Feriti-va de alimentele provenite din China! Guvernul chinez recunoaste ca 80% din ele depasesc limitele legale de metale grele, ca plumb, mercur sau arsenic!

1
9

china alimente toxiceSite-ul Almeea trage un semnal de alarma foarte serios cu privire la toxicitatea unor produse alimentare importate din China (inclusiv medicamente si suplimente alimentare). Si asta pentru ca o parte din aceste produse s-ar putea sa fie contaminate cu metale grele toxice (plumb, cadmiu si tungsten), din cauza faptului ca 1/5 din terenurile agricole din China sunt contaminate cu aceste metale industriale. Era si normal sa se intample acest lucru, ca urmare a productiei industriale intensive din China. Stirea despre contaminare a aparut oficial pe site-ul guvernului chinez mep.gov.cn, si, in conformitate cu datele oferite de Ministerul Protectiei Mediului din China, 19,4% din suprafata arabila a natiunii a fost puternic contaminata cu metale grele toxice. Dintre acestea amintim: cadmiul, mercurul, arsenicul, sau plumbul.

Informatia a fost comentata de alte cotidiene importante din regiune, ca de exemplu “Japan Times” care spune: “China a publicat pe 17 aprilie 2014 un raport ingrijorator care dezvaluie faptul ca 16,1 la suta din solul tarii si aproape 20 la suta din terenurile sale arabile au fost contaminate, in mare parte cu metale grele, cum ar fi cadmiu, nichel si arsenic. Acesta este pretul pe care tara il plateste pentru cresterea ei incredibila din ultimii 35 ani, fara a se lua masuri pentru protectia mediului. Cel mai recent raport sugereaza ca situatia s-a inrautatit foarte mult fata de raportul din 2006, suprafata terenurilor arabile contaminate fiind de doua ori mai mare. In mod clar, o mare parte din solul chinez este contaminat, iar metalele grele intra in lantul alimentar, cu consecinte grave pentru consumatori”.

In conformitate cu acelasi comunicat al guvernului chinez, 82,8 % din produsele alimentare produse in China depasesc limitele de metale grele stabilite de standardele guvernului. Asta inseamna ca patru din cinci fructe, legume sau cereale cultivate in China sunt atat de toxice incat acestea sunt vandute cu incalcarea propriilor standarde ale guvernului chinez!

Am observat ca in farmaciile sau in alte magazine din Romania se gasesc o multime de suplimente alimentare provenind din China, despre care se spune ca ar face extraordinar de bine la sanatate, dar, stirea de astazi ar trebui sa va puna pe ganduri. Daca si aceste produse sunt contaminate cu metale grele? Si mai grav il reprezinta faptul ca metalele grele ne afecteaza grav sanatatea. Daca celelalte toxine pot fi eliminate usor de organism, metalele grele raman in corp si se acumuleaza doza cu doza. De exemplu, plumbul este toxic, deoarece, inghitit sau inhalat si absorbit, afecteaza fiecare sistem din corp, in special creierul, rinichii si sistemul de reproducere. Dereglarea organismului este generala, putandu-se ajunge chiar si la deces.

Asadar, aveti grija ce cosumati!

1 COMENTARIU