Avatar, un film care promoveaza satanismul si idealurile ascunse francmasonice

Social Media

avatar20Nu stiu daca in ultima vreme vreun film a avut atata succes, cum a avut „Avatar”. Megaproductia lui James Cameron a ajuns deja pe primul loc in lume, la cele mai mari incasari realizate vreodata de o pelicula cinematografica. Filmul surprinde foarte mult prin efectele speciale care, pentru unii, par a fi extraordinare. Dar, totusi, pentru neinitiati, filmul ascunde multe lucruri…de natura malefica!

Se pare ca filmul a costat jumatate de miliard de dolari pentru a fi realizat, ceea ce inseamna ca ar fi cel mai scump film din istoria omenirii. Nu se stia inainte de aparitia sa pe piata ca filmul ar avea atata succes; ar fi putut sa fie un mare fiasco. De aceea, intrebarea legitima care se pune ar fi: de ce s-ar risca sa fie investiti atatia bani intr-un film, care ar fi putut foarte bine sa nu-si scoata cheltuielile? Poate intrucat anumite forte ascunse ar fi interesate nu neaparat de bani, ci de transmiterea unor mesaje ascunse omenirii?

Manipularea genetica si crearea unui nou om – idealul Illuminati

Coincidenta sau nu, James Cameron (producatorul si regizorul lui „Avatar”) este binecunoscut pentru ca, in majoritatea filmelor sale, prezinta mesaje „anti-umane”, prin care extraterestrii sau creaturile robotice devin „super-eroi”, prin uciderea oamenilor rai care incearca sa lupte impotriva lor. Sa ne amintim cateva din filmele lui James Cameron in care se intampla acest lucru: „The Terminator” (1984), „Aliens” (1986), „The Abbyss” (1989), „Terminator 2: Judgement Day” (1991), „Terminator 3: Rise of the Machines” (2003). Interesant e ca aceasta dogma este una care apartine si organizatiei masonico-satanice Illuminati, ce considera ca „oamenii reprezinta o boala” pentru intreg sistemul biologic al Pamantului, si de aceea, ei trebuie inlocuiti cu alte fiinte umane, puternic modificate genetic. De aceea, organizatia Illuminati ar dori ca, cu ajutorul stiintei, sa se creeze un „corp nou”, un „nou om”, care sa poata fi manipulat si controlat diabolic. Ce-ati zice daca ar aparea oameni cu picioare de pantera, care sa poata sa alerge la fel de rapid ca niste pantere? Prin tehnologia de azi, in viitor nimic n-ar fi imposibil.

In anul 2003, chinezii de la Universitatea din Shanghai au reusit sa creeze celule umane, folosind ovule de iepure. In 2004, americanii au reusit sa creeze porci cu sange uman. Iar cercetatorii californieni au creat un soarece cu creier uman. Toate acestea sunt realitati, nu povesti (puteti citi mai multe pe portalul National Geographic, http://news.nationalgeographic.com/news/2005/01/0125_050125_chimeras.html – pentru cei care cunosc bine limba engleza).

  Soarecele cu ureche umana, realitatea manipularii genetice diabolice
Soarecele cu ureche umana, realitatea manipularii genetice diabolice

Aceeasi idee, insa, cea a crearii unui nou trup de om, modificat genetic, apare si in „Avatar”. In acest film, militarii care ajung pe planeta Pandora, pot lua forma fiintelor umanoide Na’vi, fiinte mult mai mari si mai puternice. Prin inginerie genetica, totul e posibil, chiar si crearea unui „nou om”! Acesta este unul din mesajele de baza pe care ar dori sa ni le transmita James Cameron in „Avatar”. Dar…ia stati asa! Acelasi lucru l-ar dori si organizatia Illuminati. Mare coincidenta, nu-i asa?

Acum, sa ne mai gandim la o alta chestiune. Stirile acestea despre hibrizii intre animale si oameni au aparut in mod public; este imposibil ca marile guverne ale lumii sau fortele oculte care conduc aceasta lume sa nu aiba nicio legatura cu acest lucru. Daca in 2005, au aparut stiri conform carora s-au obtinut porci cu sange de om, sau soareci cu creier uman, va dati seama ca exista laboratoare ultrasecrete in care cercetarile genetice sunt extrem de avansate. Si e posibil, de ce nu, ca sa se fi obtinut deja un alt „trup nou” de om. De aceea, am putea banui ca „Avatar” a fost lansat pentru a putea sarbatori succesul in obtinerea unui nou trup, creat prin manipulare genetica diabolica?

Dr. Ewen Cameron, mentorul lui James Cameron

ewen-cameronDar, pentru a intelege mai bine ce se ascunde in spatele filmului „Avatar”, sa parcurgem impreuna o biografie interesanta a realizatorului filmului, James Cameron, o sinteza realizata de pe acest site: http://www.whale.to/b/cameron5.html, si care se numeste „Teoria conspiratiei in cazul lui James Cameron”.

Totul incepe cu Dr. Ewen Cameron (doar coincidenta de nume), care a fost un mare psihiatru american. Dr. Cameron si-a inceput cariera in psihologie in cadrul serviciilor secrete militare americane, la Office of Special Services (O.S.S.), interogand prizonierii in cel de-al doilea razboi mondial. Unul dintre prizonierii sai celebri a fost Rudolf Hess, cel care a zburat cu avionul din Germania pana in Marea Britanie, pentru a se asigura ca se va pune capat razboiului. Hess a fost capturat, intemnitat si interogat de mai multi psihiatri, printre care si de catre Dr. Cameron, care se folosea de o serie de tehnici psihiatrice, cu scopul de a modifica si controla comportamentul uman. Mai tarziu, O.S.S. si-a schimbat denumirea in C.I.A., iar Dr. Cameron si-a continuat munca in cadrul proiectelor Bluebird si Artichoke, care in 1953, a devenit cunoscut sub numele de MK-ULTRA.

Dr. Cameron era un om fara mila, ce urmarea sa obtina controlul absolut al mintii umane, folosindu-se de droguri sau socuri electrice. Avand parte de numeroase scandaluri, MK-ULTRA a fost oficial inchis de catre CIA in 1973, dar se pare ca si-a continuat in secret activitatea sub numele de MK-SEARCH, pana in 1984.

Primul film al lui James Cameron a fost finantat de francmasonerie

james-cameronLa sfarsitul anilor ’70, un sofer din California pe nume James Cameron, decide sa renunte la meseria sa pentru a se ocupa de realizat filme. Conform biografiei oficiale, James Cameron a fost convins in 1978, de catre un consortiu de dentisti din Tustin (California) sa scrie un scenariu pentru o mica productie care s-a numit „XenoGenesis”. Pentru asta, ar fi primit 20.000 de dolari. Cuvantul „consortiu” este insa unul ciudat; conform DEX, el inseamna: Asociere a catorva banci sau societati comerciale mari pentru efectuarea in comun a unor operatii financiare”. Ce treaba au dentistii cu un consortiu? De fapt, acesti „dentisti” erau „psihiatri” conectati la programul MK-ULTRA al CIA si de dr. Ewen Cameron. James Cameron si „psihiatrii” se cunosteau intre ei dintr-o organizatie fraternala de care ei apartineau, si la care James Cameron a aderat incepand cu varsta de 21 de ani. Aceasta fratie secreta l-a ajutat pe Cameron sa-si finanteze primul sau film si sa-l ajute in cariera. Motivul pentru care acest „consortiu” i-a finantat lui Cameron filmul XenoGenesys in anul 1978 a fost acela de avea oportunitatea folosirii imaginii subliminale si manipularii emotionale asupra unui mare numar de oameni.

James Cameron si Noua Ordine Mondiala

James Cameron si-a continuat cariera la studiourile de film denumite „New World Pictures” care apartineau lui Roger Corman. E oare o coincidenta ca denumirea de „New World”, adica „Noua Lume”, apare in expresia „New World Order”, adica „Noua Ordine Mondiala”, idealul francmasoneriei care aspira la o guvernare globala?

James Cameron a lucrat apoi ca director de imagine la filmul „Batalia dincolo de stele” (1980). Titlul filmului era unul simbolic si exprima o credinta, in randul ufologistilor, ca si a francmasonilor, conform careia o veche batalie a avut loc in sistemul nostru solar, in urma cu cateva mii de ani. Ideea era folosirea tehnologiei MK-ULTRA pentru a pregati masele sa creada in extraterestri, cu scopul aducerii omenirii in „Noua Ordine Mondiala”.

Determinat sa intre in regie, Cameron a fost regizor second intr-o alta productie SF „Galaxia terorii” (1981).

Prin „Terminatorul”, James Cameron isi dezvaluie apartenenta sa la francmasonerie

terminatorulIn anul 1982, James Cameron termina de scris scenariul la „The Terminator”, impreuna cu sotia sa (care era membra a Ordinului Stelei de Est, organizatie masonica feminista). Ideea principala din „The Terminator” este aceea ca un om este trimis inapoi in timp pentru a se lupta cu un cyborg, ce doreste sa ucida o femeie, care urma sa dea nastere unui „salvator”, acesta din urma avand sa salveze omenirea de o lume guvernata de roboti. Simbolistica povestii a fost luata din Biblie, intrucat femeia ar putea fi comparata cu „Fecioara Maria”, iar „salvatorul” cu Iisus Hristos.

Simbolismul francmasonic din „The Terminator” era evident in tot filmul. Unul din primele simboluri a fost acela de a utiliza „lumina albastra” in situatii intunecate. Aceasta va reprezenta unul din stilurile de regizare ale lui James Cameron. Lumina albastra reprezinta ascensiunea simbolica a lui Cameron de la primele grade francmasonice (cunoscute sub numele de „grade albastre”), la urmatoarele grade, cunoscute ca „Ritul York”.

Unul din personajele din „The Terminator” descriu masinile ca fiind „noua ordine a inteligentei”. Puteti auzi cuvintele „Noua Ordine Mondiala” in subtext.

Orion Pictures, legata de francmasonerie

Simbolul cel mai concret este reprezentat de numele distribuitorului acestui film. Desi Cameron a lucrat cu compania HBO pentru a realiza aceasta pelicula, totusi ea a fost distribuita de Orion Pictures. Orion este simbolul lui Osiris, zeul egiptean al iluminarii si fertilitatii. Partenera lui Osiris era Isis, zeita egipteana a Pamantului. Dar ambele zeitati sunt reprezentate de componentele masculine si feminine ale simbolului francmasonic (patratul si compasul). Patratul este reprezentat de „Isis”, iar compasul de „Osiris”. Isis este simbolizat prin steaua Sirius, intrucat unii francmasoni cred ca inaintasii lor proveneau din steaua Sirius.

Scopul final al lui „The Terminator” a fost acela de a se folosi lucrarile lui dr. Ewan Cameron in filmul regizat de James Cameron. Pelicula a fost creata pentru a imprima un mesaj subliminal publicului pentru o tehnologie mai avansata ce va veni pe Pamant in viitor. Cei care vor rezista acestui mesajul vor fi…”exterminati”. Filmul a avut un imens succes, asa ca James Cameron si-a putut atinge partial tinta.

Extraterestrii si initierea in gradele superioare ale francmasoneriei a lui James Cameron

aliens-1986Dupa succesul cu „The Terminator”, James Cameron a inceput realizarea filmului „Aliens” („Extraterestrii”), ale caror filmari au avut loc in Anglia, in 1985. Unde? Tocmai in orasul York, asa ca James Cameron si-a putut primi initierea in gradele francmasonice ale ritului de York.

„Aliens” (1986) era o adaptare dupa filmul „Alien” (1979), in care exploratori de pe Pamant cauta pe o alta planeta o colonie miniera (ce mult se aseama inceputul cu „Avatar”!). Cand ajung aici, ei sunt vanati de niste creaturi ciudate, ce au infatisare de insecte (ca adulti) sau serpi (cand sunt tinere), si care se folosesc de trupurile umane drept gazde.

Filmul a castigat 2 Oscar-uri, pentru cele mai bune efecte vizuale si pentru cel mai bun sunet. A fost evident pentru toti faptul ca frica si groaza instalate celor care au privit acest film s-a datorat efectelor speciale din acest film, ca urmare a manipularii mintii. De ce? Pentru a-i pregati pe oameni ca intr-o zi se vor confrunta cu o amenintare din spatiul extraterestru.

„Abisul”, filmul in care s-a dezvaluit tehnologia MK-ULTRA

the-abyss-1989Urmatorul proiect si film realizat de James Cameron a fost „The Abyss” (1989), adica „Abisul”. In subiectul acestui film, un grup de exploratori marini incearca sa recupereze un submarin nuclear scufundat. In timpul acestei recuperari, ei sunt urmariti de o inteligenta extraterestra. Oamenii au de ales: ori devin „una” cu fiintele extraterestre, ori vor fi distrusi.

In timpul filmarilor pentru aceasta pelicula, Cameron a fost „antrenat” de un „consortiu” in tehnici similare „scufundarii psihice” a dr. Ewan Cameron, punandu-i pe actori si pe ceilalti participanti ai filmului sa munceasca pana la limitele lor fizice. Una din actrite, Mary Elisabeth Mastrantonio, a fost pusa de Cameron intr-o asemenea postura, incat ea il va refuza pe regizor ori de cate ori a mai solicitat-o si in alte filme. „The Abyss” a fost primul film in care s-a folosit tehnica „morphing”, prin care o imagine trece in alta imagine, printr-o anumita tranzitie, cu ajutorul calculatorului. Filmul a castigat premiul Oscar pentru efecte vizuale, dovedindu-se astfel folosirea tehnologiei MK-ULTRA, combinata cu tehnologia pe calculator.

Na’vi se inchina la Aiwass, demonul lui Aleister Crowley

Satanistul Aleister Crowley
Satanistul Aleister Crowley

Acum sa revenim la filmul „Avatar” si sa vedem ce alte simboluri malefice se mai ascund in el. In pelicula, extraterestrii Na’vi de pe planeta Pandora venereaza un zeu care poarta numele de Aiwass. Interesant e faptul ca Aiwass se intampla sa fie numele unui demon invocat de celebrul satanist, Aleister Crowley, cel care a admis ca a sacrificat sute de copii in numele satanei.

Sa citim din acest articol (http://www.themystica.org/mystica/articles/a/aiwass.html) despre Aiwass:

Aiwass, conform lui Aleister Crowley, a fost entitatea demonica care i-a dictat „Cartea legii”, intre 12 si 1 noaptea, in zilele de 8, 9 si 10 aprilie 1904. Crowley l-a descris ca fiind o entitate inalta, intunecata, activa si puternica, avand fata unui rege salbatic, iar ochii avand puterea de a distruge orice ar vedea. El era imbracat asemenea unui persan. Vocea entitatii diabolice era adanca, muzicala si impresionanta.

aiwassVreti sa vedeti cum arata Aiwass? Uitati-l in fotografia din stanga. Nu-i asa ca seamana cu un extraterestru din „Avatar”? Priviti-i nasul care n-are radacina si crescatura care porneste din nas si apoi inconjoara fruntea. Nu este absolut nicio coincidenta faptul ca zeul extraterestru la care se inchina populatia Na’vi este intalnit si la marele satanist Aleister Crowley. De ce James Cameron a optat sa foloseasca aceasta entitate diabolica? Am intelege mai bine motivul daca am putea observa faptul ca Na’vi din pelicula „Avatar” sunt eroii pozitivi, adica Illuminati, care-l adora pe Satan. Astfel, se induce publicului in subconstientul sau faptul ca a-l adora pe satan ar fi o experienta pozitiva si acceptabila.

Dupa ce ati aflat ca „Avatar” incearca sa le inoculeze oamenilor in subconstient faptul ca manipularea genetica a oamenilor este posibila, si faptul ca adorarea satanei ar fi un lucru pozitiv, va mai surprinde faptul ca aceasta pelicula nu este altceva decat o „propaganda high tech”, pentru a-i pregati pe oameni pentru o „Noua Ordine Mondiala”, in care pe Pamant va domni satanismul?

„Avatar” si vrajitoria

copacul-sufletelor-naviPentru cei care au vizionat acest film, mai tineti minte secventa in care extraterestrii Na’vi se strang in jurul unui „copac al sufletelor” si aici, tinandu-se de mana, cu mainile albastre, rostesc tot felul de incantatii? Stiti de ce aminteste aceasta secventa? De vrajitoarele care se adunau tot in jurul unui copac, se tineau de maini, spuneau incantatii demonice, in timp ce-l venerau pe satana. Exact la fel se intampla si in „Avatar”. Iar sa mai fie vorba de o coincidenta?

Utilizand tehnologia MK-ULTRA de manipulare a mintii, James Cameron poate spune subliminal publicului sau ca a practica vrajitoria este o experienta pozitiva, la fel ca si venerarea naturii. Astfel, vrajitoria este introdusa in industria filmului printr-o forma foarte subtila. Foarte tare…

In concluzie, filmul „Avatar” este o alta incercare de manipulare a constiintei umane de catre industria hollywoodiana a filmului, care este subordonata francmasoneriei (cititi mai multe despre Hollywood si francmasonerie si AICI: http://www.lovendal.net/wp52/manipularea-hoolywood-ului-de-catre-francmasonerie-idei-false-in-ingeri-si-demoni/). Nu trebuie decat sa fiti atenti la toate aceste manipulari si sa nu va lasati „furati” de efectele speciale extraordinare ale acestui film. Si nu uitati niciodata cuvintele din Biblie: „Cunoasteti adevarul si adevarul va va elibera”.


Social Media

67 Comments

 1. Eu m-am uitat la el la cinema inainte de Craciun si nu mi-a schimbat cu nimic conceptia despre lume si viata. Tot acelasi sunt. Poate pentru ca stiu sa privesc un film ca pe un simplu film. Oricat de frumoase au fost scenele de natura din film si dramatica taierea acelui minunat copac, pana la urma tot un film e. Si nu cred ca masoneria se imbogateste din vanzarea de bilete sau ca i-am ajutat in vreun fel. Detin controlul asupra celor mai puternice institutii din lume..bancile
  Tot ce am vazut in el e „promovarea” legaturii dintre extraterestii na’vi si natura si natura omului(pamantenilor) distrugatoare.
  S-a mai aratat inca intr-un film cat de mult putem distruge si care ne e raportul cu natura. Nu am vazut nici o vrajitorie in film. Erau doar niste ritualuri ca si cele vodoo sau hai sa-i zicem ca si spirala misa.
  e de 1000 ori mai vrajitoresc filmul Harry Potter si se uita o gamada de copii la el si citesc cartile.
  Cred ca in filmul surogatul se regasesc cel mai bine ideile iluministe. O sa avem in viitor fiecare cate un surogat iar noi o sa stam in fotolui si o sa-l controlam. saracii de noi. ce o sa ne mai sclerozam.

