vineri, februarie 3, 2023
AcasăSpiritualitate teoreticaTraditii si superstitii romanesti cu privire la draci, diavoli si alte fiinte...

Traditii si superstitii romanesti cu privire la draci, diavoli si alte fiinte malefice

Traditii si superstitii romanesti cu privire la draci, diavoli si alte fiinte malefice

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

diavoli 3* Dracul se poate preface in orice fiara sau dobitoc, numai in oaie si-n albina, ba. Necuratul nu se poate preface in oaie, pentru ca oaia e blagoslovita si cand se culca isi face cruce cu piciorul.

* Nu e bine sa vorbim cand ne striga cineva noaptea afara, pana nu cunoastem bine cine e, caci poate necuratul sa fie, si ne poate lua graiul.

* Daca iese cineva seara afara si se uita indarat peste umarul stang, apoi i se pare ca-l urmareste cineva, si aceasta spaima i-o da omului necuratul, carele se tine de umarul lui cel stang, pe cand de umarul lui cel drept se tine ingerul; de aceea privind indarat peste umarul drept, nu i se nazare nimica.

* Sa nu pui cureaua la cap noaptea, ca vine dracul si te spanzura cu ea.

* Sa nu te juri ca ai sa te spanzuri, ori ca ai sa te impusti, ca dracul te-a scris la condica, si de acolo nu mai scapi.

* Se crede ca diavolul aude cele ce vorbeste omul, nu insa si cele ce gandeste omul.

* Sa te culci intai pe partea stanga, ca sa nu se apropie dracul de tine. Se crede ca nu e bine a se culca cu fata in sus, c-apoi diavolul i se pune ca o piatra pe piept, asa ca nu se poate scula.

* Dracul locuieste in gropi si pivnite parasite, case pustii etc.

* La parlirea porcului sa bagi tamaie in foc, sa fuga dracul.

* Cand iti tiuie urechea, trece dracul pe langa tine.

* Cand doi spun acelasi cuvant deodata, atunci crapa un drac de ciuda.

* La Ajunul Craciunului nu se pune rachiul pe masa, nici se bea, fiind el inventat de diavolul, carele apoi isi bate joc de cel ce-l bea, zicandu-i ca rachiul are intaietate inaintea tuturor bucatelor.

* Cand ti se pare ca te striga cineva, sa nu raspunzi, ca atunci diavolul te striga ori te intreaba, fiind el la ramasag cu Dumnezeu.

* Cu spatele inapoi sa nu mergi, ca rade dracul si plange Maica Domnului.

* Cand cineva trece vreun rau pe punte, mai intai sa-si faca cruce, ca sa piara diavolul dimprejurul acelei punti, apoi sa treaca, ca sa nu-i dea branci in apa.

* Sa nu stuchi cand vine vartejul spre tine, caci cu asta faci semn dracului si vine de te ia.

* Dupa inmormantarea vreunui om, se merge in trei seri  la mormant, tamaindu-se acolo cu tamaie, ca sufletul sa iasa invingator din lupta sa cu diavolul, carele fuge pe lume de mirosul tamaiei.

* Cand copiii pierd ceva, scuipa in palma si descanta: „Scoate, drace, ce-ai furat, ca te-oi bate spanzurat”; apoi lovesc in palma, si unde sare scuipatul, intr-acolo zic ca e lucrul.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.