Exista in lume 60 de miliarde de monade sau scantei divine individualizate?

Social Media

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Conform dr. Joshua David Stone, la inceput, Dumnezeu a creat fii si fiice in stare spirituala. El a creat ceea ce se cheama, in limbaj ezoteric, “monade”, sau scantei spirituale individualizate ale Creatorului. Monada a fost primul nostru nucleu de inteligenta si prima noastra identitate individualizata. Scanteia divina, numita si spirit, este adevarata noastra identitate.

Monada, sau scanteia spirituala, a decis ca doreste sa experimenteze o forma mai densa a universului material decat aceea in care traia. Fiecare dintre monadele noastre, cu puterea propriei minti, a creat cate 12 suflete. Este ca si cum monada ar extinde 12 degete de foc, iar la capatul fiecarui deget se afla unul dintre cele 12 suflete individualizate.

Fiecare suflet este o reprezentare mai mica si partiala a creatorului sau, monada. Ceea ce stim pana acum este ca Dumnezeu a creat un numar infinit de monade, sau scantei spirituale, si ca fiecare monada a creat apoi cate 12 suflete pentru a experimenta o forma mai densa a materiei decat ceea ce experimentase pana atunci. Fiecare suflet, dorind apoi sa experimenteze o forma si mai densa a universului material, a creat 12 personalitati sau extensii de suflet care s-au incarnat in cel mai dens univers material.

Noi, cei de pe Pamant, suntem personalitati, sau extensii ale sufletului nostru, asa cum si sufletul nostru este o extensie a unei constiinte mai mari, care este monada noastra. Monada noastra este o extensie a unei constiinte si mai mari, care este Dumnezeu. Astfel ca fiecare dintre noi, cei de pe Pamant, avem o familie de suflet, ca sa zicem asa, formata din alte 11 extensii de suflet. Celelalte 11 extensii de suflet ar putea sa fie incarnate pe Pamant sau pe o alta planeta din universul infinit al lui Dumnezeu. Celelalte 11 extensii de suflet ale noastre ar putea sa nici nu fie incarnate intr-un corp fizic in acest moment, ci sa existe intr-unul din planurile spirituale ale existentei. Celelalte 11 extensii de suflet sau personalitati ar putea fi considerate rudele noastre de suflet cele mai apropiate.

Maestrul Djwhal Khul a afirmat ca exista 60.000 de milioane de monade care activeaza in sistemul nostru, al planetei Pamant. Daca inmultim 60.000 de milioane cu 144, obtinem numarul de extensii de suflet- sau personalitati- implicate in procesul de reincarnare de pe aceasta planeta.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply