Mercur in aspecte cu celelalte planete

Social Media

mercur2Mercur in conjunctie cu Soarele: Indica o fire artistica, bogatie si atractie spre lux; memorie buna, abilitate pentru stiintele exacte, inclinatie spre literatura, capacitati oratorice, finete si subtilitate in exprimare.

Mercur in conjunctie cu Luna: indica inteligenta, memorie buna, hipersensibilitate, stare de nervozitate. Individul este atras de schimbare pana la a-si produce pagube. Dispune de mari aptitudini pentru studiu, fiind un excelent teoretician. Are pasiuni si preocupari artistice, inclinatie spre visare si poezie, dar si spre logoree.

Mercur in sextil, trigon cu Luna: Indica inteligenta; caracter sociabil, mult bun simt. Persoana are o fire sociabila, fermecatoare, blandete in manifestari, aspect ingrijit si chiar elegant. Ocupatie rentabila, avand multe avantaje si oportunitati. Inspiratie si intuitie in comunicare, relatii bune cu ceilalti, o mare forta de adaptabilitate si improvizatie.

Mercur in careu, opozitie cu Luna: Indica hipersensibilitate, nehotarare, instabilitate, oscilatie, dificultati in concentrare, ingrijorare, agitatie, tendinta de a fi indiscret si plin de resentimente. Persoana poseda o imaginatie bolnavicioasa; totodata, are o constiinta morala foarte elastica, fiind tentata de inselaciune si frauda. Poate avea pareri foarte diferite de ale celorlalti, intrand in conflict cu acestia si fiind deseori criticata.

Mercur in conjunctie sau sextil cu Venus: Venus si Mercur nu sunt niciodata la o distanta mai mare de 76 de grade una de alta, in consecinta formeaza doar aspectele date. Aceste aspecte tind sa faca nativul vesel, vorbaret si sociabil. Dau si aptitudini pentru muzica si poezie mai ales daca sunt pe Ascendent. Este favorizata reusita in comert, caci aceste persoane sunt placute si blande, convingatoare. Aspectul indica mari capacitati de exprimare, abilitate in comunicare, maniere alese, o fire iubitoare de frumos, arta si placere. Persoana este intuitiva si inspirata, putand avea talente artistice. Ar trebui sa reflecteze mai mult asupra responsabilitatilor sale. Beneficiaza de un mare succes la sexul opus.

Mercur in sextil sau trigon cu Marte: Aduce un spirit viu, ingenios si plin de forta. Persoana are darul de a-i face si pe ceilalti partasi la entuziasmul si ideile sale. Va lucra neobosita pentru orice cauza care ii atrage simpatia. Iubeste argumentele, controversele si are un fond nesecat de spirit si de buna dispozitie, la care se adauga uneori si un pic de ironie care merge drept la tinta, dar totdeauna fara rautate. Are o mare indemanare care ii permite sa faca tot ce vrea cu mainile sale, repede si bine, intr-un mod uimitor. Ea nu face nimic alene sau pe jumatate si isi foloseste intreaga energie ca sa faca si sa faca bine tot ce pune la cale. Aceste aspecte dau succes in toate domeniile alese, dar mai ales in literatura si mecanica. Aspectul indica forta mentala, dinamism, energie, ingeniozitate, originalitate, forta de exprimare, putere de convingere, tendinta de a-si impune parerea proprie, o fire coordonata, armonioasa, care face totul cu o mare usurinta. Inteligenta practica, cu mari sanse de realizare, precum si tenacitate de a-si urmari proiectele pana la finalizare.

Marte in conjunctie cu Mercur: Aduce aceeasi energie, entuziasm; indemanare ca si la aspectele precedente, dar aceste insusiri sunt folosite cu scop distructiv, pentru o tinta buna sau rea in functie de casa in care este Mercur. Aspectul indica o mare energie mentala si abilitate de analiza, reactii fizice si mentale foarte rapide, exprimare grabita, impulsivitate, entuziasm, veselie, o fire spirituala si amuzanta. Persoana este atrasa de stiintele exacte, avand talent la matematica, chimie, dar si medicina. Poseda har oratoric, o inteligenta ridicata, dar si spirit de contrazicere, fiind capabil de critica excesiva. Daca configuratia are loc intr-un semn in care cele doua planete (sau macar una din ele) sunt puternice si bine asezate, ca Marte in Berbec sau in Capricorn sau Mercur in Gemeni sau Fecioara, sau daca planetele sunt intarite de aspecte bune cu Soarele, Venus sau Jupiter – Marte in conjunctie cu Mercur va actiona ca si la aspectul de trigon sau sextil. Daca Marte sau Mercur sunt intr-un semn de Apa, sau daca una sau ambele planete au aspect rau cu Saturn, Uranus sau Neptun, conjunctia va da aceleasi inclinari rele ca si cuadratura sau opozitia descrise in paragraful urmator.