 2. Am auzit despre acest film, ca a fost interzit in cinematografele din China si ca in alte tari a determinat cateva sinucideri si chiar o moarte prin infarct. Dupa ce am urmarit filmul, aceste lucruri nu mi s-au mai parut chiar asa ciudate. Si sunt si eu puternic convinsa ca „Avatar” cuprinde mesaje subliminale nebanuite. Ce ma sperie este multimea de pustani care vizioneaza acest film fara ca cineva sa ii instruiasca sau sa comenteze impreuna mesajul care l-au receptionat ei din acest film.
  Un om in toata firea, dupa vizionarea filmului ramane totusi cu cateva idei sinistre si nenaturale in minte: ca omenirea este o „specie” malefica si distrugatoare care nu-si iubeste/respecta nici propria mama si care ar merita orice i s-ar pregati din partea altor civilizatii „mai evoluate”.
  Este cumplit si nedrept sa fim inbuibati cu astfel de idei. Sa ajungem sa gandim ceea ce ni se „ordona” prin intermediul monitorului unui televizor, calculator sau prin ochelarii 3D. Pe zi ce trece ne indobitocim tot mai mult si ce e mai grav este ca ii lasam si pe copiii nostri sa cada in aceeasi capcana, intr-un abis fara margini.
  Daca in state precum China, autoritatile au luat masuri drastice, oare la noi de ce nu se sinchisesc sa scrie undeva minuscul (macar subliminal) „Doar cu acordul parintilor”?! Ne lasam atat de usor de manipulat! Ba mai dam si bani pt asta.

  AlmeEa

 3. Am vazut filmul Avatar de doua ori.
  1) Cred ca s-au riscat atatia bani pentru ca brandul James Cameron garanteaza investitia
  2) Nu as cataloga mesajele lui James Cameron ca anti-umane ; eu as spune ca incearca sa evidentieze partea buna din oameni
  3) Nu am vazut nici o vrajitorie, nimic ce as corela cu satanismul, e drept ca nu stiu ce-i aia
  4) Cine s-a sinucis probabil nu cred ca a facut-o din cauza filmului
  5) Din partea mea filmul este cat de cat reusit, efecte speciale senzationale(pentru cine gusta asa ceva ) sentimental , cam multe impuscaturi si foarte mult SF as spune soft pe care eu unul il apreciez cu mare drag.
  6) Nu ma simt manipulat in nici un fel, filmul asta nu prezinta nici un pericol, ba din contra …

  PS: faptul ca nu blocati click dreapta pe site este o mare lipsa de profesionalism. Cine are o experienta cat de mica in folosirea calculatorului poate sa copieze textul in multe feluri, fara sa dea banalul copy, deci blocarea voastra e inutila. 1)deranjeaza faptul ca o faceti, spiritualitatea pe care o promovati se bate cap in cap cu ingradirea asta 2) este enervant pentru ca este aproape imposibil sa editezi un coment

  Pace si multa iubire !

 4. vacantegrecia, suntem foarte constienti ca acest script nu poate bloca total copierea (nici n-are cum s-o faca), dar se vrea a fi o minima protectie pentru cine dorea sa faca copy-paste, si sa ne copieze unele din articolele noastre pe alte site-uri, fara sa ne ceara acordul si fara sa prezinte sursa articolului. Am avut aceasta experienta si nu dorim sa se mai repete. Cine doreste un anumit articol, ne poate contacta pe email, si i-l putem oferi cu multa placere. Retine, insa, ca a fi spiritual nu inseamna a incuraja hotia. De asemenea, as fi recunoscator daca nu am mai discuta despre acest subiect, pentru ca este o chestiune tehnica care ne priveste doar pe noi. O zi buna si tie.

  Silivriano

 5. Revenind la chinezi..ei nu se uita in ograda proprie. Ei au interzis ochelarii 3d si realitatea virtuala dar tot ei sunt mari dezvoltatori in materie VR. Daca nu a-ti stiut tot din partea lor vin si acele casti cu care copiaza studentii la examene de au ajuns atatia studenti pe la orl sa le scoata magnetii din urechi. Ei interzic avatar dar nu se uita la filmele lor chinezesti care sunt pline de violenta, scene de bataie…Inteleg ca e o tara de samurai si ca la altceva nu se pricep dar mai mult instiga la violenta acele filme decat avatar. Si daca sunt atat de perfecti ar face bine si chinezii si japonezii sa mai stinga pt. Dumnezeu toate becurile alea din beijing si tokyo ca prea multa poluare fac cu luminile lor. Si sa lase chinezariile deoparte si sa faca lucruri de calitate.
  Revenind la subiect nu stiu daca ma credeti dar o ora de stiri de la ora 17 e de multe ori mai nociva decat filmul asta de 3 ore. Nu stiu daca ma crezi admin dar violenta care o poti vedea la acele stiri creaza frica iar frica creaza la randul ei monstrii. Si scuza-ma dar sunt la ora 17 cand toti elevii vin de la scoala si nu e nici o avertizare de acordul parintilor. Plus ca mai sunt o gramada de emisiuni la posturile noastre minunate de televiziune pline de violenta in familie, de curvie, de cum sa-si inseli sotul/sotia, cum sa te porti cat mai prosteste posibil.
  Cred ca asta e marea problema a noastra nu acest film.
  Si referitor la acest film eu am vazut clar ca e interzis copiilor sub 12 ani si nu am vazut nici un minor in sala.
  Nu tin cu filmul asta ca nu am investit nici un leu in productia lui (singurele lucruri care mi-au placut din el au fost scenele de natura), dar mi se pare absurd sa criticam un film pe care il vezi odata si sa nu vedem adevaratul rau care e zilnic si la care are acces de la mic la mare.
  Daca gresesc te rog sa ma corectezi!

 6. in primul rand numele divinitatii din film nu era Aiwass, si Eywa, deci nu e vorba de acelasi demon, poza aceea nu seamana deloc cu personajele din avatar, si filmul nu incurajeaza distrugerea speciei umane, pentru ca insasi oamenii care se puteau coneca la avatarele lor, au ales sa lupte impotriva unor nedreptati existente si azi in lume!

 7. Avatar este si a fost un film deosebit… Nu cred ca este cazul sa facem neaparat vreo legatura cu masonii si illuminati. Nu inteleg de ce trebuie sa va legati de un film asa bun si care daca ai ochi si inima iti spune multe si te face constient in special de faptul ca viata aici trebuie sa fie in armonie si pace si bineinteles iubire… cel putin eu asta am simtit de la film. Desigur fiecare are perceptia si sentimentele lui, dar in general parerile celor care l-au vazut au fost pozitive. Deasemenea daca stam si luam in amanunt tot ce este pe pamant probabil veti gasi legaturi aparente cu masonii, dar totusi nu chiar tot ce zboara se mananca… poate asta si vor ei (masonii) sa credem ca nu mai e speranta si tot le apartine…deci nu e chiar asa… vom afla destul de curand.

 8. nu, din experienta profesionala va spun ca modificarea comportamentala nu se induce niciodata brusc sau constient, fara revolta dinspre individ. uimirea datorita efectelor speciale este un mod excelent de a asimila unele atitudini din film, care nu apartin individului ce vizioneaza. puteti verifica personal folosindu-va de simptomatica unei emotii in orice baliverna pe care vreti s-o transmiteti cuiva. revers, spuneti cuiva despre o nenorocire cu un ton banal si observati efectele. dupa orice film plecam acasa schimbati…
  astfel, este foarte posibil ca parerea voastra despre lume sa-si fi schimbat nuanta dupa vizionare, dar imperceptibilitatea schimbarii sa va mentina ideea ca detineti controlul asupra voastra. nu contest ca fiecare are resurse de conservare, dar mintea omului lucreaza dupa niste reguli. parerea mea este ca fiecare din noi am asimilat un mesaj din film. grefat pe structura subconstientului, va rezulta o atitudine noua fata de lume si viata, rezistiva sau nu, functie de fondul emotional, in fata a astfel de mesaje puternice…probabil ca cel mai bun remediu este de a nu emite judecati despre film, pentru ca atunci ne implicam emotional si, deci, aderam la una din polaritatile bine-rau, sau de a accepta ideea ca acest concept de bine sau de rau nu este decit parere a omului, realizator sau privitor al fimului.
  daca este sau nu finantat de forte oculte – personal cred ca suma de jumate de miliard este prea mare chiar si pentru un brand ca J. Cameron, fara ca interese ale finantatorului sa nu fie foarte implicate in acceptarea riscului de esec box-office, prin urmarirea altor scopuri…astfel, ideea de „conspiratie” impotriva oricui veti dori, nu mai pare asa de palida…
  filmul este o realizare mareata. dar nu ma intereseaza parerea realizatorilor despre cum se vede lumea. adult fiind, cred ca am resurse emotionale si cognitive sa o simt conform tiparului meu sufletesc…

 9. Articolul de fata este fals.In sustinerea acestei afirmatii va recomand o analiza temeinica a actiunii filmului.Ceea ce James Cameron doreste sa realizeze prin acest film ( constient sau inconstient) este de a arata lumii intregi starea de degradare in care omenirea a ajuns azi.Si acest fapt se poate face doar prin contrast cu populatiile planetei Pandora.

