Home Spiritualitate teoreticaPovestiri spirituale Miracolul din Calanda sau cum i-a crescut unui tanar un alt picior in locul celui amputat

Miracolul din Calanda sau cum i-a crescut unui tanar un alt picior in locul celui amputat

by admin
173 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Miracolul de la Calanda este un eveniment care a avut loc in Calanda (Spania) in anul 1640, conform unor documente din secolul al 17-lea. Conform acestui miracol, piciorul unui fermier a crescut la loc, dupa ce, in urma cu 2 ani, fusese amputat. Cum a fost posibil acest lucru?

De la un banal accident…

In iulie 1637, Miguel Juan Pellicer, un tanar de 20 de ani din Calanda (Spania) lucra ca muncitor in agricultura la Castellon (60 de kilometri de Valencia), la ferma unchiului sau. In timp ce impingea o caruta cu asini, Miguel a cazut, si o roata a carutei a trecut peste piciorul drept, fracturandu-i tibia. Ajuns la spitalul din Valencia, a stat doar 5 zile pentru ingrijiri medicale, caci tanarul se decisese sa aiba parte de un tratament la un spital din Zaragoza, dedicat Madonei din Pilar, pentru care el avea o mare afectiune. Pentru a ajunge la acel spital (aflat la o distanta de 300 de kilometri), el a luat-o pe jos (chiar cu tibia fracturata), calatorie care i-a luat numai putin de 50 de zile.

…tanarul ramane fara un picior

Cand a ajuns acolo, doctorii au observat ca piciorul se afla intr-o stare avansata de gangrena, asa ca au luat decizia amputarii piciorului drept, la aproximativ 30 de centimetri deasupra genunchiului. Desi pacientul a fost “anesteziat” cu alcool (mai pe scurt “bine imbatat”, asa cum se practica in zilele acelea), el a suferit extrem de mult in timpul operatiei, strigand-o cu multa fervoare pe Madonna din Pilar. Dupa operatie, ciotul ramas a fost cauterizat cu foc.

Tanarul se apuca de cersit

Tanarul a stat in spital cateva luni pana cand in primavara anului 1638 a primit un picior de lemn care sa-i inlocuiasca piciorul taiat. A parasit apoi spitalul si urmatorii 2 ani i-a petrecut cersind pe strazile din Zaragoza. El a primit chiar si autorizatie din partea Sanctuarului dedicat Madonnei din Pilar. In fiecare seara el cerea celor care lucra in sanctuar sa-i ofere sfantul maslu ramas, pe care-l folosea pentru ungerea ciotului de picior ramas, avand convingerea si increderea ca Fecioara Maria il va ajuta.

Miracolul piciorului

La inceputul anului 1640, el paraseste Zaragoza si se intoarce acasa la parintii sai, in Calanda. Nefiind capabil sa lucreze, el a continuat sa cerseasca prin satele invecinate, pe spatele unui catar. Multi oameni au fost atunci martori ca piciorul sau drept ii lipsea.

Pe 29 martie 1640, Pellicer s-a dus sa se culce. Întrucat patul sau era ocupat de un soldat dintr-o garnizoana ce se afla in Calanda, tanarul s-a dus sa se culce intr-un pat provizoriu din camera parintilor sai. Mama sa inca nu se culcase, dar cand o facu, si trecu pe langa patul baiatului sau, dupa patura cu care era invelit observa doua picioare. Gandindu-se ca in pat nu era baiatul sau, ci soldatul, dadu deoparte patura si inmarmurit vazu ca era fiul ei! Cu doua picioare sanatoase! L-au strigat pe Miguel sa se trezeasca, iar dupa ce o facu, acesta le povesti parintilor sai ca visase ca se afla la Sanctuarul Madonei din Pilar si isi ungea ciotul de picior cu sfantul maslu, asa cum o facuse si inainte. Mai incolo, atat tanarul cat si parintii sai, au ajuns la concluzia ca piciorul drept a crescut la loc ca urmare a interventiei Madonnei din Pilar.

Vestea se raspandi in tot orasul, iar apoi tanarul, impreuna cu parintii sai se dusera in pelerinaj la Sanctuarul Madonnei din Pilar din Zaragoza, pentru a-i multumi Fecioara Maria pentru acest miracol. In acelasi an, o comisie prezidata de arhiepiscopul orasului Zaragoza, a inceput cercetarea miracolului. La dosar s-au strans marturiile a peste 24 de martori credibili, din Zaragoza si din Calanda, care au confirmat ca tanarul nu mintea, iar dupa 1 an de zile de cercetari, la 27 aprilie 1641, arhiepiscopia din Zaragoza a recunoscut oficial existenta miracolului.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

10 comments

Tigrul 7 martie 2011 - 21:58

Articolul acesta mi-a adus aminte de un banc
Era odata un tamplar la o biserica de fiecare data cand dadea cu ciocanu pe alaturi ba pe mana ba pe degete injura incontinuu
-F***ti mortii matii,sa-mi bag p*** de neorocita ce esti,lute-ar dracu sa te i-a ,adevarata muzica pentru urechi
La un moment dat se duce preotul langa el si ii zice
-Fiule ,de fiecare data cand te enervezi numai injura ci zii “Doamne apara-ma si pazeste-ma”
In alta zi iarasi tamplarul bate el ce bate ,taie el ce taie si din greseala isi taie mana
dar tamplarul plin cu ochii inlacrimati si plin de durere exclama
-Doamne apara-ma si pazeste-ma
Si deodata ca prin minune ii creste mana la loc
La care preotul mirat exclama
-Ba sa-mi bag p**a ,!?!?!

shalom 8 martie 2011 - 8:57

Tigrule,tare bancu’,da’ sa vezi ce sapuneala zdravana iti iei de la habotnici! 🙂 🙂
Shalom!

Tigrul 8 martie 2011 - 14:10

Totusi am avut grija sa nu scriu chiar cuvantul intreg.FIecare intelege ce vrea

sorin 8 martie 2011 - 21:15

Ceea ce pentru om e imposibil pentru Dumnezeu e posibil si credinta lui i-a adus piciorul inapoi . Dar multi cred in naliuci dacat sa cerceteze asemenea minuni si sa creada pur si simplu in Dumnezeu Tatal prin jertfa Fiului.

THATWASANEARGO 13 martie 2011 - 11:58

Bina ar fi sa fie adevarat! pacat ca in zilele noatre nu se mai intimpla asemenea “minuni”! Nu ar mai fi atita suferinta in lume. De ce citim de minuni doar in carti? Si avem parte in realitate de “minumi” care te oripileaza pus si simplu!?Ihmmmmmmm!!!!!

Marin56 26 martie 2011 - 18:35

ASTA DA CURATA `MINUNE` Sa se faca si transplant de ochi de mainai de picioare…Nu ar mai fi atatia nenorociti. Daca sa-r putea asta? Poate intr-un viitor indepartat sa se poata.

Adutu 11 iunie 2011 - 15:47

@THATWASANEARGO: se intampla si in zilele noastre numeroase minuni, poti cauta. Doar ca daca vine dintr-un timp timp trecut par mai “adevarate”. Cum zicea Iisus ca nimeni nu e profet in tara lui doar ca aici e vorba de timp. Poate ca ma intelegi. Asta e doar parerea mea.

Filip 12 iulie 2011 - 22:05

Doamne fereste, e durere trebuie sa fi suferit bietul baiat. Ca pe vremea aia nu erau anestezice. Merita sa-si prmeasca piciorul la loc. Si DA in zilele noastre nu se mai intampla minuni. Ele sunt foarte rare, si mai mici, nu chiar asa de mari.

Uimitoarele cazuri de pe Planeta in care oamenilor cu membre amputate le-au crescut la loc membrele exact ca la soparle! Inca o dovada ca omul are structura reptiliana in ADN-ul sau! | Fără Secrete România - Singurul SITE din România dedicat cercetăr 24 mai 2013 - 3:12

[…] un articol de pe site-ul almeea.com[2] intitulat “Miracolul din Calanda sau cum i-a crescut unui tanar un alt picior in locul celui […]

Carmen Cojanu 12 septembrie 2015 - 7:31

Minuni si miracole se intampla si in zilele noastre.Am avut si eu parte de un miracol .Am oprit bicicleta cu ajutorul frinei de spate fara ca aceasta sa aibe montat cablu de frina.Si am trait . Altfel eram sub rotile unui camion ,in vara anului 2000.

Leave a Comment