miercuri, august 17, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaBiografii spiritualePovestea maestrului chinez Li, omul care a trait 250 de ani

Povestea maestrului chinez Li, omul care a trait 250 de ani

Povestea maestrului chinez Li, omul care a trait 250 de ani

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

In acest articol veti citi povestea lui Li Ching-Yuen, un maestru bagua care se pare ca a trait 250 de ani. El a inceput sa stranga ierburi din munti de la varsta de 10 ani si a inceput sa invete metodele de longevitate, prin tinerea unei diete formate din ierburi si vin de orez. A trait astfel primii 100 de ani din viata. In 1749, atunci cand avea 71 de ani, el s-a mutat la Kai Xian, unde s-a alaturat armatei chineze ca profesor de arte martiale si consilier.

Unul din discipolii sai a spus povestea maestrului Li: la 130 de ani, maestrul intalni un pustnic extrem de batran, ce avea peste 500 de ani si care traia in munti. El il invata pe Li artele martiale Baguazhang, dar si practicile traditionale chinezesti Qigong. Discipolul a mai spus ca maestrul sau adesea i-a marturisit ca longevitatea sa se datoreaza exercitiilor care le-a facut zilnic, regulat, corect si cu sinceritate, timp de 120 de ani.

In 1927, maestrul Li, in varsta de 249 de ani, a fost vizitat de generalul Yang Sen. Generalul a fost fascinat de „tineretea „, puterea si agerimea sa, in ciuda varstei sale neobisnuit de inaintate. Atunci, in 1927, i-a fost facuta si singura poza (ce o puteti vedea la inceputul articolului). Maestrul Li a murit 1 an mai tarziu, in 1928, din cauze naturale; unii spun ca maestrul ar fi spus inainte de a muri: „Tot ce-am avut de facut in aceasta lume, am facut. Acum ma duc acasa”.

Dupa moartea maestrului Li, generalul a vrut sa verifice legenda in spatele celor 250 de ani, asa ca a declansat o investigatie. Au fost luate marturiile unor oameni batrani din provincia in care traia si care isi aduceau aminte ca l-au vazut pe maestru inca de cand erau copii si, odata cu trecerea timpului, el nu a parut sa-si mai schimbe infatisarea. Altii au spus ca el fusesera prieten cu bunicii lor…asa ca e posibil ca varsta maestrului Li sa fie chiar una adevarata. In plus, intr-un articol din anul 1930, profesorul Wu Chung-chieh, de la Universitatea Chengdu, a gasit in arhiva un document prin care guvernul imperial chinez il felicita pe Li Ching Yuen pentru aniversarea a 150 de ani in anul 1827!

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

7 Comments

  1. […] tot parcursul unei vieti lungi si active (am vorbit mai multe despre el in cadrul acestui articol: Povestea maestrului chinez Li, omul care a trait 250 de ani). Lee a murit in 1933, la putin timp dupa ce s-a casatorit cu cea de-a 24-a sotie, si, potrivit […]