  Rasa umana „dupa ce a secat Terra de resurse” a inceput ca o molima sa caute resursele altor planete.Unobtainum este elementul pentru care rasa noastra distruge mediul de viata si omoara fara scrupule familii intregi.Familii in care conceptul de comunitate era inca activ si in care legatura cu natura era vie.

  Prin modul de comportament al generalului,care cu o cana de ceai in mana spune non-salant „omoara-i” ar trebui sa ne dea de gandit la ce stare de degradare a ajuns omenirea in ziua de azi.

  Conceptiile de materialism si cantitate sunt dominante de la cele mai stiintifice minti pana la cele mai spirituale.Astfel ca oamenii de stiinta au intotdeauna nevoie de dovezi si credinciosii au nevoie de miracole pentru a crede.

  In plus semnele distincte ale filmului si scopului pentru care a fost realizat sunt la suprafata.Popoarele planetei Pandora sunt intens spirituale,pentru ei natura reprezinta sursa de ivat principala si de aceea ii aduc un respect profund.Spiritul planetei pentru la care ei se roaga ” intretine viata,nu ia partea cuiva anume”.Tanara Neytiri il invata cu credinta pe „intrus” toate stilul lor de viata – frumos reprezentat tocmai pentru a ne prezenta stilul nostru de viata.

  Suntem mai mult decat tehnologici,filmul Avatar reprezinta o rechemare catre spiritualitate,solidaritate si natura.

 10. Nu te supara, Gabriel, dar ce inseamna fals? S-a facut o analiza a filmului, bazate pe fapte concrete. In ce stare de degradare a ajuns omenirea in ziua de azi, stim asta. Ca nu mai este orientata catre spiritualitate, stim si asta. Dar ce alternativa ne ofera James Cameron? Sa ne transformam trupurile, prin manipulare genetica? Asta ti se pare tie spiritual?? Generalul cu „cana in mana” care spune „omoara-i” nu reprezinta omenirea, ci el este produsul unei industrii militare, in spatele carora se afla tocmai francmasonii. Filmul nu este nicio chemare catre spiritualitate, pentru ca toate simbolurile sale sunt profund anti-spirituale. A face ritualuri vrajitoresti in jurul unui copac nu e nimic spiritual; a venera un zeu cu un nume ce aminteste mai degraba de o fiinta malefica, nu inseamna o spiritualitate autentica. Varsarea de sange pe care o vedem in film n-are nimic spiritual in ea. Razboiul din film…ti se pare a fi spiritual? Trebuie sa fim mai atenti la anumite mesaje si sa nu ne mai lasam manipulati de aparenta.

  Silivriano

 11. Pentru „admin”
  Stiinta inca nu a fost capabila sa gaseasca unde se afla centrul universului, insa cred ca atunci cand o va face, multi vor fi dezamagiti , ca nu erau ei centrul, sau macar planeta Pamant. Scoti din contextul filmului unele aspecte si le declari erezii, cu alte cuvinte desigur, insa pierzi din vedere un amanunt important. Planeta pe care se desfasoara actiunea filmului nu se numeste Pamant. Ritualurile alea vrajitoresti, cum le numesti tu, par vrajitoresti, poate, in ochii nostri de pamanteni, insa cum crezi ca am parea noi in ochii lor? De unde sti ca dreptatea este sau ar fi, ipotetic vorbind, de partea noastra. Ma refer la partea spirituala a filmului, insa sunt sigur ca intelegi ce vreau sa spun. Suntem inca niste copii pe scara evolutiei si a cunoasterii, stim inca atat de putine, insa ne „inchipuim” atat de multe si din pacate spun, ne arogam dreptul de a detine adevarul suprem, atunci cand venim in contact cu alte moduri de a vedea lucrurile. Se spune ca un chinez a vizitat pentru prima data America si la intoarcere a fost intrebat, cum i s-a parut calatoria. Calatoria a fost in regula, a spus chinezul, am vazut multe locuri interesante, insa oamenii din America aveau niste ochi atat de ciudati……Cam asta e situatia::))

 12. Admin,nu ma supar.Chiar ma bucur ca mi-ai acceptat comentariul si mi-ai si raspuns.Articolul este fals din perspectiva faptului ca ati pus accent doar pe partea negativa din el.

  Totusi,eu inca imi sustin parerea.Nu sunt un incepator intr-ale simbolismului ( ca ar fi universal,ca ar fi al societatilor secrete) dar Avatar nu dauneaza.

  Manipularea genetica pentru crearea corpului a fost realizat de oameni tocmai pentru a intra in gratiile populatiei Na’vi si pentru a-i alunga de pe pamantul lor.

  Acel comandat nu e neaparat un produs singular – trebuie observati atent si subalternii sai care fara sa puna o intrebare il urmeaza neincetat.Doar 3 sunt mai „rebeli” fiind de partea celor ce incercau sa isi protejeze casa. Si aici se contureaza foarte bine situatia lumii de astazi – foarte multi oameni sunt „adeptii” ignorantei si ai raului fara sa opuna nici un fel de rezistenta.Situatia e frumos conturata in film.Vina cade tot pe oameni.

  Cat despre vrajitoriile din film – as avea de adaugat ca ceea ce poporul Na’vi face sunt ritualuri sacramentale pentru spiritul planetei lor Eiwa cum la noi popoarele din vechime faceau pentru Gaya.Aici e bine de obersvat modul in care omul „a fost” si ce „a ajuns”.Desi in conceptia noastra avem impresia ca suntem mai evoluati ca niciodata,se intampla chiar inversa.Devenim din ce in ce mai handicapati fizic,psihic si poate chiat spiritual din cauza modului de viata din ce in ce mai comfortabil.Populatiile Na’vi sunt o oglinda a noastra,a ceea ce eram in trecutul indepartat.Vrajitoria e ceva foarte diferit in esenta si in practica.Ei fac rugaciuni care le sunt ascultate.Este o uniune spirituala profunda ceea ce ar trebui din nou sa ne invete ce degradata a ajuns omenirea si in stare de religie – e plin de secte,pareri contradictorii,se arata cu degetul,se ataca,etc.

  James Cameron ne arata tranformarea in scopul folosirii raului – prin urmare e un avertisment la adresa stiintei,ne prezinta o posibila situatie viitoare in care rasa Homo sapiens sapiens devine o rasa parazitara prin Galaxie.

  Revenind la zeul Eiwa care ” seamana ” cu numele Aiwas din ritualurile lui Crowley – e doar o confuzie.Cred ca stii prea bine ce profunda semnificatie are numele in domeniul spiritual ( La inceput era Cuvantul….) astfel incat cea mai mica greseala reprezinta o profanare a spiritului. Daca intr-adevar Eiwa este o varianta a lui Aiwas atunci il anuleaza pe acesta din urma tocmai prin ponegrirea numelui sau.Si daca nu este – ceea ce ar trebui sa fie evident date fiind modurile de manifestare ale celor doua entitati – tot nu ar semnifica vre-un rau.

  Stima.

 13. Mihai Petrea, din pacate pierzi si tu din vedere un simplu fapt: scenariul acestui film a fost scris de un pamantean, pe nume James Cameron…asa ca, in mod sigur, se gandea la vrajitorie la scena cu arborele! Daca ar fi fost scris de un pandorian, da, iti dadeam dreptate, dar asa…

  Silivriano

 14. Eee si tu acum….desigur ca a fost scris de un pamantean…pandorienii inca nu scriu….insa a fost scris si imaginat despre alta planeta….insa probabil chiar daca ar fi fost scris de un pandorian, tot s-ar fi gasit „unii” care ar fi spus ca au ajuns masonii si pe alta planeta si i-au cumparat pe si pe aia…asa ca nu mai insist pe ideea asta ca oricum nu ajungem nicaieri.oricum fiecare vede ceea ce doreste el sa vada sau cauta in viata. daca 10 persoane se uita la acelasi desen, e foarte posibil sa auzi 10 pareri diferite despre acelasi desen. Arta este arta..imaginatia este imaginatie…ele trebuie sa fie libere…sa zboare….daca vrei sa le incadrezi in niste limite sau dogme…nu vor mai fi ceea ce ar fi putut sa fie niciodata.iti recomand povestea cu floarea rosie…daca nu o sti spune-mi si o postez si aici.

 15. pff… orice mesaj poate fi interpretat in multe feluri, dar faptul ca ei se strangeau in fata copacului spunand incantatiile pentru a face trimitere la ritualuri satanica… imi pare cam inposibil de crezut. de exemplu eu am intales prin toate acestea o incurajare spre intoarcerea la originea strans legata a omului nu doar de natura ci si de semenii sai, puterea de a schimba ei ceva in lume prin unire, nu materiala ci pur spirituala. exemplele pot continua. referitor la cei ce sau sinucis… sa le fie tarana usoara, dar daca nu o faceau dupa vizionarea filmului avatar… o faceau dupa alice in wonderland(e tot 3d si se pot intalni cateva simboluri malefice, oare de data asta ce mesaj mai transmit extraterestrii?)