Marte in careu sau opozitie cu Mercur: Aspectul indica o fire iritabila, hipercritica, vesnic nemultumita, avand tendinte spre cinism si sarcasm. Individul este egoist si capabil de duritate si exprimari violente, avand tendinta de a trage concluzii pripite, bazate pe date partiale. Este capabil sa calomnieze si sa minta pentru a-si atinge scopurile, provocand, prin acte necugetate, multe necazuri celor din jur. Are un curaj inconstient, este atras de aventura, putand ajunge foarte usor la stari de surmenaj si uzura fizica. Va suferi din cauza actiunilor sale necugetate, si uneori inutile. Subiectul are un spirit viu, patrunzator, suparacios, furtunatec, actionand fara sa judece, ceea ce ii aduce o multime de neplaceri si il face un asociat primejdios. Nu face casa buna cu sinceritatea, nefiind in stare sa spuna vreodata adevarul. I se pare firesc sa exagereze si sa denatureze faptele. Este foarte violent; limba sa este mai veninoasa decat muscatura unui sarpe cu clopotei, de aceea este temut si chiar urat de toti cei care au nenorocul sa-i stea in preajma. Armele sale sunt forta si calomnia. Este egoist la superlativ, laudaros si fudul. Aceste inclinari pot fi atenuate de alte configuratii bune, dar daca acestea lipsesc, persoana este o serioasa amenintare pentru societate. Daca Marte sau Mercur sunt asezati in casele VI sau XII, sau intr-o pozitie cu influenta rea asupra sanatatii, aspectul indica oboseala nervoasa, febra cerebrala sau nebunie. Poate avea necazuri cu sanatatea posibile operatii chirurgicale, sau depresii mentale si disfunctionalitati psihice grave.

Mercur in conjunctie, sextil sau trigon cu Jupiter: Este o pozitie fericita, genereaza o fire vesela si optimista cu insusirea de a vedea intotdeauna numai parte frumoasa a lucrurilor si de a nu se lasa doborat in clipe de nefericire. Spiritul este larg, suplu, in stare sa judece drept, sa-si formeze o judecata sigura, dupa o matura chibzuinta. Persoana care are in tema natala aceste aspecte nu ia niciodata hotarari pripite; ea cere timp ca sa reflecteze, dar odata ajunsa la o concluzie nu mai da indarat. Are reusite in literatura sau magistratura, este respectata pentru cinstea si sinceritatea sa. Aceste aspecte sunt favorabile mai ales persoanelor care calatoresc, ele au parte de placere si profit din viata lor nomada. Se bucura de sanatate, bogatie si intelepciune. Ele beneficiaza de afectiunea tuturor din cauza vibratiilor benefice care radiaza din fiinta lor. Aspectul indica optimism, capacitati intelectuale, abilitate oratorica si stiintifica, inclinatie spre filozofie si spiritualitate, o fire toleranta, dar cu un usor complex de superioritate. Persoana poseda un caracter cinstit, o buna cunoastere a firii oamenilor, intuitie dezvoltata, o mare capacitate de sinteza, buna coordonare si strategie a ideilor, imaginatie vie cu aplicabilitate mare, aptitudini pentru comert sau literatura. Ii lipseste ambitia si are tendinte de automultumire. Poate fi un bun magistrat sau om politic.

Mercur in careu sau opozitie cu Jupiter: Genereaza o fire schimbatoare, nehotarata, care nu se poate decide cand are mai multe alternative. De aici i se trage pierderea unor sanse datorita sovairilor sale, a lipsei de judecata, intrand astfel in randul „ratatilor”. Persoana cu aceste aspecte in tema natala este amenintata de scandal, de barfa din partea asociatilor vicleni. Nativul este intolerant, isi provoaca multe necazuri prin comportament contradictoriu, calomnie si minciuna. Manifesta intoleranta, incapatanare, neclaritate in gandire, avand o fire indiscreta, sovaielnica, tinzand mereu sa exagereze, si neavand rabdare, fapt care genereaza multe schimbari neasteptate in viata sa. Ar trebui sa evite calatoriile caci aceastea ii vor aduce necazuri si pierderi; sa fie cat se poate de prevazatoare cand incheie contracte cu livrari la termene precise, deoarece ii va fi greu sa-si indeplineasca angajamentele. Aspectul indica posibile tulburari digestive, posibil diabet sau boli ale pancreasului.

