Pericol! Bauturile energizante modifica grav bataile inimii, putand duce la moarte subita! Nu mai bine le evitam?

Social Media

bauturi energizante pericolUn nou studiu confirma faptul ca bauturile energizante, ce contin multa cafeina, pot modifica bataile inimii, provoca contractii mai puternice, solicitand astfel inima, scrie site-ul digitaljournal.com. Aceasta stire nu este prea surprinzatoare. Toate aceste bauturi vin cu o serie de ingrediente misterioase si efecte secundare periculoase.

Asadar, bauturile energizante populare, ce contin cofeina, pot schimba modul in care inima bate, conform studiului mai sus mentionat. Pentru cercetare, oamenii de stiinta au testat inimile a 17 persoane la o ora dupa ce au consumat bautura energizanta. In timpul studiului, participantilor li s-a oferit o bautura care contine 32 mg de cafeina per 100 ml, precum si 400 mg de taurina per 100 ml. La toti participantii rezultatul a fost ca contractiile au fost mai puternice dupa ce bautura a fost consumata.

Bauturile energizante sunt bauturi non-alcoolice care contin ingrediente cum ar fi glucoza, cafeina sau taurina, toate acestea stimuland energia si starea de vigilenta. In cadrul bauturilor racoritoare ce contin cafeina, acestea sunt considerate „energizante” daca au mai mult de 150 mg de cafeina pe litru.

Comentand acest studiu, cercetatorul Dr. Jonas Dorner a declarat pentru BBC ca: „Pana acum, nu am cunoscut exact ce efect au aceste bauturi energizante au asupra functiilor inimii. Cantitatea de cafeina este de pana la de trei ori mai mare decat in alte bauturi care contin cafeina, cum ar fi cafea sau sucurile gen cola. Exista mai multe efecte secundare asociate cu un consum ridicat de cafeina, cum ar fi o rata rapida de batai ale inimii, palpitatii, cresterea tensiunii arteriale si, in cazurile cele mai grave, convulsii sau moarte subita.”


Social Media

3 Comments

 1. Se prea vede ca romanii nu sunt interesati de sanatate.
  O releva numarul de vizualizari al acestiu articol.
  „Sunteti pe drumul cel bun”, daca considerati ca in viitor sa consumati asemenea bauturi.
  Cati din tara asta mai stiu ce gust are un sirop facut de casa din fructe de padure si nu numai?

5 Trackbacks / Pingbacks

 1. Pericol! Bauturile energizante modifica grav bataile inimii, putand duce la moarte subita! Nu mai bine le evitam? - REVISTE
 2. Cel de-al treilea razboi mondial a inceput: omenirea e omorata incet si in tacere de alimentele pline de chimicale! | Almeea - Site de spiritualitate si paranormal
 3. Omenirea e omorata incet si in tacere de alimentele pline de chimicale! |
 4. Omenirea e omorata incet si in tacere de alimentele pline de chimicale! | .::: CALIN ADRIAN :::.
 5. Un razboi cu suprapopularea!!! | Elohim.ro

Leave a Reply