Sf. Francisc din Assisi si intalnirile sale incredibile cu fiinte din alte dimensiuni

Francisc din Assisi (1181-1226), pe numele sau laic Giovanni Bernardone, a fost un cunoscut calugar romano-catolic, fiind intemeietorul Ordinului Fratilor Minori, ordin calugaresc cunoscut sub numele de Ordinul franciscan.

Un fapt inedit ar fi acela ca, in viata sa, sfantul a avut parte de intalniri cu OZN-uri / extraterestri, ar spune fanii ufologi de astazi. De exemplu, calugarul Leone din anturajul Sfantului Francisc din Assisi, afirmase ca fusese martor la coborarea unei „bule de foc“ pe muntele Alverno, in locul in care era inmormantat „Saracutul” (Sf. Francisc); calugarul Leone mai spusese ca se retrasese acolo pentru a se ruga in liniste cand isi facuse aparitia fenomenul acela ciudat. In aceeasi noapte il intalnise pe un confrate, calugarul Francesco, care hoinarea prin padure vorbind cu un interlocutor invizibil, ca si cum s-ar fi aflat in transa (asa cum se intampla in cazurile de rapiri OZN).

De altfel Sfantul Francisco avusese parte de manifestari anormale, ca sa nu mai pomenim de cele mistice; atunci cand dobandise „harul” de la un „serafim cu sase aripi stralucitoare si cu chipul unui om rastignit”, atunci tot muntele Verna, din Romagna, s-a luminat ca de la un foc mare. „Vazand acea lumina mare” – se spune in „Legendele crestine” – „niste catargii care mergeau in Romagna s-au sculat crezand ca rasarise deja soarele si au pus samarele pe dobitoace; iar mai apoi in timp ce calatoreau au vazut cum lumina aceea se stingea si rasarea soarele adevarat”.

In legatura cu Sfantul Francisc, scrierile de la Vatican ne spun ca „atunci cand Saracutul se ruga intr-o coliba din gradina calugarilor din Assisi – era la vreme de noapte si confratii sai se aflau prin alte locuri, unii dormind, iar altii rugandu-se in liniste – iata ca dintr-o data fericitul Francisc a fost vazut intr-un car de foc. Calugarii care stateau de veghe s-au minunat nevoie-mare, iar cei care dormeau s-au trezit inspaimantati. Acea intamplare neobisnuita, care aminteste de inaltarea la cer a profetului Ilie, a fost luata drept un semn de la Dumnezeu care ii harazise lui Francisc sa fie in acelasi timp si car si conducator de car sau, cu alte cuvinte, o calauza spirituala de nadejde”.

 

Be the first to comment

Leave a Reply