Ceaiul de busuioc e excelent impotriva racelii, gripei, intoxicatiei cu mercur, dar si in multe alte afectiuni

Social Media

Busuiocul este o planta aromatica cu multe aplicatii atat culinare, cat si religioase si terapeutice. In India, busuiocul este folosit in medicina ayurvedica de mii de ani ca tratament pentru stresul zilnic. Busuiocul este considerat sacru de catre hindusi si se gaseste adesea plantat in jurul altarelor indiene.

Ceaiul de busuioc este folosit ca adjuvant in raceala si gripa, gripa porcina, diabet, astm bronsic, otite, dureri de cap, deranjari stomacale, boli cardiovasculare, febra, hepatite virale, malarie, stres si chiar tuberculoza. Bucuiocul si ceaiul de busuioc sunt folosite si in tratarea intoxicatiei cu mercur, ca repelent pentru insecte si impotriva reactiilor alergice la muscaturile de anumiti serpi si scorpioni.

In gastronomie, busuiocul este folosit ca planta aromatica pentru salate, supe, legume trase la tigaie. Substantele active din busuioc au proprietati antiinflamatoare si studii recente arata ca ceaiul de busuioc ar putea ajuta la scaderea glicemiei in cazul diabeticilor.

Uleiul din seminte de busuioc se pare ca are efecte benefice pentru bolnavii de anumite tipuri de cancer, datorita proprietatilor sale antioxidante.

Sursa: stiripesurse.ro


Social Media