marți, iunie 28, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaCafeneaStiti de ce oamenii vor sa aiba bani si averi? Totul are...

Stiti de ce oamenii vor sa aiba bani si averi? Totul are legatura cu Universul si sufletul nostru…

Stiti de ce oamenii vor sa aiba bani si averi? Totul are legatura cu Universul si sufletul nostru…

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free) + prelucrare proprie

Omul este plin daca este in armonie cu Universul. Daca nu este in armonie cu Universul, atunci este gol, in intregime gol; iar din aceasta stare de gol se naste dorinta de a poseda. Aceasta dorinta de a poseda poate fi umpluta cu bani, cu masini, cu locuinte, cu mobila, cu prieteni, cu orice, deoarece nu poti sa traiesti in acest gol. Este ingrozitor. Este o viata de fantoma.

Daca esti gol si inlauntrul tau, este imposibil sa traiesti. Pentru a avea senzatia ca interiorul tau este plin exista numai doua cai. Fie intri in deplina armonie cu Universul… te umpli cu tot ceea ce este, cu toate florile si cu toate stelele. Aceasta este adevarata implinire.

Insa daca nu faci acest lucru, si miliarde de oameni nu il fac, atunci singura cale este de a te umple cu tot felul de reziduuri. Dorinta de a poseda inseamna ca simti pur si simplu o stare de gol, pe care vrei sa o umpli cu orice, indiferent care ar fi respectivul lucru. Odata ce intelegi acest lucru, dorinta de a poseda dispare. Atunci apare dorinta de a intra in comuniune cu tot ceea ce este, astfel incit tot acest gol interior sa dispara.

(Text de Osho)