Mercur in sextil sau trigon cu Saturn: Aspectul indica o minte ordonata, metodica, precauta si responsabila, demna de incredere, mari calitati de administrator si coordonator. Fire muncitoare, serioasa, memorie buna, abilitate pentru operatii cu elemente abstracte, atractie spre spiritualitate si ocultism, avand o mare fidelitate si respect fata de lege si autoritati. Persoana poseda talente matematice, istorice sau filozofice, avand o mare ambitie intelectuala. Aceste aspecte indica prudenta, o judecata profunda care asigura succesul oricare ar fi cariera urmata. Rabdarea si staruinta vor impiedica orice esec intamplator care ar putea compromite reusita finala. Prevederea si diplomatia il vor face de neinvins. Persoana se face repede remarcata in vreo afavere importanta, privitoare la o societate secreta, la o biserica, sau chiar in politica. Este capabila sa ocupe functii inalte la marile intreprinderi unde este nevoie de o mana forte la conducere. Persoana nu straluceste in public, este retrasa si modesta. Este foarte cinstita si corecta.

Mercur in conjunctie cu Saturn: Aspectul indica o fire serioasa, inhibata, prea conservatoare, sceptica. Persoana are mari puteri de concentrare, dar este foarte pesimista si nelinistita. Inclinatie spre politica, spre studii spirituale, nativul putand accede la functii importante. Daca Mercur este bine aspectat da profunzime judecatii si indica darul previziunii. Daca nu este bine aspectat persoana va avea aceste calitati dar mult estompate. Este inclinata spre melancolie, generata de o cuadratura sau opozite, mai ales daca acest aspect implica Capricornul. In Gemeni apar probleme cu indemanarea, persoana lasa sa-i scape totul din miini, este foarte timida, iar daca Mercur are careuri sau opozitii, ceea ce rezulta de aici este foarte rau.

Mercur in careu sau opozitie cu Saturn: Persoana va fi asuprita de necazuri tot timpul vietii. Va fi impiedicata din toate partile prin defaimarea dusmanilor ascunsi, facand-o din ce in ce mai amarata si mai sarcastica, aceasta aducand dupa sine si indepartarea celorlalti. Va avea o viata retrasa, sucindu-si pe o parte si pe alta necazurile, ajungand prada celei mai josnice melancolii; este vicleana si mincinoasa. Aceste aspecte genereaza aceeasi dorinta de a studia stiintele oculte ca si aspectele bune, cu deosebirea ca cele bune inclina spre un scop altruist, in vreme ce aspectele rele indeamna la acest studiu pentru castig sau putere personala. Aspectul indica rigiditate, o minte unilaterala, fixism, incapatanare, tendinte de critica excesiva, inhibitie, frustrare, vorbire repezita si violenta. Persoana este nelinistita, inconstanta, capricioasa, egoista, si are o moralitate indoielnica. Poate fi geloasa, certareata si poate avea prieteni inselatori.

Mercur in sextit sau trigon cu Uranus: Indica un spirit original, nesupus jugului modei, traditiilor sau conventiilor. Indica spirit inventiv, stiintific, excelent in dezbateri, inteligent, inclina ‘spre a dramatiza, un excelent simt al culorii; al ritmului si masurii, atitudine progresiste in orice domeniu. Persoana are o mare forta de convingere, talent publicitar, este foarte rapida in reactii, dar uneori se concentreaza mai greu. Are o fire vesela si glumeala. Persoana are curajul de a-si croi un drum propriu in perfecta libertate. Ideile si idealurile sunt foarte inalte, indreptate spre progres. Persoana are multi prieteni, datorita firii sale placute si amabile.Aceste aspecte sunt favorabile lucrarilor literare si stiintifice, inventiilor, mai ales celor care au legatura cu aerul sau electricitatea.
Mercur in conjuuctie cu Uranus: Aspectul indica o fire originala, inventiva, schimbatoare si imprevizibila, intuitiva, cu inclinatii spre metafizica si ocultism. Persoana manifesta independenta intelectuala, este atrasa de tendintele de reforma si innoire, dispunand de talent in literatura sau stiintele psihologice. Are prieteni intelectuali, poate face calatorii neasteptate, manifesta o mare atractie fata de vehicule de sport, aviatie etc. Daca Mercur este prost aspectat conjunctia trebuie considerata ca negativa, daca Mercur este bine aspectat, indicatia data pentru sextil si trigon va fi aplicabila si in acest caz.

