Cat de importante sunt pentru viata noastra vibratiile! Sfaturi practice pentru o viata minunata, fericita si sanatoasa

Social Media

vibratii 29In aceasta lume, totul vibreaza si totul este vibratie. Sunetul, lumina, gandul, dorinta, toate sunt vibratii. Sanatatea este o stare ritmica armonioasa, fara disonante, o stare de echilibru in cadrul ritmului. Dezechilibrul provoaca aparitia starii ritmice dezordonate pe care o resimtim drept „suferinta” si care inseamna boala. Ce este panica? O stare ritmica anormala, cauzata de catre un influx exterior. Daca printr-un efort mental intern ii impuneti trupului dumneavoastra sa stea linistit, atunci vibratiile exterioare nu va vor mai influenta trupul si veti scapa de aceasta stare de agitatie irationala, de panica.

Ce este oare fericirea? O stare de echilibru perfect care afecteaza atat trupul, cat si corpul mental – instrumentul gandirii dumneavoastra, precum si celelalte corpuri ale dumneavoastra care sunt respectiv instrumentele emotiilor, perceptiilor, intuitiei etc. Dar aceasta stare ideala este foarte greu de realizat; totusi, va puteti apropia de ea si puteti trai astfel aceasta stare de constiinta, aceasta stare sufleteasca atat de speciala: fericirea.

Fiecare in parte are propriul sau ritm vibrator, o „frecventa de vibratie”, care ii este proprie. Boala este, cel mai adesea, o rupere a echilibrului, un „minus”, o scadere a frecventei de vibratie. O substanta chimica sau vegetala aduce un supliment momentan acestei frecvente de vibratie, care tinde sa revina la normal, si atunci se produce reintoarcerea la starea ritmica normala pe care o numim „sanatate”.

Insa acest „aport” poate fi furnizat si de un cu totul alt „generator” de vibratii adecvate. Esential este sa gasim „suplimentul” potrivit sau macar cat mai apropiat. Ori, in multe cazuri acest supliment de Viata ni-l poate oferi un magnetizator, soarele, marea, lumina colorata (ale carei efecte erau bine cunoscute de catre vechii egipteni) sau pur si simplu ni-l putem oferi noi insine. Intr-adevar, fiecare dintre noi poate extrage din imensul rezervor al Vietii cosmice „globulele de vitalitate” care-i lipsesc, iar acest lucru este usor, foarte usor – trebuie doar sa stii cum sa procedezi.

Pamantul nostru este strabatut neincetat de catre diversi curenti. Anumiti curenti de natura magnetica si vitala il satureaza de la Nord la Sud. Daca observati sensul acestui curent, veti obtine drept rezultat un aport apreciabil de vitalitate. Daca vreti sa inotati intr-un curent, v-ati aventura oare sa va asezati de-a curmezisul lui? Nu, nu-i asa? Ei bine, profitati de acest curent binefacator: orientati-va patul pe directia Nord-Sud. Veti constata, inca din prima noapte, la trezire, ca somnul v-a fost mai lin, mai profund, mai odihnitor, mai implinitor. Este atat de simplu!

Va simtiti cumva moale, fara zvac, deprimat? Purtati un rubin, vreme de cateva zile, pur si simplu. insa nu trebuie sa-l purtati mereu, caci ati putea deveni agitat, coleric. Aveti cumva nevoie de calm, de liniste? Atunci, purtati o piatra albastra, de exemplu un safir. Aceasta este magia pietrelor care opereaza in mod eficient, atat prin culoare cat si prin natura insasi a pietrei, care are un ritm vibrator care-i este propriu.

Alcoolul este nefast. De ce? Folosirea lui ofera pentru inceput o excitatie, dar apoi vibratiile se atenueaza lasand in urma lor anumite schimbari fizice care, pe termen lung, devin dezastruoase. Toate substantele stupefiante sunt periculoase; vibratiile lor sunt puternice, dar ele creeaza ulterior o stare vibratorie particulara, in anumiti centri fizici, si aceasta stare vibratorie particulara, contrara frecventei de vibratie care corespunde starii de „sanatate”, devine repede dezastruoasa.

Anumite alimente sunt mai hranitoare, mai incarcate de vitalitate decat altele; vibratiile lor sunt mai usoare, mai ritmice, mai armonioase, mai adecvate. Asa sunt de pilda graul, orezul, fructele coapte; alte alimente sunt grele (se digera intr-un timp indelungat) – acestea „se prefac” ca va hranesc, dar ar fi mai bine sa va abtineti sa le consumati; vibratiile lor sunt grele si nefaste: carnea, maruntaiele, zaharul alb rafinat sunt exemple in acest sens.

Daca sunteti cat de cat sensibil, veti resimti diverse impresii atunci cand va veti afla in prezenta unor persoane diferite. In fata unui macelar greoi, corpolent, repezit, va veti simti jenat, avand o stare de disconfort. Aceasta se va accentua in fata unui alcoolic, chiar daca apartine paturilor superioare ale societatii. In fata unui filozof suplu, calm, surazator, va veti simti in largul dumneavoastra, iar in fata unui muzician talentat veti simti un ritm agreabil care va va incanta.

Sunteti medic? Atunci, ganditi-va la urmatorul aspect: bolnavul dumneavoastra va fi pe jumatate vindecat daca-i veti infuza incredere in vindecarea sa. Si ce este oare increderea? Un ritm vibrator special. Creati-l in dumneavoastra insiva si impartasiti-l cu pacientul dumneavoastra. Sanatatea se va reinstaura rapid, in majoritatea cazurilor. Medic fiind, nu trebuie sa asteptati suprimarea radicala a Mortii, care este o Lege naturala exprimata periodic, dar aveti datoria de a face tot ce va sta in puteri, de a va da toata silinta pentru a alina suferinta. Este un sacerdotiu, nu o meserie.


Social Media

1 Comment

Leave a Reply