Home Spiritualitate practicaMeditatii Meditatia cu degetul aratator

Meditatia cu degetul aratator

by admin
454 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

deget-aratatorSa vedem impreuna un exercitiu de meditatie. Tine un deget ridicat in sus si ramai astfel timp de circa doua minute (sau mai mult), incercand sa simti orice fel de senzatie la nivelul lui. Pune-te la unison cu senzatiile din interiorul degetului si urmareste sa-ti intensifici aceasta perceptie.

Apoi, constientizeaza faptul ca degetul este infasurat de piele. Urmareste sa simti curgerea sangelui prin interiorul degetului. Foloseste-ti imaginatia si incearca sa percepi incastrarea unghiei in deget, sau senzatiile de sub unghie. Secretul acestui exercitiu consta in a-ti focaliza in intregime atentia asupra degetului, astfel incat sa simti cat mai multe senzatii la nivelul lui.

Principala premisa de la care pornim este ca energia urmeaza intotdeauna gandul. Oriunde se indreapta atentia, energia o urmeaza. Prin intensificarea senzatiilor de la nivelul degetului, respectiv prin focalizarea atentiei si a energiei in interiorul acestuia, in deget incep sa se petreaca inclusiv anumite schimbari fiziologice. Aceste senzatii pot parea obisnuite (genul de senzatii pe care le ai dintotdeauna in corp), dar ceea ce simti de fapt este energia vitala. Cei mai multi oameni afirma ca simt o senzatie de furnicaturi in interiorul degetului. Altii descriu aceasta senzatie ca o vibratie, ca un bazait, ca piscaturile pe care le simti pe limba atunci cand bei apa minerala sau ca pe o senzatie fierbinte.

Experienta fiecaruia este diferita de a celorlalti oameni; de aceea, oamenii folosesc cuvinte diferite pentru a descrie aceste experiente. De pilda, unii descriu energia ca fiind calda, ca o pulsatie, ca o greutate, ca o senzatie de grosime sau pur si simplu ca o amplificare a constientizarii propriu-zise a degetului.

Constientizarea acestei energii vitale nu este ceva absolut nou pentru niciun om. Cu totii am simtit intotdeauna aceasta energie, dar cei mai multi dintre noi nu i-am acordat suficienta atentie, asa ca nu am invatat sa o identificam. Daca esti viu (si de vreme ce citesti aceast articol, nu pot decat sa presupun ca esti), inseamna ca ai simtit aceasta energie in fiecare minut al vietii tale.

Daca nu simti niciuna din senzatiile descrise mai sus. Incearca sa iti imaginezi ca iti mangai degetul cu o pana. Continua sa iti mangai astfel degetul, inainte si inapoi, cu aceasta pana imaginara, si focalizeaza-ti atentia asupra senzatiilor din deget. De regula, nu dureaza mai mult de un minut ca sa incepi sa simti ceva. Chiar daca nu ti se pare mare lucru si chiar daca iti vine sa descrii aceasta senzatie intr-un alt fel decat am facut-o eu mai sus, iti sugerez sa te folosesti de aceasta senzatie ca punct de plecare pentru constientizarea energiei vitale. Daca nu reusesti sa simti nici acum vreo senzatie in interiorul degetului, iti sugerez sa practici celelalte exercitii care urmeaza, pentru a vedea daca nu reusesti sa generezi astfel de senzatii in alte parti ale corpului tau.

Atunci cand practici acest exercitiu, este posibil sa simti furnicaturi in intreaga mana, sau chiar si in alte parti ale corpului. Daca se intampla asa ceva, este foarte bine.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

5 comments

DarKShadoW 18 martie 2010 - 16:27

asa ceva am reusit sa fac mai demult(in orice parte a corpului doresc) si nu imi ia mai mult de cateva secunde sa o realizez din nou acum…dar am totusi o intrebare…cum se continua(amplifica) aceasta energie spre o putere mai mare?

vioreaua 18 martie 2010 - 16:55

intrebarea mea este DarkShadow ce vrei sa faci cu mai multa putere? La ce iti trebuie?

ionucmora 19 martie 2010 - 3:04

“Daruind vei dobandi” dar foarte mare atentie ca ceeace daruiesti primesti inapoi inzecit

DarKShadoW 19 martie 2010 - 13:54

nimic,decat pentru autocontrol
am inteles ca imaginatie este singura limita la baza oricarui lucru,asa si cu meditatia cand doresti sa faci ceva cu energia nu este nevoie decat sa iti imaginezi cum ai vrea si sa creezi in ceea ce vrei sa faci.

Romanitza 23 aprilie 2016 - 14:45

@DarkShadoW… Cred ca stiu eu… pui mental simboluri de lumina de cer inalt ; dau exemple : reiki, Sc. Kryon, gnoza – cruce de lumina inscrisa in cerc de lumina la care nu fac fata entitati de joasa vibratie. Si daca permiti un sfat gratuit nu mai atrage cu pseudonime ceea ce nu ai nevoie sau ce nu doresti decat daca vrei sa le sporesti putea lor de influentare asupra ta; iar daca nu ai nevoie sa fii stapanit renunta la a le chema, ca vin ele si singure, rapitoare si parazitare fiind ca esenta.

Leave a Comment