Centrul energetic din mijlocul pieptului – Anahata chakra – si legatura sa misterioasa cu cristalele verzi si roz

In literatura ezoterica, centrul energetic Anahata Chakra este situat in mijlocul pieptului. Aceasta chakra este centrul iubirii neconditionate si al compasiunii, facand legatura cu planurile superioare ale constiintei, fiind situat intre primii si ultimii trei centri energetici. La ora actuala, prea putini oameni au aceasta chakra deschisa larg.

Aceasta chakra are ca si cristale urmatoarele:

Cuart roz – emana o energie catifelata si blanda, fiind primul care ne sare in ajutor in probleme emotionale. Ne ajuta sa depasim traume din trecut si sa trezim in noi sentimentul iubirii neconditionate. Cuartul roz ne iubeste atat de mult, incat uneori se sacrifica pe sine pentru ca noi sa putem merge mai departe. Au existat cazuri cand cuartul de meditatie practic a explodat, s-a spart singur, din cauza durerii preluate de la cei care au meditat cu el.

Kunzit – canalizeaza iubirea catre exterior, ne elibereaza de teama, de suparare si anxietate. Dizolva orice blocaj emotional.

Turmalina roz – transmite, asemeni unui satelit, iubirea dinlauntrul nostru intregii lumi. Creeaza bucurie si entuziasm, dinamizeaza iubirea.

Rodocrozit – pregateste corpul fizic pentru a deveni mai receptiv la energia iubirii. Ne elibereaza de acumularile negative.

Aventurin – dizolva gandurile si sentimentele negative legate de problemele de ordin fizic. Linisteste emotiile.

Malachit – aduce emotiile la suprafata pentru constientizarea lor si ne ajuta sa ne detasam de ele. Calmeaza durerile.

Smarald – regenereaza toate tesuturile, iar psihic ne face sa renastem din propria cenusa. Regleaza metabolismul si intareste sistemul imunitar.

Pietrele roz si verzi au efecte pozitive la fel de puternice pe anahata chakra, ele reprezentand cele doua aspecte ale iubirii: rozul – partea nevazuta, de stare, exprima iubirea ca traire, iar verdele – partea vizibila, dinamica, de vindecare, exprima iubirea in manifestare.

Be the first to comment

Leave a Reply