Mercur in case

Social Media

mercur1Casa I: Da persoanei un spirit viu si taios, in acord cu firea semnului care se afla pe Ascendent. In semnele de Foc si de Aer, Mercur are cea mai puternica influenta. In Berbec sau in Leu, este mai impulsiv decat in Sagetator insa cel mai bun este in semne de Aer. Cand Mercur este intr-un semn de Apa (Rac, Pesti) intelectul este somnoros, dar daca este in Scorpion, el este inflacarat de energia martiana si inarmat cu acul otravitor al Scorpionului, avand o influenta asemanatoare celei a lui Marte, dar, mai putin agresiva. Aceasta pozitie indica o fire spirituala, hipersensibila, avand interese si preocupari variate, reactii rapide la evenimente, mari capacitati de exprimare orala sau scrisa. Individul poseda o memorie buna, o mare putere de adaptabilitate, inteligenta subtila si inventivitate, o mare capacitate de a invata, avand darul de a seduce si de a convinge. Rationamentele sale sunt egoiste; el nu actioneaza sub impulsul sentimentelor, judecand intotdeauna la rece.

Casa II: Persoana va avea castiguri prin ocupatii mercuriene, mai ales daca aceasta este folosita de cineva, pentru ca in acest fel se vor pune in evidenta capacitatile sale guvernate de Mercur, ca agent de schimb, comerciant, etc. Indica abilitate financiara; respectivul are aptitudini profesionale si de afaceri puternic marcate, obtinandu-si veniturile din comert, din scris sau din orice alta activitate de comunicare.

Casa III: Mercur da un intelect echilibrat, optimist, cu inclinare spre studiu si lucrari de cercetare, o mare usurinta in vorbire. Asigura reusita in calatorii scurte si face ca legaturile intre frati si surori sa fie armonioase. Cand Mercur este „suparat” in III, persoana va fi supusa grijilor, pesimismului, va avea neplaceri cu surorile si fratii, va suferi dezamagiri in timpul scurtelor calatorii pe care le va avea de facut. Aceasta pozitie indica o fire intelectuala, care iubeste calatoria, studiul, cercetarea si schimbarea. Este un tip foarte curios, activ, neobosit, excelent dotat pentru profesiile mercuriene: comert, literatura, ziaristica, invatamant, turism. Este foarte dotat pentru stiintele exacte.

Casa IV: Aceasta pozitie indica instabilitate emotionala, dependenta de linistea familiala, o fire agitata, nervoasa, tentatie de a colectiona si aduna obiecte utile si inutile. Persoana va avea dificultati in relatiile familiale si va suferi schimbari de resedinta. Desi dispune de aptitudini pentru a studia, nu va avea succes decat spre finalul vietii. Pozitia il desemneaza pe omul ratacitor, schimband mereu locul, doar daca nu intervine un aspect bun al lui Saturn ca sa-l fixeze undeva. Este totusi o pozitie buna pentru cei care au ocupatii de ordin mercurian, ce presupun o resedinta vremelnica ca aceea de ziarist, redactor, agent comercial sau alt loc de acest fel. Daca Mercur, este in aspect rau cu Saturn, persoana va avea multe griji datorate unor probleme familiale.

Casa V: Aceasta pozitie indica multa putere de creatie, talent pedagogic, abilitatea de a-i invata pe altii, atractie spre speculatii, aptitudini de exprimare prin arta sau teatru. Poate avea copii inteligenti. Este tentat sa-si manifeste sentimentele si afectivitatea mai mult mental decat senzual. Intelectul este concentrat asupra distractiilor si flirturilor. Trebuie sa se fereasca de jocurile de noroc. Daca Mercur este intr-o pozitie buna si are aspecte bune cu Jupiter si Saturn, el da inteligenta, asigura reusita in legatura cu educatia, publicatiile, petrecerile publice. Aspecte bune cu Marte sau Venus, dau succes in dragoste, dar aspectele negative fac persoana cruda, nestatornica in afectiunile sale. Va avea nelinisti privitor la copii si va fi superficiala ca instructor. Un aspect bun venit de la Soare este un indiciu excelent pentru o slujba guvernamentala.

Casa VI: Face ca mentalul subiectului sa fie prea activ pentru sanatatea sa, el va fi peste masura de ambitios si se va surmena. Slabirea sistemului nervos s-ar putea manifesta intr-o dezordine a functiilor digestive in zona guvernata de Fecioara, al VI-lea semn, adica intestinele. Subiectul are necazuri si neplaceri cu slujitorii sau subaltemii sai, ceea ce ii afecteaza sanatatea. Este atras de studiul igienii, dieteticii, reuseste foarte bine in practica chimiei alimentare, mai ales daca Saturn si Mercur sunt in casa a VI-a. Aspectele lui Marte si Uranus pot duce la sinucidere, datorita gandurilor bolnavicioase asupra sanatatii sale. Aceasta pozitie indica probleme de sanatate cauzate de disfunctionalitati mentale, fiind cea mai rea pozitie din punct de vedere psihic. Persoana este atenta la detalii si amanunte; lucreaza bine in echipa, dar va avea mereu o conceptie de subaltern. Trebuie sa se puna in serviciul unei cauze altruiste, pentru a evita tendintele autodistructive si dereglarile psihice.