 16. alice in wonderland va fi copil mic fata de filmul „The Imaginarium of Doctor Parnassus”
  dar sa nu uitam un lucru foarte esential…sunt filme fantastice! nu telenovele 🙂
  totusi ar trebui sa fie un indicator care sa spuna…interzis persoanelor cu probleme mintale care nu stiu sa faca diferanta dintre fantastic si real
  ca la drept vorbind mai multi copii au ucis dupa ce au jucat de nebuni counter strike…li s-a parut probabil ca e normal sa iesi pe strada si sa impusti tot ce iti iese in cale

 17. Odata…doi nepotei s-au gandit sa-i faca o farsa bunicului lor. In timp ce acesta dormea, nepoteii au luat niste branza urat mirositoare si au uns cu ea mustatile bunicului. Dupa un timp acesta s-a trezit, iritat de mirosul din camera. A deschis larg geamul, insa mirosul persista. S-a dus in alta camera, apoi in alta, apoi in hol, in bucatarie…insa peste tot dadea de acelasi miros. Iritat peste masura a iesit in curte avand convingerea ca afara va avea parte de aer curat si proaspat.Insa ce sa vezi, …..si afara mirosea la fel. Concluzia e ca indiferent cum arata lumea, tu o vezi tot prin prisma propriilor mizerii din jurul tau. De aceea sunt tot mai multi care vad peste tot in jur lor, diverse manifestari oculte sau obscure, chiar si acolo unde ele nu exista. Ele exista, desigur, ….au existat de cand lumea, insa asa functionam noi, binele intotdeauna are nevoie si de rau si invers….asa va fi mereu. Ce sa facem acum?….Sa ne apucam sa cenzuram si cultura si arta?…sa lasam doare manifestarile care aduc osanale cuiva?….Raspunsuri corecte nu exista. Poate doar unele impuse de o majoritate, insa daca toti din jurul tau fac ceva intr-un anume fel nu inseamna neaparat ca e bine si pentru tine…dar asta e alta discutie……….
  Numai Bine tuturor

 18. Mie mi-a placut filmul foarte mult, atat pt.efectele speciale, imagini deosebite, cat si pt poveste. Si primul meu gand dupa terminarea filmului a fost ca ar fi minunat daca oamenii ar iubi la fel de mult natura . Am avea doar de castigat! Nu m-am gandit nici la vrajitorie,nici la decaderea omenirii, nici la toate ciudateniile din articolul de mai sus. A fost o poveste frumoasa din care se poate invata cate ceva si care s-a terminat bine. Chiar daca mi-am dat seama care va fi sfarsitul filmului cu o ora inainte ,tot mi-a placut. Dupa filmul „2012” si alte cateva , era timpul pt ceva mai”colorat”.

 19. daca filmul e plin sau nu de simboluri de un anume gen, va lamureste J. Cameron, mare maestru 33, se zice. salcia nu produce pere; nici el n-o sa faca altceva decit ce-l trage atza si interesul. nici noi n-o sa devenim, totusi, peste noapte, sinucigasi, sau justitiari…ceva s-a asimilat de-acolo si ne-am mai departat, imperceptibil si sustinind convinsi inca de imunitatea noatra, de normalitatea conditiei umane…tiparul ideal pentru un individ foarte permeabil manipularilor…vom accepta mai usor situatii, altadata repugnabile, fata de semeni de-ai nostri…
  un mesaj subliminal nu e pentru constient. nici nu produce schimbari peste noapte…se vede asta in comentarii, plus concluzia unora ca exista o „vina” generala si ca apartine oamenilor. din nou ne revoltam impotriva noastra, dupa tiparul milenar al manipularilor induse despre inferioritatea altora dintre noi, la care grup noi n-apartinem, ci doar celalalt…clasic, banal…dar nu din cauza noastra si exact asta nu e la vedere…
  o realizare mare, pentru un subiect din genul „dansind cu lupii/ultimul samurai”…dar cu rezerve motivate fata de intentiile lui Cameron…

 20. J Cameron ar fi rang trei’s’trei…a fost vazut cu bush senior, despre care se stie asta, deja…asta ar trebui sa raspunda daca in „avatar” sint sau nu simboluri oculte…ele nu vor sari in ochi, subconstientul stie mai multe…desi constient vom fi de neclintit in ideea ca am fost imuni, veti observa, la un moment dat, ca unele atitudini despre viata/emotii asociate s-au schimbat…fiti siguri ca, asemeni oricui invata si este atras de un domeniu/activitate, nici Cameron n-a iesit din tipare…daca finantarea filmului e imensa, ma indoiesc ca, oricine, ajuns deja celebru, nu va lucra mai degraba pentru sponsor decit pentru a impresiona publicul…recunoastem realizarea deosebita, dar ar trebui dubii despre intentionalitatea filmului…in orice caz, filmele care cheama la spiritualitate n-ar trebui sa ne lase cu impresia ca cineva e mai „bun” decit altul, sau sa ne excite emotia indignarii prin scene violente…

 21. bine Alin…dar cum ramane cu filmele horor,thriller,crima, unde atitudinile criminale si violente sunt la vedere? hai sa criticam toate filmele atunci daca tot ne-am apucat. hai sa criticam desenele animate in care e inclusa violenta, hai sa criticam emisiunile, stirile, articolele in care iti arata cum i-a dat cu securea in cap sateanu Ion la vecina Maria ca doar instiga la violenta. Hai sa criticam muzica rock, rapp, hip-hop, in care e posibil sa gasesti o gramada de texte subliminale care poate la prima vedere zici ca ce tare mesaj mai iti trimite hip-hopistu’ lu’ peste. Dar nu avem nevoie de mesajele lor.
  Fiecare om vede lumea prin proprii lui ochi si nu e nevoie sa vina Puia, Parazitii etc. sa-mi spuna mie cum sta situatia.
  Aspectele astea de ce nu le critica nimeni? De ce nu te apuci admin sa faci un articol si despre asa ceva daca tot te-ai inceput sa scrii despre mesajele ce ti le trimite un film? Si sincer sa fiu admin dar mai sunt n+1 filme in care vezi un comandant care sta cu cana in mana si ordona soldatilor sa atace. Asta e realitatea fie ca o face masoneria sau raul din oameni dar de cand e lumea a fost un comandant care a ordonat unor prosti sa mearga sa lupte.

 22. ar mai fi de criticat site-urile gen hi5, flixter, facebook si programele gen ymessenger, mirc care tampesc oamenii. sunt mai mult ca sigur ca site-ul hi5 e facut tot de vreo organizatie oculta pentru ca au intrat in alimentatie, credinta, medicina…ce mai urma daca nu viata sentimentala? vor sa controleze toate aspectele vietii unui om iar cum sunt o gramada de tineri prosti se lasa prinsi in capcana acestor site-uri. sunt putini tineri in ziua de astazi care mai realizeaza o relatiie naturala fara site-uri de dating.
  hai sa criticam medicina asta clasica cu medicamente ce le gasesti prin farmacii ca in afara de a-ti trata simtomele unei boli nu e capabila de altceva…eventual sa te omoare sau sa te faca dependent de ele.

 23. Se pare ca multi dintre noi nu am inteles mesajul din AVATAR
  Daca pentru unii Stiinta este rupta din IAD iar Parintele din biserica este poponar, poarta atata ura intre ei este rupta din RAI se pare ca traiti degeaba

  Ce am inteles eu din acest film?
  Am inteles LACOMIA OAMENILOR, care nu se mai satura sa se umple de bagatie.
  Eu nu am nimic impotriva ca alta rasa din acesta Galaxie se inchina si cred in altceva si nu in Dumnezeu. Dar am multa ura adunata impotriva celor care nu se mai satura de bagatie pe acest pamant.

  Si mai prietene RAZVAN zimi si mia ce scop malefic are YAHOO sau HI5, ca nu te inteleg. A ca sunt tineri dornici sa cunoasca alti tineri si sa converseze, tu vezi ceva rau in asta? eu nu vad! a ca pe langa acei care converseaza mai sunt si cativa care fura conturi sparg.. etc mi se pare si normal. Asa este peste tot. In orice institutie exista lichene RAZVANE si in BISERICI acolo unde tu te inchini. Nu cred ca esti tu in masura sa critici aceste siteuri si cand te duci la biserica sa vezi ca parintele iti cere bani cu JAPCA frate, JAPCA se numeste, pentru inmormantare, botez, nunte etc. Sa nu mai vorbesc de bisericile in constructie. Hai RAZVANE ce zici de asta?

 24. daca tie ti se pare normal ca oamenii sa vorbeasca virtual, sa se socializeze virtual e problema ta!!
  probabil ca esti unul haifaiver si te-am jignit….sincere scuze!!
  bag de seama ca in viitor oameni vor face si sex virtual…sa mai vedem apoi evolutie!
  si nu cred ca esti nici tu nici alti oameni in masura sa critice masoneria daca tot vine vorba.

 25. RAZVAN ce facem noi aici tot comunicare este. Nici tu nu vorbesti singur, nici eu si nici altii. Tu zici acum ca peste cativa ani poate vom face si sex virtual. Nimic de zis, nu pot sa te contrazic cu nimic si sunt perfect deacord cu tine. Dar vezi tu Razvane, noi fiintele omenesti nu ne vom lepada niciodata de vechile obiceiuri. Si aici nu ma refer doar la sex. Iti dau un alt exemplu: MANCAREA, sau inventat vitamine, pilule care sa iti alimenteze organismul cu calorii, dar vezi tu ca omenirea a preferat in continuare gustul delicios al mancarii. Asa iti pot zice si despre sex, nu cred ca se va putea compara o partida de sex virtual cu contactul sexual propriuzis!

