O noua lege din Franta obliga cladirile sa aiba gradini verzi sau panouri solare pe acoperisuri! Bravo francezilor!

Social Media

gradina pe cladiriLocuiti in Franta? Atunci daca achizitionati o noua casa, sunteti obligati sa respectati o lege incredibil de buna. Noua lege care a fost adoptata prevede ca cladirile noi sa fie dotate pe acoperis fie cu plante, fie cu panouri solare.

Avand o gradina pe acoperis suna ca un paradis, unul care este usor de obtinut si care ar trebui sa se intample peste tot in lume. Plantele nu doar ca ofera oxigenul necesar unui oras aglomerat si poluat, dar are si efect de izolare, pentru ca ajuta la reducerea energiei necesare pentru incalzirea sau racirea casei. De asemenea, plantele absorb apa de ploaie, ajutand la prevenirea scurgerilor, si, cel mai important lucru, ne conecteaza inapoi la natura. Combinand societatea moderna cu lumea naturala este exact ceea ce trebuie sa facem si acest lucru este un inceput extraordinar de bun.

Totodata, panourile solare de pe acoperisuri sunt uimitoare, pentru ca ajuta la reducerea cantitatii de energie pe care cladirile o folosesc, fiind si cea mai ecologica energie.

Acest concept este deja popular in mai multe parti ale lumii cum ar fi Germania si Australia, precum si Toronto (Canada). Desi este ideea este nemaipomenita, pe de alta parte este si frustranta. Conceptele nefiind foarte scumpe si destul de simple, artistii, designerii si arhitectii au creat aceasta idee incredibila si durabila, dar corporatiile pur si simplu nu i-au acordat atentia suficienta. Daca se vor face aceste lucruri pe intreaga planeta, atunci lumea din orase s-ar putea schimba, totul fiind in beneficiul cetatenilor.

Beneficiile energiei solare

* Incetineste incalzirea globala, deoarece reduce emisiile poluante si de CO2.
* Se economisesc milioane de dolari in consumul de energie.
* E din surse regenerabile; energia Soarelui nu se va mai termina decat peste miliarde de ani.
* Este consistenta chiar si in locurile mai innorate ale lumii.
* Oamenii devin mai independenti de marile corporatii energetice.

Beneficiile acoperisurilor verzi

* Combina lumea naturala cu societatea noastra, ajutandu-ne sa ne integram in natura.
* Daca se cultiva legume (de exemplu, rosii), se economisesc bani.
* Sanatatea si vitalitatea cresc.
* Ajuta la curatarea aerului, filtrandu-se anumite gaze.

Iar daca s-ar combina ambele (panouri solare + gradini pe acoperis), atunci ar fi si mai bine!

 


Social Media

1 Comment

  1. Acoperișurile verzi au devenit râvnite și în România. Oamenii încep să redescopere natura și doresc să aibă parte de verdeață și în mijlocul orașelor mari.
    Toate tehnicile moderne sunt disponibile și în țara noastră.
    Trebuie doar să vrei să ai o grădină pe acoperiș, iar costurile de realizare nu sunt nici pe departe așa de mari cum ar crede unii. Într-adevăr calitatea are prețul ei însă un mediu de viață mai bun merită orice investiție ce-ti poți permite. 6

Leave a Reply