Omul nu se trage din maimuta!

Social Media

darwinEdgar Cayce, unul dintre cei mai mari oameni spirituali ai sec. XX, a fost intrebat odata ce parere are despre teoria darwinista privind evolutia omului din animale. Iata ce a raspuns el:

La inceput omul a fost pus sa conduca asupra acestor elemente, care au fost astfel pregatite in planul fizic incat sa raspunda nevoilor sale. Atunci cand mediul a devenit propice pentru ca omul sa poata fi sustinut de conditiile de pe Pamant, a aparut omul, dar nu ca o veriga in lantul evolutiei, ci ca stapan asupra a tot ceea ce a fost creat, si acest lucru se poate vedea in orice om viu, toate acestea putand fi vazute in infatisarea intregii creatii, intregului plan fizic; si in plus fata de aceasta, sufletul omului este cel care il aseaza pe acesta mai presus de tot regnul animal, vegetal si mineral care se afla pe Pamant.

Omul nu se trage din maimuta, ci el a evoluat, revenind la viata din cand in cand, cate putin in fiecare loc, avansand pas cu pas. Vedem ca aceasta a fost evolutia de-a lungul timpului – zi dupa zi – sau asa cum o vedem din acele forte care se manifesta prin aceea ca omul a adus gradat imbunatatiri lucrurilor pe care le-a creat, care sunt de ajuns pentru a raspunde nevoilor anumitor parti ale vointei active a omului, ramanand insa intotdeauna elementul care sa satisfaca acea nevoie, fie ca este vorba de mentinerea vietii, fie de alte functii ale fiintei umane, asa cum au fost ele create de catre aceasta; acest lucru devine atunci exponentul fortei cu care l-a inzestrat Creatorul, pentru a stapani lumea, iar nevoile, conditiile de viata, respectarea legilor de catre om, l-au adus gradat la acea dezvoltare necesara pentru a indeplini necesitatile conditiilor, locului sau sferei in care se afla individul.

Tot astfel nevoile celor care traiesc in tarile nordice nu sunt aceleasi cu ale celor care traiesc in zonele toride. De aici evolutia are loc astfel incat sa fie satisfacute nevoile care exista in diferitele conditii de mediu in care este pus sa traiasca omul. El doar foloseste aceste legi care actioneaza de-a pururi in manifestarea din acest plan, – cum ar fi de exemplu legea relativitatii – si care arata nevoile pe care le are fiecare raportat la celalalt.

Teoria spune ca omul a evoluat, iar evolutia, de la Cauza Primordiala, a luat fiinta tocmai pentru a satisface nevoile omului, aceasta pregatire durand multe, multe mii si milioane de ani in acest plan, pentru a acoperi nevoile omului pentru sute si mii de ani de acum inainte. Omul este om, si reprezinta ordinea lui Dumnezeu in creatie, care a luat chipul Fiului, care vorbeste in numele Tatalui, si care a luat forma umana, – care este cea mai inalta forma fizica din creatie -devenind pentru om cel care arata si va arata intotdeauna calea, viata, apa, vinul, cele vesnice.


Social Media

11 Comments

  1. Daca pe vremea lui Darwin se stia ca acum ca dupa oameni cele mai destepte fiinte sunt delfinii si nu maimutele s-ar fi gasit o modalitate sa ne faca sa credem ca oamenii se trag din delfini.Dar cum pe atuncea noi credeam ca cele mai destepte fiinte dupa noi sunt maimutele am mers pe ideea ca noi trebuia sa evoluam din cele mai destepte fiinte dupa noi si de aceea am pus maimutele pentru ca noi nu stiam ca delfinii sunt de fapt cele mai destepte fiinte dupa noi.Si astfel i-am prins cu mata in sac.Si nu mai insultati maimutele!Va rog frumos.

  2. Darwin ,sarmanul,nici macar el nu credea in aceasta teorie.In unele editii mai vechi ale cartii lui Darwin despre evolutia speciilor ai sa gasesti la sfarsitul acesteia urmatoarea concluzie:”Daca in lantul evolutiei descris de mine in aceasta lucrare exista o singura veriga lipsa ,atunci teoria mea nu are fundament”.Si verigi lipsa sunt mai multe.

  3. Cine il va citi pe Ramtha (Istoria Umanitatii – vol 1 si 2 – pe scribd.com) va vedea adevarata natura a omului, Cayce are dreptate, omul (spiritul) a creat corpul fizic (material) pentru a se incarna in el si a avea putere de creatie cu ajutrorul elementelor inconjuratoare. Nu ne tragem deloc din maimutza si nici nu am iesit din supa organica. Delfinii si balenele sunt incarnari de spirite umane si de aceea sunt asha de inteligente – prefera sa vina si sa esueze pe uscat din cauza „dorului primordial” sa moara acolo de unde au plecat (de pe uscat).

  4. Oameni buni, nimeni nu a evoluat din nicio maimuta, niciun delfin sau alt mamifer de pe planeta asta care nu stiu cum de va mai tine inca pe ea! Am evoluat fiecare (specie) individual, in functie de conditii si nevoi. Nimeni nu „se trage” din maimuta, avem doar un STRAMOS COMUN. Puneti mana si documentati-va, nu-l mai acuzati pe Darwin de lucruri pe care nici nu le-a spus!!! Incetati sa va dati cu parerea, pentru ca o parere trebuie sa fie insotita de argumente, iar acestea nu sunt argumente. A citit vreodata unul din voi macar un pasaj din „Originea speciilor”? Va sugerez sa o faceti, astfel incat, pe viitor, sa stiti ce contraziceti.

Leave a Reply