  Cat despre masonerie, critic pentru ca nu imi place ceea ce vad, si de ce sa nu am dreptul? daca nu sunt deacord cu ceva?

 26. bine…e comunicare dar e o mare diferenta intre a te combina pe hi5 si a-ti spune parerea pe un site. problema e ca oamenii petrec prea mult timp la distanta si chiar daca ii despart 3 blocuri si 2 alei prefera sa vorbeasca virtual pe messenger sau in alte moduri. vezi tu? asta e problema. ca ne pierdem naturaletea pe care ne-a dat-o Dumnezeu. ne pierdem conexiunile naturale.
  In avatar nu comunicau pe messenger si nu aveau sisteme de telefonie. Noi de ce ne indepartam de modul nostru natural de a fi?
  Scuze dar sunt un naturalist convins si mie personal mi se par niste mari tampenii toate cele descrise mai sus. E doar parerea mea si nu are rost sa ne certam ca nu ajungem la un consens 🙂

 27. Nici nu intentionez sa ma cert cu tine.Aici ai perfecta dreptate, si nici nu pot veni cu nici un argument contra. Nici eu nu sunt deacord cu aceste combinatii dar vezi totul este facut pentru bani. Aceste siteuri produc MILIOANE de $ pe an. si daca cererea va fi ca USERII sa faca sex virtual asta li se va oferi . Deci tot de la USER pleaca totul. Spre exemplu eu daca voi scoate maine un program de chat in care doar vom putea purta discutii iar tu vei veni cu un program care imi zice ce bikini poarta vecina de si eventual cand a mancat ultima data, explicami si mie cite USERI voi avea pe softul meu si cati vei avea pe softul tau. Aici este diferenta pe care trebuie sa o intelegi. Totul se face pentru bani atat. Ceea ce nu sunt deacord. Uite spre exemplu pot sa-ti dau alt exemplu care este mult mai grav decat statul pe messenger , hi5 si altele…. vorbesc despre Burj Dubai. Cati bani sau aruncat acolo? pentru ce? cu banii aia cred ca se putea salva economia unei tari…. se putea investi in refacerea padurilor pe planeta, se putea face multe

 28. Vor supravietui in viziunea regizorului,ca in realitate cu siguranta ca nu ar supravietui nici un om apocalipsei iar cat despre film nu pot sa zic decat ca producatorii au profitat de un eveniment care nici nu e sigur ca va fi, doar ca se face mare valva pe anul asta si cu aceasta ocazie au scos si ei un film.
  In ceea ce privesc banii cheltuiti aiurea aici sunt sute de exemple. Cati oameni mor de foame zilnic si cati bani se investesc in experimente tehnologice, cladiri, masinarii etc., doar Dumnezeu poate sti. un caz a fost cu olimpiada de la Beijing. stii ca, China e un popor mult mai sarac decat Romania si cu toate acestea ai vazut ce investitii uriase au facut pentru un eveniment care a durat o luna. Oare cate guri ar fi putut hrani cu acei bani?

  Sunt deacord ca e pentru bani si hi5 dar si avatar a fost facut pentru bani si daca e adevarat ce a scris administratorul in acest articol atunci filmul mai are si alte scopuri. la fel si hi5 chiar daca e facut pentru bani in acelasi timp eu personal cred ca mai e facut si pentru a raci legaturile naturale dintre tineri. si nu stiu daca iti imaginezi dar toate mesajele transmise prin messenger, hi5… pot fi interceptate. dar adevarata problema am scris-o in comentariul de mai sus.. „ne virtualizeaza!”
  Daca ai vazut filmul Surogatul atunci aia e viziunea mea despre viitor daca continuam in acest fel si tare nu mi-as dori.

 29. Suntem supraveghiati pe tot HTTP-ul. Si asta din simplul motiv ca browserele retin tot pe unde ai umblat si ce ai facut. Spe ex. Chrome tine 9luni informatia arhivata. Daca „cineva” vrea sa-ti vada pe unde ai umblat acum 3 luni se poate. Asa ca stiu f bine cum sta situatia.
  Despre AVATAR nu cred ca sunt alte scopuri dar in sfarsit. Bine ca nu pot sa neg ca nu sunt tampiti care deja se roaga la copaci ca asa au vazut in film, sau deja siau tatuat personajele din film… dar eu le consider CAZURI PIERDUTE.

 30. Am sa va spun o scurta poveste:
  Tanarul din est pleaca spre vest si pateste ceva grav. Tanara care il gaseste (si care e fata sefului de trib) il ingrijeste si desi nu il suporta (la inceput) il apara in fata celorlalti indieni care nu il accepta pentru ca e alb. Tanarul se vindeca si sub indrumarea fetei invata sa iubeasca natura si sa inteleaga viata simpla in armonie cu natura a indienilor. Dar alibii cei rai se apropie si vor sa-i alunge pe indieni de pe pamantul stramosesc pentru ca acolo e petrol, aur sau altceva super. Tanarul lupta cu sine insusi (si cu ajutorul ochilor frumosi ai fetei) si se hotaraste (dupa cateva ezitari) sa ia partea indienilor neajutorati. Si asa se face ca tanarul impreuna cu fata, bineinteles aproape cu mainele goale inving si ii salveaza pe indieni care recunoscatori il fac sef de trib (seful de trib trebuie sa moara in lupta). Happy end.
  Acuma dupa ce ati citit povestea ar trebui sa cautam ce dracu vor sa zica MASONII, EVREII, BANCHERII, ILUMINATII … (completati voi mai departe cine sunt aia rai) cu povestea asta. Unde sunt semnalele subliminale si de ce se inregistreaza cel putin o sinucidere pe planeta din cauza acestor semnale ?
  Sigur povestea in care EL si EA (indrogostiti orbeste unul de altul si de dreptate) este un mesaj Masonic. Intrebarea este care e acel mesaj ?
  Astept cu incredere ca cineva va gasi raspunsul si ca da de pamant cu AIA RAI. Asa le trebuie daca fac filme cu mesaje la care poate producatorii nici nu s-au gandit. Nu-i nimic ne gandim noi si dupa aia explicam cum e.

 31. mi-a placut ff mult acest film si nu vad nimic malefic in el,poate comentariul total neinspirat al admin.imi aduce aminte de diversi indivizi care ciocaneau la usa cu carti sfinte in maini si care vedeau raul peste tot.eu cred ca sunt ori paranoici,ori au creierul spalat,in film se reflecta relitatea de pe acest pamant:natura distrusa fara mila pt a umple buzunarele unor buhaiti.

 32. si ce te face sa crezi ca tu detii adevarul absolut?

  de ce nu lasi omu sa inteleaga ce vrea el din film, nu sa vina atotstiutorii ca tine sa spuna ca defapt e altfel.
  uite asa unii pun botul, isi fac idei, incep sa creada in ele..si apoi..zi tu ce se intampla

 33. Spui ca ALBASTRUL face parte din gradele de avansare al masoneriei,sau illuminati, eu vad ca TOT SITE-UL TAU E ALBASTRU !!! …sau astepti si u avansarea in grad??
  In film se vede clar lacomia umana cand vor sa exploateze cu orice pret ,cu sau fara violenta, acel nou „minereu” care costa o grmadat de $$$$ …si cum Na`vi iubeau natura si incercau sa o ocroteasca,si cum le parea rau de orice animal vanat….SI cum tehnologia reuseste sa`l puna pe actorul principal din pe picioare…etc

 34. mai oameni buni, intram cu totii in „era schizofreniei” si o sa incepem sa vedem in fiecare om de langa noi cate un demon….nu se poate asa ceva….spune-mi tu admin, ce scop are acest film ???? sa ne aduca pe toti in pragul isteriei si a dorintei de a imbratisa o religie pagana sau extraterestra ?….explica-mi tu, te rog frumos, cum ar trebui sa gandesc si ce ar trebui sa inteleg dupa ce am terminat de vazut acest film ???…ca noi (oamenii) suntem niste naivi si ce s-a aratat in acel film (crime si devastarea unor locuri in interesul banilor si a foamei de putere) e pura dezinformare ???? …spune-mi ce e mai satanist???? …acele „avatare” care cica simbolizeaza viitorii demoni ?….dar oare noi oamenii nu asta suntem deja de secole ????…iti spun parerea mea: noi suntem demonii…cu totii…repet, de secole…ce fac si de ce fac americanii ceea ce fac in Golf?….de ce e izbitor de asemanator ce se intampla la Rosia Montana , unde stam pe un zacamant urias de aur si cati „corbi” incearca sa ideparteze populatia dde acolo ???…ce a facut Biserica (religia in general…fanatismul religios, defapt) din oameni ?….a facut sa intoarca om impotriva om, sa distruga tot ce e in natura ptr a-si urmari propriul interes si comfort….

  nu trebuie sa evitam astfel de filme, doar ptr a nu cumva sa trecem de partea diavolului….Dumnezeu ne-a creeat pe si pe noi, prcum si restul lucrurilor….ca sa-l gasiimm pe Dumnezeu, trebui sa privim in jurul nostru, in sufletul nostru si sa avvem puterea sa recunoastem ca gresim si ca am gresit…Dumnezeu ne-a lasat cu liberul arbitru nu degeaba, ci ptr ca ne-a oferit si instrumentele necesare ptr a scimba lucrurile…Dumnezeu nu e cel razbunator si crud, El e cel milostiv….de-asta trebuie sa-L gasim…dar niciodata nu o sa-L gasim ferindu-ne de diavol si de influentele sale…e aberant: Diavolul e produsul nostru, ptr ca noi gasim in Diavol refugiu, ptr ca e mai usor sa dam vina pe ceva „din afara”, noi alimentam toate aceste lucruri odioase si criminale. totdeauna zicem „Darcu m-a pus”, dupa care mergem mai departe usurati . nu domnilor, in afara de Dumnezeu, nu exista nimic, doar ceea ce noi creem si nu cautam apoi sa indreptam

  de ce nu luati ca mesajul filmului e altul: exploatarea omului de catre om (nu ca e vb despre o civilizatie extraterestra….acelasi lucru l-au patit si bastinasii amerindieni cand albii au inceput colonizarea respectivului teritoriu), omul are tendinta de a fi distructiv, distruge si isi chinuie semenii, chiar si apropiatii si familia. Asta suntem noi, dar nu avem puterea sa recunoastem si aici e problema. Omul e egoist, nu stie sa daruiasca, nu stie sa ofere, intotdeauna doreste mai mult ptr sine, niciodata nu e multumit si nu stie sa se bucure de ceea ce are

  filmul asta e ca oricare altul (chiar si subiectul e foarte rasuflat si americanesc). simbolistica din film e prezenta ptr ca asta e cadrul in care se desfasoara,, asta e scenariul si povestea. o grupare de indigeni, de pe alta planeta, cum Doamne iarta-ma, sa nu fie pagana. nu toti is crestini in universul asta si atunci, e normal ca in film sunt simboluri tribale, pagane, doar nu or fi imagini cu vehicolul papei. fiti mah oameni buni normali si nu va mai auto-flagelati.

 35. Silver Spur ai spus asa de bine tot ceea ce as fivrut sa spun si eu….asa este si bine inteles si in acest film se ia mai degraba in seama forma,imaginea vizuala decat, adevaratul mesaj, si marea tragedie e ca omenirea chiar e in stare de asa ceva,( adica sa asupreasca o alta civizilitie in numele banilor…uitativa de-a lungul istoriei…)….si pana si cei mai pasnici oameni vad in acest film asa zise simboluri satanice, dar nu vad curatenia sufleteasca a celor care le practica……si nu intelegeti ca orice ritual poate fi benefic sau malefic in functie de calitatea sufleteasca si scopul celui care il practica. Noi suntem acei care avem puterea de face un lucru bun sau rau….ce e asa greu de priceput?
  Nu putem sa clasificam lumea asa , adica crestinii sunt buni…nu in nici un caz, crestinismul e bun daca este practicat in scopuri benefice de omeni care tind spre bine… se poate face destul rau si prin intermediul rituarilor crestine….Iisus nu ne-a invatat nici un ritual el ne-a invatat sa iertam si sa iubim, simplu scurt si la obiect, si acea civilizatie extraterestra, era mult mai iubitoare si iertatoare, si cu sufletul curat decat noi….si nu zic noi toata lumea, zic noi crestinii. Asa zisele ritualuri pagane sunt la fel….sunt bune daca sunt practicate in scopuri benefice si malefice daca sunt practicate intr-un scop malefic….

 36. oamenii s-au indepartat de natura, de divinitate si asta e marea problema la care se refera si filmul avatar. Mi-a ramas in minte secventa in care fiarele de pe pandora vin in ajutorul bastinasilor si lupta impotriva colonistilor. Oamenii s-au indepartat prea mult de univers si traiesc dupa niste legi si dogme impuse de catre elita care conduce lumea si nu dupa legile universale si in armonia cu universul asa cum ar trebui.

 37. TREZITI-VA ! asta se intampla acuma pe aceasta planeta. Sunt unii care exploateaza energiile si emotiile umane, fura copii si adulti. Toata aceasta planeta e un urias bazin de energie si viata, care este exploatata si recoltata de catre reptilieni. Uitati-va pe Youtube la filmele cu reptilieni si veti intelege cum va exploateaza si ce va fac. Iau forma umana, s-au infiltrat peste tot.

 38. daca ai ajuns sa crezi toate filmuletele de pe youtube e tare grav. in afara de videoclipurile artistilor nu vad ceva veridic acolo.
  si eu pot sa creez zeci de povesti, le prelucrez si le dau o forma frumoasa, le impachetez intr-un ambalaj corespunzator si le arunc in ochii publicului.
  pe youtube posteaza filmulete zeci de tineri obsedati dupa conspiratii care gasesc in toate rau si tot ce se intampla pe planeta asta e din cauza anunnakiilor, a reptilienilor, a masonilor, iluminatilor dar nu se uita la ei ca nici ei nu sunt mai buni.
  se vede ca oamenii nu mai au credinta deloc in Dumnezeu si tind sa creada toate porcariile.
  si te intreb eu pe tine..cel de mai sus…cum ne exploateaza acesti reptilieni?
  veniti doar si spuneti ca suntem exploatati dar cum? ca eu inafara de exploatarile unor patroni, sefi, directori si manageri de companii nu am vazut alte exploatari a omului de rand care apartine de o societate…mai sunt exploatati scalvi de prin nustiu ce tari dar nu sunt ca pe vremea egiptenilor in nici un caz.
  si nu ma simt nici supt de energie, nici de sentimente, ma simt mai longeviv ca oricand si mai plin de iubire asa ca astea sunt povesti iar copii sunt furati de oameni…daca vrei luam un rapitor de copii care face trafic de carne vie si il transam..sa vezi ca e om ca si tine…nu e reptila
  tin sa iti spun ca si eu traiesc in aceeasi lume ca si tine si ar trebui sa se aplice tuturor aceleasi teorii daca e cum zici tu.
  lumea e asa cum e pentru ca oamenii nu mai au simt civic, nu mai exista compasiune, lipseste iubirea intre semeni, rautatea apare la varste fragede…tine de ADN-ul uman
  dar nu e lumea asa doar de 100 de ani…daca e sa luam Biblia lumea e asa de la Adam si Eva
  daca e sa luam istoria clasica lumea e asa de mii de ani…razboaie si rautate a existat intre oameni de cand e lumea iar oamenii au exploatat aceasta planeta din momentul in care au calcat prima data pe ea…si nu ai cum sa traiesti daca nu te folosesti de ea…lumea nu evolua ca specie si ca numar de locuitori pe pamant daca nu se construiau orase, daca nu ne extindeam mai mult pe verticala, iar despre exploatarea resurselor ce sa zic…sacrificativa fiecare sa mergeti pe jos, nu va mai incalziti mancarea la aragaz, nu mai folositi curentul si apoi veniti si povestiti despre ecologie….ca asa e simplu sa dam toti vina pe cei care exploateaza Terra de resurse dar nu va uitati ca voi sunteti consumatorii produsului exploatat. e o chestiune de cerere si oferta
  iar cei care spun ca oamenii s-au indepartat de natura…va intreb eu pe voi de ce nu lasati naibi orasul si va duceti sa locuiti in padure sau macar sa populati satele?
  va spun eu de ce…pentru ca va place luxul orasului si comoditatea de a va incalzi de la calorifer asa ca no coment pe tema asta.
  iar dogmele si legile nu sunt impuse cu pistolul la tampla de catre nici o elita…le acceptati pentru a face parte dintr-o societate bolnava..noi oamenii acceptam de buna voie toate aceste legi si ne plafonam pe ele si binenteles ne plangem de mila singuri.

 39. La un interviw, J Cameron a spus dspre Avatar ca este filmul pe care il are de foarte multi ani in minte, cu alte cuvinte filmul lui, si decand era mic visa la el. Deci sa nu ne surprinda faptul ca afost foarte costisitor, de la Titanic la Avatar si preturile sau dublat!
  Un film deosebit, unde oricine il poate interpreta cum vrea si asta e normal…pacat ca ne-am invatat noi cu filme gen American Pie care dau exemple copiilor nostri!

 40. Consortium is a Latin word, meaning ‘partnership, association or society’, deci definitia din DEX are valoare egala cu zero.
  Dintre filme a fost uitat „tocmai” Titanicul, filmul cu cele mai mari incasari si care nu se potriveste cu scenarita cronica.
  Toate filmele lui Cameron au avut bugete mari si foarte mari pentru momentul aparitiei.
  Nu e AIWASS e EIWA.

  “Aliens” (1986) era o adaptare dupa filmul “Alien” (1979), in care exploratori de pe Pamant cauta pe o alta planeta o colonie miniera . – Fals. Aliens e continuarea filmului Alien nu o adaptare sau remake.
  Orion Pictures a dat faliment. Supermasoni, nu?
  Vrajitoarele se adunau in paduri, in cerc….dar nu in jurul unui copac.
  Nebuni sau afaceristi ca inventeaza conspiratii iudeo-illuminato-masonico-satanice sunt peste tot. Faptul ca sunt liberi dovedeste faptul ca sunt neinteresanti.

 41. Acesta e CEL MAI ******** articol care ar putea fi scornit vreodata!
  e pentru prima oara in viata mea cand am fost nevoita sa folosesc cuvintele acelea de mai sus, intr-un comentariu public!
  am vazut filmul de 17 ori, nu o singura data! viata mea e aceeasi.. nu mi-au crescut nici dungi albastre pe mine, dar nici nu mi-a fost clintita credinta in cele Sfinte!

  o singura replica, destul de elocventa, zic eu, am sa va dau:

  Daca totul tine de franc-masonerie, de ce AVATAR nu a luat Oscarul?
  Daca vroiau un succes 100%, masonii aveau sustinerea financiara arhisuficienta sa „sponsorizeze” comisia.
  Premiul „Oscar” pentru Cel mai bun film, atribuit AVATAR-ului, avea sa aduca mult mai multe persoane .. deci scopul era atins cu perfectiune.
  Masonii nu ar face lucrurile pe jumatate!

  Aveti un articol de nota 10! Dar 10 cu minus, sub zero!

 42. Si in plus.. AVATAR a fost planificat din 1995!
  pe-atunci nu erau soareci cu creier uman, si nici caracatite cu unghii cu manichiura frantuzeasca!
  Ideea e cu mult mai veche .. iar majoritatea locurilor de pe Pandora, se regasesc pe Pamant negresit, doar ca James Cameron le-a dat un aer de fantastic 🙂

 43. Irina, scuza-ma, dar pe acest site spiritual nu voi permite folosirea unor cuvinte jignitoare. OK, am inteles, nu-ti place articolul, dar asta nu-ti da voie sa folosesti cuvinte jignitoare. Un minimum respect ai fi putut avea pentru cei care au muncit pentru acest articol. As vrea sa intelegeti ca pentru a comenta pe un site e un privilegiu, nu un drept.

  Si eu o singura replica as putea sa-ti dau: francmasonii n-au nevoie de OSCAR pentru a-si promova un film. Au nevoie doar de bani multi si de controverse in jurul filmului, si succesul e asigurat. Ar fi fost chiar cinic ca acest film violent, cum e „Avatar” sa fi luat OSCAR-ul; aceasta demonstreaza ca in Academia Americana de Film mai exista si oameni care stiu sa aprecieze si arta cinematografica, nu super-productiile violente, de sute de milioane de dolari. Pe scurt: „Avatar” nu e nicio capodopera cinematografica, e doar un film in care abunda efectele speciale, simboluri satanice, violenta si actiunea. Nu are nimic spiritual in el acest film.

  Silivriano

 44. Nu l-am vazut, dar hai sa fim seriosi, vroiai sa castige „Avatar” premiul Oscar? Parerea mea: niciunul din filme n-ar fi meritat premiul Oscar, dar probabil ca n-au avut de unde alege din productiile anului 2009. Dar aici nu era vorba de premiul Oscar, ci de simbolurile satanice si obscure.

  Silivriano

 45. Desigur ca nu !Poate la categoria „animatie computerizata” marita cel mult o nominalzare ,dar un premiu nici atat.Oricum subiectul este perimat[aia mici totdeauna ii bat pe aia mari,ceva gen Tom si Gery].
  The hurt locker este un film care descrie ororile unui razboi inutil si nedrept in care cotropitorii sunt considerati eroi,iar copii,femeile si batranii localnici sunt prezentati ca fiind teroristi care merita sa moara pentru ca nu vor sa fie „eliberati”!
  Shalom!

 46. „“Cunoasteti adevarul si adevarul va va elibera”””

  Religia – un sistem de manipulare menit sa injecteze frica fata de Divinitate in oameni. Promoveaza un Dumnezeu care terorizeaza omenirea daca nu i se supune. Acest Dumnezeu asculta de preoti care comit infractiuni si perversiuni sexuale in insasi locurile declarate sfinte. „Crede si nu cerceta” si „fa ce zice popa nu ce face el” – doua dictonuri create pentru a mentine manipularea asupra ignorantilor.
  Ce este un ignorant religios in opinia mea ? Este acel om care refuza sa-si foloseasca propriul discernamant lasand loc pentru altii sa ii conduca viata.
  Acest ignorant crede ca soarele se invarte in jurul Pamantului. Acest ignorant mai crede ca plantele nu au nevoie de fotosinteza – conform Bibliei Dumnezeu intai a creat plantele si dupa aceea Soarele cand normal era sa fie exact invers deoarece plantele au nevoie de energie de la Soare.

  Oare , Mr. Admin, la acest lucru se referea Iisus Hristos cand spune sa cunoastem adevarul ? Eu cred ca se referea sa cunoastem adevarul despre noi insine : Iisus a afirmat ca: “Imparatia lui Dumnezeu nu vine in asa fel ca sa izbească privirile. Nu se poate zice: Uite-o aici! sau: “Uite-o acolo!” Caci iata că Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul vostru” (Luca 17.20-21; Rom.144.17; Vers.23)].
  Ce a vrut Iisus sa spuna cu „cunoasteti adevarul si adevarul va va elibera” ? Nu cumva a vrut sa spuna ca atunci cand omul va intelege ca este parte din Divinitate si ca prin el traieste insusi Dumnezeu va realiza toata manipularea si lanturile psihice care au incatusat oamenii de-a lungul secolelor ? Si astfel isi va fs seama si se va elibera de aceasta sclavie, de aceasta teroare ?
  Mai este nevoie sa iti reamintesc ca Iisus Hristos a vorbit mereu in pilde ? Si ca smecherii acelor vremuri au decis sa interpreteze pildele mot a mot ? Sau mai este nevoie sa iti amintesc de apocrife? Si evangheliile scoase intentionat deoarece contineau detalii cate putea periclita planurile de manipulare subjugare si indobitocire ale naivilor ignoranti ?

  Trist sa constat ca inca mai exista oameni ca tine care refuza sa-si foloseasca propria minte !

 47. Adevarul gol golut este…., cum a zis unul din maestrii zen despre care am citit tot aici. Poate avatar are vreun mesaj simbolic satanist dar cu siguranta are si un mesaj bun despre mama natura…natura omului etc. Dar partea interesanta este ca fiecare dintre noi percepem filmul (si nu numai) din propria perspectiva, deci prin urmare ambele versiuni pot fi ADEVARATE.

  PS: De obicei nu prea ma aventurez la comentarii dar am simtit ca asta trebuia spusa.

  Va doresc multa seninatae si mai putine ganduri negative.

 48. Acest comentariu vine ca replica la toti cei care considera ca acest articol este aiurea sau neadevarat si care au avut numai replici negative (sa zicem)! Toate aceste persoane (fara a avea intentia de a jigni pe cineva) , sunt limitate intelectual si spiritual, faceti parte din categoria oamenilor care sunt manipulati in fiecare secunda a vietii voastre!
  Nici nu este de mirare ca aveti asemenea reactii la un articol care contine multe piese dintr-un adevar pe care nu aveti cum sa il vedeti daca stati toata ziua sa ascultati tot ce va baga in cap Media!
  Avatar este un film frumos, care merita vazut , clar!Dar haideti totusi sa fim un pic mai open minded si sa nu ignoram anumite semne!
  D-lui care a scris articolul…Admin ,cred, respect pentru o minte deschisa, ptr curajul de a nu face parte din majoritatea societatii care se lasa manipulata de BANI!
  Celorlalti…este adevarat ca aveti dreptul sa va spuneti parerea, dar inainte de a o face va rog, mai cititi o carte ,mai incercati sa va cultivati si sa vedeti ca nu totul este asa cum pare, nu mai vorbiti fara sa stiti ca e ridicol!!!!!

 49. Sunt perfect de acord cu articolul tau dar tot odata ma pune pe ganduri ceva , ceva ne legat de articolul tau dar in mare despre acelasi subiect ; Masonii ne controleaza prin Tv , pc telefoane etc; 1. De ce crezi ca as mai crede ceva ce e publicat pe net sau afisat la Tv : documentare si chestii ??
  2. Mai degraba as crede ca ce e afisat pe net sunt doar niste batai de cap care daca nu le-am stii ar fii mai bine , Toate chestiile astea am fost obligat sa le stiu auzindu-le din intamplare , iar intamplarea facea ca noua (majoritatea) ne cam plac . Este exact ca mancarea toxica care o mancam in fiecare zii … ne place gustul dar nu adevarata mancare nu are acelasi gust 😉 . acum sunt in starea in care nu sunt sigur ce sa mai cred … pana acum eram de acord cu tine dar ma gandesc in accelasi timp daca nu o fii o mare cacealma ? astept un raspuns mi-ar place sa discutam un subiect asemanator 😛 ! >> id > mirzan.florincristian

 50. Sincer, chiar daca Avatar are sau nu simboluri satanice, pe mine nu ma intereseaza catusi de putin, la fel si viata lui Cameron. La ce ma ajuta sa stiu ca e francmason sau nu mai stiu ce? Again, este un subiect relativ, in care fiecare percepe adevarul in felul sau.
  Personal, mi-a placut filmul deoarece a reprezentat o intoarcere spre natura, chiar daca de data asta umanitatea a fost „personajul negativ” si tinea cu tot dinadinsul sa exploateze o planeta . Nu vad de ce ar trebui sa ne alarmam. Trebuie sa acceptam ca si noi oamenii putem fi cruzi si rai, ca noi nu suntem buricul Universului. Apoi, toti suntem un spirit, fie om, planta, animal, ori extraterestru.

Leave a Reply