012 - 15:16

Nu compara omul cu asa ceva,nu zic ca nu ai dreptate in acest articol dar nici nu am sa ma incred in el.
Daca tu crezi ca omul e precum un ceas atunci n-ai decat ,eu unul o sa caut mereu mai multe raspunsuri,nu o sa ma limitez doar la unul singur.
Oricum e opinia ta,si nu stiu cum ai ajuns la aceasta concluzie…

Marin56 14 mai 2012 - 16:40

Ar mai fi o modalitate de a prelungi viata. De exemplu transplante de organe. O inima mai buna , un ficat mai sanatos un rinichi, sau alte organe pe care stiinta intr-o zi ni le va dezvalui .

gabi .GR.ATH. 15 mai 2012 - 8:02

Chiar nu vad nimerita comparatia cu ceasul,macar de-ar fi atit de simplu,din alt punct de vedere,aici depinde de fiecare,ce mod de viata are.

rtyhj 15 mai 2012 - 15:30

Ridicola comparatie cu ceasul,dar sa trecem mai departe:si in Biblie scrie despre liberul arbitru al omului,asa ca daca cineva bea ,fumeaza,mananca fast food ,normal ca-si scurteaza viata si daca ar fi programat pt 100 de ani.Daca traiesti sanatos,poti prelungi viata.Vad ca toata lumea e de acord cu asta.

daniela chercheata 19 mai 2012 - 12:30

IN BIBLIE E SCRIS CA MULTI SFINTI AU TRAIT SI 240 DE ANI,DECI,MAI DEPINDE SI DE FAPTELE NOASTRE BUNE DE ALIMENTATIE IN PRIMUL RAND…DAR SI DE MODUL POZITIV DE A GANDII…VIATA E FRUMOASA!!!SLAVA DOMNULUI!

TORNADO 21 mai 2012 - 12:11

CE GREU SE INTELEGE!!SCUZA DL.!! VAD COMENTRI CARE CREDEMA-TI SUNT DE COPI DE GRADIN NU POT CREDE CA NU NE PUTEM RIDICA LA ALT NIVEL PACAT DAC NU AVETI PUTEREA DE A INTELEGE CE VREA SA SPUNA ACEST INSCRIS!!

Leave a Comment