Casa VII: Este o pozitie, care aduce popularitate in cercurile stiintifice. Da buni oratori, conferentiari talentati. Daca Mercur nu este intr-un semn care il favorizeaza, sau are aspecte rele, aceasta pozitie ii va aduce critici dusmanoase din partea publicului, poate implica persoana intr-un proces unde este pus in situatia de a se apara impotriva unor scrieri injurioase, sau sa raspunda de asemenea scrieri facute de el contra altor persoane. Daca Mercur este bine aspectat, indica o casatorie fericita cu o ruda sau un functionar. Daca are aspecte rele subiectul sau sotul va avea o fire neimblanzita, viata conjugala va fi teatrul unor certuri repetate datorate nestatorniciei si necredintei conjugale. Aceasta pozitie indica un asociat sau un partener de factura intelectuala, casatoria producandu-se dupa o perioada de corespondenta indelungata. Partenerul are tendinta de a fi incorect, desi este foarte inteligent si perseverent. Preocupare a nativului pentru stiinta, arta, literatura.

Casa VIII: Cand este bine aspectat asigura castiguri prin agentii literare, stiintifice, sau alte ocupatii din domeniul lui Mercur, cu conditia sa fie numai asociat. Indica reusita financiara a casatoriei. Daca Mercur este rau aspectat, genereaza griji financiare aduse de sot si probabil o afacere litigioasa datorita unui legat facut persoanei. Pozitia indica preocupari stiintifice, atractie spre cercetare, interes pentru ocultism, misticism, studiul fenomenulul mortii, spiritism. Persoana este nervoasa, tinde a avea secrete. Poate beneficia de mosteniri, dar va trebui sa analizeze cu atentie orice act inainte de a-l semna. Exista riscul de a suferi de dezordine mentala, care ii poate cauza moartea. Are o fire trista, pesimista, visatoare si poetica.

Casa IX: Bine aspectat indica atractie spre religie, stiinta, literatura, sau justitie. Da un spirit studios inclinat sa cerceteze amanuntit problemele vietii. Are inclinari filozofice si filantropice, dorinta de a calatori departe daca este necesar sa-si sporeasca cunostintele. Persoana are o usurinta in scris, reuseste in filozofie, religie, drept sau stiinta. Are un spirit larg, mladios, adaptabil – aceasta il face sa-si schimbe de multe ori punctul de vedere asupra ceea ce a studiat – totdeauna bine motivat. Individul are intuitie si placere pentru studiu, este atras de calatorii, de largirea orizontului cunoasterii, are nevoie sa se poata exprima pe sine. Poate sa-si risipeasca energia in prea multe activitati simultane. Este grabit si iubeste hoinareala fara nici un scop. Daca Mercur este suparat, nativul este peste masura de nestatornic ca spirit, schimbandu-si ca o sfarleaza in vant toate initiativele si activitatile. Nu va ramane niciodata indeajuns de legat de un lucru ca sa-l si incerce, ceea ce ii va atrage necazuri in tot timpul vietii. Probabil va calatori dintr-un loc in altul in cautarea reusitei, insa nu o va intalni pana nu va invata sa-si concentreze intreaga energie asupra unui singur obiectiv. Pot aparea mereu necazuri cu legea.

Casa X: Bine aspectat indica adaptabilitate, istetime, nativul fiind apt sa faca fata tuturor problemelor. Aceasta pozitie indica atractie pentru viata publica, afaceri, politica, persoana dispunand de o mare abilitate mentala si fiind capabila sa-si atinga scopurile. Poate avea un deosebit talent pentru profesii mercuriene (literatura, jurnalistica, comert, transporturi) si pentru invatamant. Este o pozitie favorabila pentru studiul ocultismului. Daca este intr-un semn de Aer, puterea sa de exprimare este mult sporita. Se intampla adesea ca persoanele care au aceasta pozitie sa aiba mai multe ocupatii. In general, ele reusesc mai bine ca subalterni.

Casa XI: Mercur aici da un mare numar de cunostinte printre oamenii de litere, de stiinta sau cu alte ocupatii mercuriene; nici una nu va fi atat de statornica incat persoana sa se poata baza pe ea, doar daca Mercur este foarte bine aspectat. Acesta pozitie da o inclinare spre critica si cinism. Indica un caracter reformator, mai mult cerebral decat sentimental. Cel in cauza poate avea prieteni pe care nu se poate baza, simtind totodata mereu nevoia de stimulare si de incurajare intelectuala. Mare putere de adaptare, multa popularitate.

Casa XII: Bine aspectat da un mare talent pentru cercetari secrete, misterioase si oculte, in special daca Mercur este asezat intre Soare si Mijlocul Cerului, adica Mercur este inaintea Soarelui, caci in acest caz lumina spiritului straluceste cu putere si da persoanei o inteligenta vie si limpede. Este o pozitie buna pentru cercetari politiste, stiintifice sau oculte. Chimistii foarte buni au acest aspect in tema lor, caracteristica acestor persoane fiind sa analizeze in cele mai mici amanunte lucruri ce ar parea altora neinsemnate. Aceasta pozitie indica o imaginatie foarte vie; cu inclinatii spre fantezie si exagerare, tendinte de izolare, o fire nelinistita si ingrijorata. Persoana trebuie sa fie incurajata sa-si foloseasca abilitatile mentale aflate in stare latenta. Are dificultati in afirmare pentru ca este tipicara, acordand prea multa atentie detaliilor; este prea independenta si dornica de libertate, fiind tentata de o viata de vagabond. Cand Mercur este rau aspectat in XII mai ales de Marte sau Saturn, sau este ars, daca rasare in urma Soarelui, exista primejdia ca ratiunea sa se intunece si sa rezulte nebunia. Necazul variaza in functie de natura planetei in aspect cu Mercur, daca este Marte sau Uranus, persoana ar putea fi foarte violenta. Daca este Saturn devine melancolica. Daca Mercur este rau aspectat in XII, in general; inteligenta este limitata, casa a XII-a aratand constrangere, micsorare. Si surzenia este rezultatul acestei pozitii a lui Mercur cand este rau aspectat de Saturn.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply