Omul obisnuit nu poate sa faca nimic, totul ii este indus de energiile subtile!

Suprema iluzie a omului este convingerea sa ca poate sa faca ceva. Toti oamenii cred ca ei pot face, toti oamenii vor sa faca. Si prima lor  intrebare priveste intotdeauna ce au de facut. Dar, ca sa spunem drept, nimeni nu face nimic si nimeni nu poate sa faca nimic. Este primul lucru care trebuie inteles. Totul se petrece. Tot ceea ce se petrece in viata unui om, tot ceea ce se face in legatura cu el, tot ceea ce vine de la el, toate acestea sunt determinate. Si totul se produce exact asa cum ploua pentru ca temperatura s-a modificat in straturile superioare ale atmosferei, cum se topeste zapada sub razele soarelui, cum praful este ridicat de vant.

Omul este o masina. Tot ceea ce face, toate actiunile sale, toate cuvintele sale, gandurile sale, sentimentele sale, convingerile sale, opiniile sale, obiceiurile sale, sunt rezultatul influentelor exterioare sau a celor din trecut, care toate sunt doar impresii exterioare. El nu poate fi sursa niciunui gand, niciunei actiuni. Tot ceea ce spune, face, gandeste, simte, toate acestea ii sunt induse. Omul nu poate descoperi nimic, nu poate inventa nimic. Toate acestea ii vin.

Dar pentru a deveni constient de acest fapt, pentru a-l intelege, pentru a se convinge de adevarul sau, trebuie sa se elibereze de mii de iluzii despre om. Despre aspectul sau de creator, despre capacitatea sa de a-si organiza constient viata proprie s.a.m.d., nimic din asta nu exista. Totul vine – miscarile populare, razboaiele, revolutiile, schimbarile de guverne, toate acestea se produc. Si aceasta se produce in acelasi mod in care se succed evenimentele in viata individuala a omului. Omul se naste, traieste, moare, construieste case, scrie carti, nu dupa cum doreste el, ci guvernat de anumite energii subtile. Totul este indus. Omul nu iubeste, nu uraste, nu doreste – toate acestea ii sunt induse.

Dar nici un om nu va va crede vreodata daca ii spuneti ca el se afla in prezent in situatia in care nu poate sa faca nimic. Omul s-ar simti imediat ofensat. Este deosebit de neplacut ca acesta este adevarul dar de fapt nimeni nu vrea sa cunoasca adevarul.

13 Comments

 1. Daca esti adormit(a)…

  Vă referiţi poate la termenul căldicel?! Atunci doar câţiva oameni pot folosi cum se cuvine liberul arbitru. Încerc să înţeleg ce este de fapt liberul arbitru… Când apare, cum şi când îl folosim. Eu cred că liberul arbitru este folosit atunci când alegi să vii aici pe planeta Pământ. Atât! Liberul arbitru ţine şi de educaţie, de inteligenţă, de sensibilitate, de muzică…

 2. Sa spus un mare adevar in acesta cugetare ,realmente si eu am simtit acest lucru au fost multe lucruri pe care am dorit sa le fac dar nu am putut face nimic din ce am dorit si am dorit cu multa ardore sa le fac si nu am reusit ,au fost multe lucruri care sau intiplat si nu intelegeam de ce se intipla asa??!!!Toti avem strada noastra si trebuie sa o parcurgem ,intrebari la care nu putem raspunde inca cu precizie ce energi de unde vin cum ne patroneza in ce mod pe fiecareca idivid!!!??

  MULTUMESC stimati cititori sunteti deosebiti, frumosi si destepti ,numai prin fatu ca sunteti aici pe acest syt !!!!

 3. Liberul arbitru nu exista! El a fost inventat, pentru ni se oferi amagirea unei vieti traite in deplina constienta. Totul este predestinat, punctele esentiale sunt stabilite in matrice.
  Eu ma gandeam ca macar teoretic acesta poate exista – si ma refer acum la „neamestecul” celor initiati in viata individuala. M-am „leganat” cu gandul ca acesta ar exista pana in momentul in care am cunoscut oameni (maestrii) ca si mine, dar oameni (maestrii) care au fost invatati ca pot sa se amestece in viata oricui daca asta doresc. Daca exista posibilitatea obtinerii si de castiguri din asta… si mai bine.
  Acesta este liberul arbitru atat de vehiculat in zilele noastre, aici!
  Sa va spun ca si alte civilizatii nu tin cont de asta?

 4. Cristina „trezirea spirituala” este termenul care defineste momentul in care o persoana se hotaraste sa faca ce trebuie pentru a evolua.Multi numesc aceasta hotarare”voia lui Dumnezeu”.Este drept este si voia Lui dar este si a noastra,doar ca luati de iluziile lumesti(casa mare,jeep,cont gras)ne-am uitat misiunea pentru care am venit pe pamant.

 5. Multumesc pt raspuns,dar ce legatura are paranteza cu ,,trezirea spirituala”? De fapt voiam sa stiu ce ar trebui sa faca cineva pt a trece la nivelul urmator,dupa ce a inteles ca acesta exista! Sa treaca de la ”trezirea spirituala” la” evoluare spirituala”!! Ce face mai departe?

 6. Cred ca destinul il avem deja scris;doar punctele primcipale (nastere casatorie,moarte)cred ca liber arbitru este restul cel facem zi cu zi adica suntemrodul gindurilor noastre dar cu acelas rezultat de destinatie.Ca si aparatul care ne arata drumul si daca o luam pe alta parte el ne ghideaza in continuare pina ajungem la aceiasi destinatie .Cred deasemeni ca liber arbitru il putem folosi cind suntem constienti de existenta noastra ca finte(energi)si uitam de ceea ce este in exterior.Cu cit citim mai mult cu atit ne dam seama ca nu stim nimic.Acesta este un inceput de trezire adica ne dam seama ca am venit sa ne facem studiile aici si cu cit le facem mai bine cu atit urcam mai sus.Sigur ca suntem ghidati de ingerul nostru pazitor care ne are in sarcina lui.Cu cit facem treaba mai bine aici si el ne ghideaza mai bine cu atit ne ducem in sus .Trebui sa intelegem de ce am venit aici?Cu ce scop?pt ca nu am faut atita drum sa muncim sa mincam.Altceva este.Sa platim din datorii(karma)si sa dam in plus ca alta data sa fim si noi alesi sa ghidam pe alti.cu multa dragoste IOANA

 7. „Omul este o masina. Tot cea ce face,spune, gandeste-i sunt induse? Dar pentru a devenii constient de acest fapt,pentru al intelege, pentru a se convinge de adevarul sau, trebuie sa se elibereze de mii de iluzii despre om.” ?!?!? DAR, DACA TOT ESTE O MASINA (caruia i se induc ganduri, cuvinte, actiuni ) CUM?,CUM?,CUUM? poate devenii „omul -masina” constient!?!? DACA TOT NU ARE CONSTIINTA. Cred ca unii asa-zisi oameni destepti l-ar omori si pe D-zeu daca ar putea. Dupa parerea astora, oamenii nu au nici o valoare, asa ca pot fi omorati ca doar suntem prea multi pentru acesti TRANTORI

  ATENTIE! Mesaj modificat de editor. Va rugam sa folositi majuscule si semne de punctuatie in mod limitat.

 8. Nu sunt interesante deloc Cugeturile acestea. Articolul este o porcarie, tot ce se spune la acest articol este FALS!. Sigur ca exista liberul arbitru, si tu-ti decizi alegerile. Din cate am inteles, de cate ori ai e ales, si mergi doar pe o cale, tu creezi un univers paralel, ceva de genul :” ce s-ar fi intamplat daca ai fi luat cealalta alegere, daca in loc sa stai acasa, ai fi ales sa pleci in acea excursie”. Si deci tu, in momentul de fata stai la calculator si scrii un comentariu, in timp ce, intr-un univers paralel acum esti cu cortul pe munte alaturi de prieteni. Omul nu este o masina. Sunt doar gandurile Illuminatilor care vor sa ne fie induse, dar doar pt ca ei cred ca noi suntem sclavii cuiva, nu inseamna si ca e adevarat. Adica fratilor, voi credeti ce vreti despre voi, dar nu despre mine. Despre mine eu vorbesc.

Leave a Reply