Enigma heruvimilor – fiintele angelice cu 4 picioare

Ordinele cele mai inalte ale fiintelor angelice – heruvimii si serafimii – sunt atat de distantate fata de noi, incat nu e greu sa credem ca multe dintre intalnirile de tip OZN relatate in trecut ar putea avea legatura cu ei. Ceea ce nu inseamna ca aceste discuri zburatoare despre care atat de multi oameni au vorbit in secolele XX si XXI sunt literalmente aceste fiinte angelice.

Heruvimii, dupa cum se relateaza in Vechiul Testament, au fost asezati la intrarea in Rai ca sa-i impiedice pe Adam si Eva sa intre din nou acolo. Ei apar si pe Chivotul Legii in Exod si in alte locuri. Aceste fiinte erau departe de a fi bebelusii dragalasi zburatori pe care tindem sa-i asociem cu denumirea.

Initial, heruvimii erau niste fiinte mari, cu patru picioare, a caror infatisare amintea de zeitatile inaripate masive si denumite similar, care apareau in cetatile din Orientul Apropiat antic, cu mult inainte de sosirea evreilor. Este dificil sa vizualizam descrierea heruvimilor facuta de Iezechiel; totusi aceste fiinte au pentru noi un mesaj destul de clar – in rotunjimea lor sunt fiinte intregi. Aceste fiinte par mai degraba desprinse dintr-un film cu monstri decat venite din cer.

Biblia relateaza ca Domnul i-a aratat prorocului Ezechiel o vedenie a celor patru heruvimi. Fiecare din creaturile (heruvimii) pe care Ezechiel le-a vazut (Ezechiel 1:10) aveau chip de leu, vitel, om si vultur, reprezentand, simbolic, cele patru Evanghelii. Heruvimii sunt cei care fac ordine in miscarea inceputa si neinceputa a universului si lumii materiale.

 

Be the first to comment

Leave a Reply