Obtinerea puterilor supranormale in Raja Yoga (partea 1, sutrele 1-15)

Social Media

1.  Concentrarea (dharana) se produce atunci cand mintea este fixata pe un obiect anume.

Comentariu: Astfel, se incepe cu definirea celei de-a cincea trepte din Raja Yoga, concentrarea (dharana), pentru ca mai apoi de la acest nivel in sus sa se poata progresa pentru dobandirea de puteri supranormale (vibhutis).

2.  Concentrarea prelungita catre un obiect anume se numeste meditatie (dhyana).

Comentariu: Meditatia (dhyana) este definita. Este ca o concentrarea prelungita care face ca mintea sa reflecteze asupra obiectului de meditatie, pe cand in dharana nu se reflecteaza/ mediteaza. Dintr-o dharana prelunga se trece pe nesimtite in dhyana.

3. Atunci cand doar esenta ramane si perceptia tuturor altor forme dispare, aceasta se numeste trezire spirituala (samadhi).

Comentariu: Ultima treapta din Raja Yoga, trezirea spirituala (samadhi), este definita. Prin urmare samadhi transcende formele mai simple de constientizare, dharana si dhyana.

4. Practica acestora trei (adica dharana, dhyana si samadhi) constituie samyama (trezirea spirituala directionata).

Comentariu: Samyama este prin urmare capacitatea de constientizare treptata de la simpla concentrare dharana asupra obiectului pana la constientizarea esentei lui. Pentru scopul practic, samyama este folosita in mod curent de cei aflati in starea de jivanmukti, eliberarea activa. Cunoasterea data de samyama este cea mai importanta atunci cand un yoghin este activ in societate; un astfel de eliberat in viata, atunci cand gandeste, trece rapid dintr-o stare in alta, de la dharana la dhyana si apoi la samadhi. Un exemplu ar fi cand trebuie sa ia o decizie: se produce concentrarea asupra datelor problemei (dharana), se reflecta asupra acestor date si consecintelor tor (se practica dhyana), dupa care se ajunge la o concluzie lucida pe care practicantul o contempla (adica practica samadhi). Samyama poate fi considerata capacitatea mentala umana de a aplica fizica cuantica; yoghinul reuseste, prin constientizarea in progresie, sa devina un mini Creator.

5. Prin stapanirea acestei practici, apare lumina cunoasterii pure traite (prajna).

6. Astfel ca poate fi aplicata pentru orice stare subtila.

7. Cele trei componente ale starii samyama sunt experiente interioare in comparatie cu cele cinci trepte anterioare de practica yoga.

Comentariu: Aceasta sutra clarifica clasificarea celor opt trepte din Raja Yoga, in cinci exterioare si trei interioare. Desi aceste ultime trei sunt stari interne ele sunt componente ale starii samyama ce are implicatii creatoare de natura fizicii cuantice.

8.  Totusi, chiar si aceste trei etape par exterioare atunci cand sunt comparate cu starea de nirbija (samadhi).

Comentariu: Samyama este in general un proces cu samanta (bija) pentru ca se manifesta in natura si genereaza astfel transformari mentale (parinamas). Doar in cazul celor aflati in starea de jivanmukti, samyama nu mai produce samanta pentru ca acestia se afla in nirbija samadhi. Progresarea catre aceasta experienta este descrisa in continuare.

9. Prin incetarea transformarilor mentale (nirodha parinamas) reziduurile mentale latente (samskaras) inceteaza de a se acumula si mintea inalta (citta) se poate manifesta prin auto-reflectie.

Comentariu: La acest stadiu se atinge un punct cheie; incetarea acumularii reziduurilor mentale latente (samskaras) permite yoginului sa obtina acces pentru prima oara la mintea inalta (citta) si astfel sa vada cu obiectivitate nivelul unde se afla.

10. Continuitatea experientei (de auto-reflectie) devine stabila prin repetitie constanta.

Comentariu: Se recomanda practica cu fermitate si coerenta a acestei experiente.

11. Urmeaza astfel trezirea spirituala (samadhi) ca stare de concentrare unidirectionala (ekagrata),  ca rezultat al eliminarii transformarilor mentale (parinamas).

Comentariu: Starea samadhi este astfel definita ca fiind o concentrare unidirectionala care nu trebuie confundata cu concentrarea obisnuita, dharana, care desi este si ea unidirectionala, aceasta inca produce transformari mentale (parinamas). Starea samadhi de nivel nirbija nu produce parinamas, o idee ce este clarificata in continuare.

12. Prin starea de concentrare unidirectionala (ekagrata) dobandita de mintea inalta (citta), transformarea mentala (parinama) care se manifesta in continutul mintii (pratyaya) inceteaza de a exista.

13. Prin aceasta se explica feluritele variatii in perceptie ale elementelor grosiere (bhutas), ale organelor de simt (indriyas), al gradului de corectitudine (dharma), caracteristica (lakshana) si starea/ conditia (avastha) acelei experiente.

Comentariu: Perceptia, prin urmare, depinde de feluriti factori. Aceasta sutra este foarte densa ca exprimare. S-ar putea scrie mult numai pe tema celor cinci factori de care depinde perceptia.

14. Aceasta se intampla pentru ca baza/ sursa/ cauza (dharmi), care este fie manifestata, fie nemanifestata, exista intr-o stare latenta in toate lucrurile.

Comentariu: Atunci cand bazai sursa/ cauza (dharmi) se manifesta, se produc transformari mentale (parinamas), asa cum se arata in sutra urmatoare.

15. Desfasurarea acelei baze/ surse/cauze provoaca manifestarea transformarii mentale (parinamas).


Social Media

23 Comments

 1. Autentic, daca o sa faci exact cum scrie acolo o sa dai de dracu’ la propriu.
  Hristos nu ne-a promis puteri supranaturale!!! tine minte asta, ci doar viata vesnica, mantuirea, salvarea sufletului din moarte.
  Acest lucru este o inselatorie a diavolului ca sa te piarda. Sa nu faci ce zice acolo, asta e sfatul pe care ti-l dau. Te sfatuiesc chiar sa nu mai citesti astfel de texte.
  Domnul sa te lumineze!

  Vai de cei ce smintesc,… „mai bine le-ar fi lor daca le-ar fi agatata o piatra de gat si aruncati in mare, decat sa sminteasca pe unul dintre acesti mici ai Mei.”

 2. eu am patit odata ceva nasol meditand
  am simtit dintr-o data ca parca mi-ar infinge cineva un cutit in mana si dupa aceea nu mi-am mai putut misca mana…am deschis ochii speriat si cand m-am uitat la mana degetele imi erau sucite si date pe spate…cateva zile mi le-am tot frecat ca ma dureau tare de cum le-am indreptat…atunci m-am speriat rau de tot si am luat o pauza lunga.
  e o chestie cat se poate de serioasa si nu glumesc…nu oricine e capabil sa mediteze.
  cred ca prima data trebuie sa ne curatim interior, sufletul, sa incercam sa fim oameni mai buni fara meditatie si plus ca nu avem nevoie de puteri supranaturale….avem nevoie doar de intelepciune!

 3. Da’ ce o avut mai Sorinele ghiavolu’ cu bietul yoghin?
  Pentru o mai buna informare a ta ,trebuie sa-ti spun ca yoga NU ESTE O RELIGIE,deci nu poate intra in contradictie cu credinta in Dumnezeu
  Yoga este un mod de viata care te invata sa-ti pastrezi trupul curat,mintea limpede,si traiesti in armonie cu tot ceea ce te inconjoara.
  Cunosti cele patru legi de aur ale lui Budha?Le gasesti intre cele zece porunci.
  Desigur,eu ma refer la adevarata yoga,nu la organizatii gen MISSA.
  Shalom!

 4. Vorbesc cei ce nici macar nu au incercat sa gandeasca daramite sa mediteze. cine practica intr-adevar yoga, stie despre ce este vorba. Sorin, noi suntem propriul nostru diavol si propriul nostru dumnezeu. prin meditatie nu faci altceva decat intri in contact cu mintea si cu corpul tau, daca se intampla ceva rau e doar din cauza persoanei care o face, nu e din cauza ca vine dracu la tine si te musca de fund. nu mai vorbiti in necunostiinta de cauza ca nu va ajuta la nimic. Aviz amatorilor: nu va puneti sa meditati daca nu stiti cum sa o faceti, probabil veti pati ca si Razvan sau mai rau.

 5. tocmai ca pe toate site-urile de ezoterie spune de asa zisele beneficii ale meditatiei dar nimeni nu iti spune car sunt riscurile, la ce te supui iat tu azazel inseamna ca nu prea ai cunostinte in aceste practici daca vii sa spui ca prin meditatie nu faci altceva decat sa te pui in legatura cu corpul tau…
  poate ca tu stii doar despre acea meditatie in care stai si te gandesti si te gandesti si te gandesti si iar te gandesti la un lucru in timp ce faci pranayama si nu ai auzit de meditatie transcedentala.
  in cadrul acestui articol e expusa doar o metoda, un tip de meditatie insa exista o sumedenie de tipuri de meditatie: zen, taoista, budista, qigong, yoga, vipassana si se mai zice ca si rugaciunea ar fi considerata tot meditatie apoi multe altele si poti sa meditezi prin concentrare si prin antentie fiecare cu alte efecte.
  „Aviz amatorilor: nu va puneti sa meditati daca nu stiti cum sa o faceti, probabil veti pati ca si Razvan sau mai rau.” – oricum vad ca recunosti si tu ca pot fi periculoase astfel de practici…

 6. Teorii de genul ca suntem propriul nostru diavol si propriul nostru dumnezeu sunt cu totul absurde.
  Mai cititi si voi marturiile celor care au practicat meditatia si au fost vulnerabili la atacurile demonilor iar dupa aceea au trebuit sa mearga la biserica si sa participe la exorcizari.
  Nici nu stiti in ce va bagati.
  Eu personal am practicat meditatia si nu este greu. Nu exista nici un pericol din partea ta cand meditezi. Tot pericolul este ca devii vulnerabil la atacurile demonilor, care chiar exista. Prin tehnicile yoga esti foarte usor de inselat de catre demoni. Se produc niste transformari fizice si psihice care favorizeaza aceasta.
  Apoi daca meditezi ce obtii??? Nu obtii nimic, pentru ca totul e numai inselare si minciuna, sau obtii demonizarea.
  Si tot ceea ce ne promite yoga este imotriva credintei in Dumnezeu. Hristos ne-a promis viata vesnica, mantuirea sufletului! Yoga nu poate face aceasta, niciodata.
  Toate metodele yoga iti satisfac mandria luciferica momindu-te cu tot felul de realizari spectaculoase. Daca dai de dracu zice ca nu faci ce trebe. Daca iti apare ceva si iti este frica te invata sa lasi sa se intample pur si simplu ca si cum nu ar fi nimic… Tot felul de minciuni.
  Sfintii parinti spun clar ca atunci cand ai o vedenie pe care nu o cunosti de unde vine si simti frica si ai mandrie in suflet, acea vedenie nu e de la Dumnezeu ci e de la diavol.
  Iar daca stii imediat ca in fata ti se arata Hristos, sau Maica Domnului si il primeste sufletul tau fara sovaire, si simti bucurie, pace, dragoste, pocainta, smerenie atunci acea vedenie este de la Dumnezeu. Asta ca sa stiti sa deosebiti duhurile. Dar indiferent de unde vine vedenia cel mai bine este sa nu o primim si sa nu le cautam sa le avem. Dumnezeu nu se supara pe noi pentur ca ne consideram nevrednici. Daca vedenia este de la vrajmasul sa faci semnul sfintei cruci si sa rostesti numele lui Iisus Hristos si atunci diavolul fuge. Sunt doua arme prin care le ai impotriva diavolului: semnul crucii si numele lui Iisus Hristos.
  Eu nu sfatuiesc pe nimeni sa practice yoga, sau metode de meditatie, sau orice are legatura cu hinduismul deoarece este o lucrare a diavolului.
  Orice yoghin oricat de mare este el poate fi pus in dificultate foarte usor daca ii spui sa-si faca semnul sfintei cruci sau sa rosteasca numele lui Iisus atunci cand mediteaza. Satana nu va mai avea putere si el nu va mai putea sa-si duca inselarea pana la capat. Sa va feriti de yoghini ca sunt slujitori ai diavolului. Unii dintre ei nici nu stiu ce fac.
  Ascultati de Hristos ca Hristos a fost un om bun, a facut numai bine tuturor, si si-a dat viata pentru voi.
  Acestia care isi zic maestrii spirituali si iluminati sunt lupi in piei de oaie, prooroci mincinosi, inainte mergatorii lui antihrist.

 7. Mi-e rau cand vad ce scrieti. Mai, voi realizati ca sunteti intr-o bezna totala, ca sunteti indobitociti pe zi ce trece si ca de fapt sunteti voi cei vulnerabili in fata tuturor nu numai ai diavolului sau orice alta entitate demonica? prin nestiinta voastra, prin necunoasterea adevarului va lasati manipulati fara sa va dati seama. daca traiti toata viata dupa dictonul „crede si nu cerceta” inseamna ca doar ati fost in trecere pe lumea asta nu si ca ati trait in adevaratul sens al cuvantului.
  @Razvan, nu-mi spune tu mie ca nu cunosc aceste practici si ca nu am auzit de meditatie transcedentala, ai fi uimit. Si stiu de ce am zis avis amatorilor, pentru ca unii is doresc sa faca asta fara sa stie prea multe despre ce si cum se face si ajung din intamplare in stari mai profunde de meditatie pentru care nu sunt pregatiti, si nu le e prea bine dupa aceea. trebuie totusi sa stii anumite lucruri inainte sa te apuci de ceva, si cel mai bine e sa ai pe cineva care sa te initieze in anumite practici.
  @nu conteaza, teoriile de genul sunt acelea care te fac om, nu o oaie oarecare in turma.
  Tu chiar crezi in „marturiile” acelor oameni? acolo e un „adevar” modificat. de ce? tocmai pentru ca cei ca tine sa nu se apuce de asa ceva, sa le fie frica de aceste lucruri pt ca nu sunt pentru turma, doar unii au acces la anumite cunostiinte, ceilalti tac si inghit bazaconiile celor care ii conduc ca „asa trebuie”…
  Acum ca sa afli si tu ceva nou: Yoga este daruirea totala a sufletului catre Krisna. (Veda Vyasa, Bhagavad Gita)

 8. Azazel ingerul care a invatat oamenii sa-si construiasca arme si sa se lupte intre ei. Halal nike ti-ai ales ceea ce am scris despre Azazel e ffff putin la cat rau a facut acest inger cazut de l-a inlantuit arhanghelul si a aruncat peste el pietre colturoase si dupa aia a vindecat pamantul ca sa nu se mai stie unde se afla. Uitativa la japonezi prin ce trec fiindca nu l-au acceptat pe Iisus dea lungul timpului.Dumnezeu sa-i ocroteasca pe crestinii de acolo asa putini cati sunt.

 9. Meditatia nu se face fara a avea un ghid,chiar daca incepi de unul singur,mai tarziu este neaparat nevoie de un ghid spiritual.Prin o meditatie si alimentatie corecta se obtine curatarea corpului si a creierului de toate energiile negative cumulate,ajungand in final la Eliberare si Iluminare,stari in care persoana este in comuniune perfecta cu Creatorul.
  Eu fac yoga dar asta nu ma impiedica sa-mi fac semnul cruci la fiecare meditatie si sa-L rog pe Dumnezeu sa ma ajute.

 10. Nu cred ca asa putem capata puteri supranormale! Astea le avem sau nu in noi, doar ca putini le constientizeaza si in general cind le descoperim facem rau si nu bine. Parerea mea este ca ideea de a vrea cu tot dinadinsul fi ceea ce nu sintem este periculoasa.
  Si nu asociez asta cu diavolul sau dumnezeu ci pur si simplu tine de noi,de vointa noastra, de ce vrem de la noi de fapt pe lumea asta, in viata asta.

 11. „Uitativa la japonezi prin ce trec fiindca nu l-au acceptat pe Iisus dea lungul timpului.Dumnezeu sa-i ocroteasca pe crestinii de acolo asa putini cati sunt.”
  Fii serios Sorine si nu fa astfel de afirmatii nefondate!
  Daca peste o luna in romania popor ortodox, va fi un cutremur de 8 grade in care vor muri vreo doua sute de mii de oameni ce o sa mai spui?
  Catastrofele se petrec oriunde exista aceasta posibilitate.
  In USA un procent destul de mare il reprezinta crestinii (protestanti, baptisti, penticostali, catolici etc.) oameni care ai spune ca nu l-au negat pe Iisus si pentru asta anual sunt loviti de uragane, tornade…
  Si oamenii aceia sin asia nu s-au nascut ca si tine intr-un popor crestin ca sa ai dreptul sa-i judeci pentru ca nu-l au pe Iisus si nici daca s-ar fi nascut in romania nu ai avea acest drept.
  Nu fii obsedat dupa crestinatate ca obsesia religioasa a creat numai monstri dealungul sutelor de ani…oameni plini de ei, orgoliosi, mandri, ceea ce e nu ne-a invatat Iisus sa fim.

 12. Mai eu stiu un lucru. Atunci cand meditam imi era frica, ceea ce n-am simtit niciodata cand ma rugam. Unu o zis catre mine, „ai vazut tu peste sa-i fie frica de apa?” Adica tocmai ceea ce iti permite sa traiesti tocmai aceea sa-ti produca teama??? Bineinteles ca nu ar trebui sa-ti fie frica si ca nu ar trebui sa existe nici un pericol, decat daca este altceva decat pare. Adica faptul ca in spatele asa ziselor practici spirituale „iluminatoare” este altcineva decat Dumnezeu si anume satana.
  Nu minte nimeni cand spune ca aceste practici sunt periculoase si nu falsifica nimeni adevarul.
  Calugarii spun clar ca yoga e cu satana. Sunt si carti care sustin acest lucru.
  Citeste „Marii initiati ai indiei si parintele Paisie” sau „2.000.000 kilometrii in cautarea adevarului” si altele daca mai gasiti.
  Tu zici ca iti faci cruce si te rogi cand meditezi. Sincretismul acesta religios intre hinduism si crestinism este o aberatie, o minciuna si o insalatorie. Ce esti? Esti crestin sau hindus? Daca crezi ca invatatura crestina nu contrazice hinduismul si invers, te minti singur. Nu poti fi si cu Dumnezeu si cu satana. „Nu poti sluji la doi domni.”

  Luati aminte ca numele de crestini nu va face crestini, ci viata curata si placuta lui Dumnezeu.
  Nu m-as mira sa vina si peste Romania nenorociri, nu ca ar fi lipsit, tinand cont ca anual se fac peste 1.000.000 de avorturi. Si ne mai zicem ca suntem crestini.
  Iar america este pamantul tuturor rautatilor…

  Daca ar fi sa numaram cati crestini cu dreapta credinta sunt in lume, sa stii ca sunt putini.

  Si inca ceva. Cine este krishna? Raspuns: un zeu. Unul din multii zei ai hinduismului. Dar in Biblie scrie clar ca: „Dumnezeii neamurilor (adica neevreii vechiului testament) sunt demoni.” Asta vrea sa spuna ca toti dumnezeii ai tuturor popoarelor care nu au fost aratati de proorocii vechiului testament si de Moise sunt de fapt masti ale demonilor, demoni. Dumnezeu este unul singur. „Asculta Israele, Domnul Dumnezeul tau este singurul Domn.”
  Ceea ce am auzit va spun si voua pentru ca e bine sa stiti: „Mult rataciti. Nu stiti scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.” (asta zice insusi Hristos in Noul Testament)

  Este nebunie sa vrei sa fii ceva ce nu esti. Iti faci rau tu singur. Si pe langa asta nici nu poti sa fii ceva ce nu esti.

  Inca o data: „Nu stiti scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.”

  Cel mai simplu mod de a te mantui este mai simplu decat crezi. Il rogi pe Dumnezeu pentru asta. Atat. E simplu. Nu-ti trebuie tehnici si jmecherii sa-ti iesi din fire, poate innebunesti dracului.

 13. @nu conteaza… “Mult rataciti. Nu stiti scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.” degeaba stii scripturile, daca nu le intelegi. fragmentul pe care l-ai citat e atat de in contradictie cu tine…te pierzi in lucruri de suprafata, iar nu le patrunzi esenta. si rugaciunea e tot o forma de meditatie. mediteaza la asta…

 14. toti suntem energie..DUMNEZEU e numit diferit de fiecare religie in parte,totusi EL nu are chip.EL este totul ..raul si binele nu exista decat ca perceptie a noastra…ceea ce crezi-aia vei avea..fiecare isi are propiul adevar si acela se va manifesta..un lucru este diferit vazut de fiecare in parte cu toate ca el este acelasi-totul depinde de perceptie…fiecare isi exprima propiul adevar pe baza experientelor avute in viata…cine are dreptate????fiecare are dreptate in propiul lui univers….caci fiecare traim in propiul nostru univers creat de noi si numai noi ma atras ce este in viata noastra…lumea este o imensa oglinda,asa ca tot ce nu va convine la altul nu va convine la voi….tot ce este este format numai din DUMNEZEU si el este peste tot si in noi si in afara noastra…si daca totul este DUMENZEU,,,oare exista ceva rau????sau doar noi credem ca este rau pentru ca nu intelegem???daca asa credem-asa va fi…..tu esti eu iar eu sunt tu…..ISSUS are multe invataturi identice cu ale lui BUDHA si multe religii au puncte comune,pentru ca s-a pornit de la o singura sursa,numai ca pe parcurs s-a pus accentul pe diferente (care au aparut din ce in ce mai multe)si nu pe asemanari..iN numele aceluiasi DUMNEZEU s-a ucis si au murit multi oameni si s-a facut mult rau….oare asa spunea DUMNEZEU???…DUMNEZEUL MEU E MAI BUN DECAT DUMNEZEUL TAU….cred ca a venit timpul sa nu-l mai amestecam pe DUMENZEU de cate ori avem oi chef,ca sa ne spunem de fapt propiile noastre pareri si perceptii….si totuis EL ne-a dat voie si ne-a dat si liberul arbitru….asa ca ,in virtutea liberului arbitru,fiecare crede ce vrea si isi asuma si urmarile propiilor lui credinte…..multa iubire,pace si lumina tuturor oglinzilor mele…..

 15. ☆→ Yoga Raja, este o arta de a cunoaste si constientiza cai spre materalizarea unor vise si dorinte obisnuite.
  ☆→ Yoga Raja, este ca o meserie care te ajuta sa realizezi un lucru.
  ☆→ Yoga Raja, este ca si cum te-ai duce la gradinita ca sa inveti sa te joci cu jucariile pentru ati devolta inteligenta si a obisnuio permanent sa gindesca.
  ☆→ Yoga Raja, este ca si cum am merge la scoala sa invatam pentru a ne reliza in viata devenind cea ce ne place sa facem, adica; Doctori, Ingineri, Politisti etc.
  ☆→ Yoga Raja, este ca o unelta care te ajuta sa lucrezi.
  ☆→ Yoga Raja, este ca o poiezie care iti creaza in minte sentimente placute, este ca un cintec care te face sa te simti bine, este ca o rugaciune frumoasa catre ingerii.
  ☆→ Yoga Raja, te ajuta sa vezi, sa simti si sa realizam un lucru dintr-un alt unghi adica dintr-un alt punct de vedere.
  ☆→ Yoga Raja, este o scoala, un curs de educare invatare, o stiinta a mintii umane, este ca un laborator de experimente la nivel psihic.
  ☆→ Yoga Raja, nu poate fi considerata ceva malefic, demonic, satanic, cei care acuza nu au capacitatea de a intalege realitatea naturala a creatiilor divine. Cei care fac diferenta sint ca acele fiinte inchise intr-o camera care nu vad cu ochii fizici prin pereti si realitatea de afara.
  ☆→ Yoga Raja, este o metoda creata de natura noastra divina pentru a vedea intalege si folosi si celelante creatii ale lui Dumnezeu.

  ☆☆☆☆☆

 16. pfff.. multe teorii pe aici. meditatia e un stadiu de relaxare doar ca mai profund. daca cineva are halucinatii cand mediteaza, parerea mea e ca mediteaza special pentru a avea vedenii…. cineva zicea ca atunci csnd ne rugam meditam. Adevarat, intram in transa si ne autosugestionam. Acum un sfat pt cei ce adora biblia. Biblia e o carte scrisa 90% in metafore. Nu mai cititi daca asta va face sa credeti in draci. Uitativa pe dyscovery ca sa intelegeti mai bine cum functioneaza capu vostru ca asa asteptand judecata finala si venirea lu Baubau veti trai ca sclavi. Deschide- ochi mari . biblia e o carte plina de ordine si sugestii ascunse. Cu cat cititi mai mult cart de genu asta si o cititi ca pe o realitate in loc de (ce este de fapt) o carte desteapta scisa de lume desteapta ca sa tina sclavii ca fiind sclavi nu va ramane decat sa Sclaviti in pace. Amin. Uitam yoga nu e o religie ci o disciplina

 17. Cand meditezi esti relaxat!!!!! Eu meditez si dupa aia ma simt grozav lafel ca dupa ce ma rog!!!! Eu cand ma rog incep sa plang!!!!! Imi spune cineva de ce?! Da Dumnezeu nea dat meditatia nu dracu!!!!! De ce chinezi sunt oare asa destepti si inventeaza roboti? Pentruca fac yoga!!!

 18. ☆→Meditația și Rugăciunea duc imaginația oricărei ființe spre obținerea unor sentimente diferite în funcție de forma concepută.
  Iar;
  Diavolul, Dracii, Demonii..etc există numai în mintea celui ce vorbește, scrie sau citește aceste nume și își imaginează că ar fi niște forme de viață ce fac lucruri rele distrugătoare. Pentru a nu avea efect real trebuie să nu vă fie frică deoarece frica este un mecanism normal ce eliberează o parte din bioenergia dvs proprie și creând aceea formă imaginată mai sus sau alta nemenționată, apărând în aproprierea dvs aceasta se va numi entitate vie la nivel psihic/astral nu în realitatea fizică și se va hrăni cu credința dvs ce vă va auto-distruge viața dânduvă numai idei negative ce vă va influența conștiința de a mai analiza corect realitatea.
  ☆→Sfatul meu pentru voi toți este să nu vă mai gândiți la lucruri ce/că ar putea fi rele.
  ☆→Gândiți-vă la iubire și dragostea din sufletul vostru de ai ajuta pe cei inconștienți să se trezească. Numai așa vom trăi cu toții în armonie, pace și fericire !

Leave a Reply