Cine vrea sa traiasca vesnic? In 20 de ani, omul va deveni nemuritor si va avea in el doar organe artificiale

Renumitul om de stiinta Ray Kurzweil crede ca nu va trece mult timp, pana cand omul va putea sa traiasca pentru eternitate, scrie site-ul San Francisco Chronicle.

Kurzweil mai prezice de asemenea ca vom putea inlocui orice organ bolnav cu un organ artificial echivalent, ca ne vom putea scufunda ore intregi, fara sa fim nevoiti sa purtam costume de scafandru, sau ca vom putea scrie carti in doar cateva minute. Bazele pentru aceste predictii sunt, conform opiniei sale, rata incredibila cu care avanseaza tehnologia actuala.

Iata ce spune el: “Eu si alti oameni de stiinta, credem ca in jur de 20 de ani, vom avea mijloacele prin care vom putea sa ne reprogramam trupurile cu ajutorul unui soft, prin care sa oprim imbatranirea. Apoi, nanotehnologia ne va permite sa traim vesnic. In ultimul rand, nanobotii vor inlocui celulele sangelui, astfel ca-si vor face treaba de mii de ori mai eficient.”

Intrebarea care se pune e urmatoarea: daca totul din trupul nostru va deveni artificial, toate organele (inclusiv creierul), atunci cum ramane cu amintirile noastre, cu constiinta noastra? Vom mai fi noi sau va trai un robot in locul nostru?

19 Comments

  1. Pingback: Bogaţii lumii vor trăi veşnic prin “avatari umani holografici” ce vor fi realizaţi până în 2045 | .::: CALIN ADRIAN :::. 26 oct. 2013

Leave a Reply