In supermarketuri se gasesc fructe cu ceara si pesticide! Pericol de a face cancer si alte boli grave…

Fructe cu ceara si pesticide. Asta au descoperit in urma studiilor specialistii de la Asociatia pentru Protectia Consumatorilor. In Romania se inregistreaza anual 260 de noi cazuri de diabet si 500 de cancer la copii. Costel Stanciu, seful Asociatiei pentru Protectia Consumatorului, spune ca mancarea este principalul motiv si ca procentul fructelor aduse de la mari distante este unul alarmant. Fructele aduse de la mari distante sunt imbracate in ceara. S-a indus ideea ca prin spalare acea ceara dispare, insa lucrurile nu stau deloc astfel, afirma specialistii, conform antena3.ro.

Ceara folosita pe aceste fructe este una care are punctul de topire la 85 de grade, prin urmare nu sunt sanse mari ca ea sa dispara prin simpla trecere pe sub apa.

Cel mai grav este ca aceste fructe sunt tratate cu doua tipuri de pesticide, iar aceste produse chimice raman prinse intre pielita fructului si stratul de ceara.

Adevarul-adevarat e ca nimeni nu stie cu adevarat ce contine aceasta ceara. Nu este un ingredient alimentar, ceea ce inseamna ca producatorii nu sunt obligati sa enumere ingredientele si ne lasa sa ghicim despre continutul lor. Ceea ce stim cu certitudine este ca majoritatea acestor ceruri contin alergeni precum glutenul, laptele si soia, care este cu adevarat periculos pentru persoanele cu alergii alimentare. In afara de aceste ingrediente, cele mai multe ceruri contin conservanti si fungicide si chiar coloranti artificiali care ar trebui sa faca ca fructul sa fie mai atragator. Pentru a face lucrurile si mai rau, multe dintre aceste coloranti artificiali frecvent utilizati in colorarea alimentelor au fost legati de un risc mai mare de a face cancer.

Asadar, „pofta buna”… De aceea, poate ar trebui sa consumam doar fructe din piete agroalimentare, in care sa avem certificarea ca nu au fost tratate cu tot felul de chimicale. Si doar taranii adevarati ne-ar putea da aceasta garantie. In imaginea de la inceputul articolului, puteti observa diferenta dintre un mar dat cu ceara (stanga) si unul neceruit. Observati diferenta, nu?

Be the first to comment

Leave a Reply