Mercur in careu sau opozitie cu Uranus: Indica,dezechilibru, anarhie, intentii privind distrugerea edificiului social. Marota persoanei este de a-si expune ideile in public. Persoana .nu face altceva decat sa aiureze, iar limbajul sau este la fel de brutal ca si masurile pe care le propune. Oricare ar fi talentele pe care le-ar avea, isi propune obiective intangibile, asa ca trebuie sa renunte destul de repede la ele. Aspectul indica excentricitate, o fire neconventionala, risipindu-si energiile, inclinata spre dogma si incapatanare. Persoana are un spirit sarcastic, cinic, tendinta de a merge in contra curentului; va avea de suportat calomnii, si isi va vedea bunele intentii subminate de altii. Va cunoaste sovaieli si dezechilibru in idei, avand mari sanse de a suporta accidente sau depresii nervoase. Poate suferi mari necazuri cauzate de un frate sau o sora. Exprimare brutala, cu tendinte de a soca si de a enerva interlocutorul.

Mercur in conjunctie cu Neptun: Indica o fire senzitiva, cu o puternica imaginatie. Individul poate deveni subiect al autoamagirii, trecand deseori prin stari de confuzie interioara si avand nevoie de mult timp pentru odihna si refacere. Are o mare doza de inspiratie si este tentat sa exploreze domenii necunoscute sau ciudate, fiind atras de literatura de aventura, identificandu-se uneori cu marii eroi si marii descoperitori, avand atractie pentru calatorii pe apa. Este dornic sa schimbe mereu starea de lucruri existenta si sa caute ceva nou si misterios.

Mercur in sextil sau trigon cu Neptun: Da persoanei un spirit adaptat stiintei oculte, cu insusiri paranormale, mai ales daca conjunctia se face in lI sau IV, sau daca trigonul este intr-un semn de Apa (Rac sau Pesti). Persoana poate fi o buna vindecatoare prin bioenergie. Aspectul indica o mare mediumnitate, spirit vizionar, calitati psihice dezvoltate, o fire rafinata, poetica, artistica, inclinata spre mila si compasiune. Nativul este atras de muzica si este un idealist, tentat de proiecte utopice, aratandu-se atras de romantism, misticism si mister. Are o mare forta magnetica, putand sa-i captiveze pe cei din jur.

Mercur in careu, opozitie cu Neptun: Indica un spirit haotic, visator si lipsit de memorie. Da o dorinta neastamparata de a ajunge celebru, persoana fiind incapabila de a se adapta la ceva. Poate recurge la fraude, sarlatanii si calomnii. Persoana poate avea tendinte de sinucidere. Aspectul indica o imaginatie vie, o fire nervoasa, foarte sensibila si usor de ranit, tentata sa traga concluzii eronate. Persoana este naiva, credula, dezordonata, usor de manipulat, posedand o memorie slaba; tendinta spre simulare si frauda, neglijenta si indolenta, tendinte spre dezechilibru nervos si mental si spre o stare de somnolenta si apatie, avand parte, ca atare, de multe decepitii si obsesii. .

Mercur in conjunctie cu Pluto: Indica o fire sacaitoare, excesiv de zeloasa, agitata, irascibila· Persoana poseda o mare forta in exprimare, dar tinde sa exagereze. Nu are simtul masurii si, incercand sa faca prea mult, ajunge sa strice.

Mercur in sextil sau trigon cu Pluto: Indica o fire abila. Persoana este dotata cu multa diplomatie, stiind sa critice cu talent, fara a jigni sau supara, avand o exprimare fermecatoare, cu un mare spirit de observatie si analiza, percepand esenta subtila a fenomenelor si cauzele cele mai ascunse. Are o mare forta creatoare, in special in domeniul literaturii si oratoriei, favorizandu-i-se o cariera in politica.

Mercur in careu sau opozitie cu Pluto: Indica o fire iritabila, distructiva, sarcastica si cinica, exploziva si violenta, tragand concluzii mult prea repede, pe baza unor date incomplete. Persoana are multe capricii, oscilatii si schimbari radicale de atitudine, suferind de un conflict permanent intre instinct si logica rationala; poate suferi pierderea unui frate. Dezacord intre dezvoltarea intelectuala si exprimarea sexuala, care ramane la nivel instinctual, primitiv.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply