vineri, februarie 3, 2023
AcasăSpiritualitate practicaMeditatiiS-a dovedit stiintific ca meditatia ajuta la vindecarea bolilor gastro-intestinale

S-a dovedit stiintific ca meditatia ajuta la vindecarea bolilor gastro-intestinale

S-a dovedit stiintific ca meditatia ajuta la vindecarea bolilor gastro-intestinale

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Din ce in ce mai multi oameni isi dau seama de beneficiile meditatiei. Nu cu mult timp, un studiu realizat de cercetatorii de la Massachusetts General Hospital (MGH) a stabilit ca meditatia reconstruieste literalmente materia gri a creierului in doar opt saptamani. A fost primul studiu documentat care a stabilit ca meditatia produce schimbari in materia cenusie a creierului.

Acum, un alt studiu arata ca meditatia poate avea un impact semnificativ asupra simptomelor clinice ale tulburarilor gastrointestinale, sindromului intestinului iritabil (IBS) si bolilor inflamatorii intestinale (IBD). Studiul a fost realizat tot de catre MGH, in colaborare cu Centrul Medical Beth Israel Deaconess (BIDMC). Acesta este primul studiu in care a fost examinata utilizarea „raspunsului de relaxare” in aceste tulburari si primul care a investigat efectele genomice ale raspunsului de relaxare la persoanele cu orice afectiune.

Avand in vedere cele doua studii citate mai sus si toate celelalte beneficii documentate privind sanatatea meditatiei, ar trebui deschisa usa pentru mai multe studii care sa examineze beneficiile meditatiei pentru o gama larga de boli.

„Rezultatele noastre sugereaza posibilitati incitante pentru dezvoltarea si implementarea in continuare a acestui tratament intr-un grup mai larg de pacienti cu boli gastro-intestinale. Mai multe studii au descoperit ca tehnicile de gestionare a stresului si alte interventii psihologice pot ajuta pacientii cu IBS, cel putin pe termen scurt. Dovezile pentru IBD sunt mai putin evidente, unele studii au sugerat beneficii potentiale. Ceea ce este nou despre studiul nostru este demonstrarea impactului unei interventii minte / corp asupra genelor care controleaza factorii inflamatori ce sunt cunoscuti ca joaca un rol major in IBD si in IBS”, a spus Brandon Kuo, co-autor al studiului.

IBS si IBD sunt afectiuni cronice care produc simptome ca durerile abdominale si diareea. IBD include, de asemenea, colita ulcerativa si boala Crohn, ceea ce duce la suferinta unei inflamatii severe in tractul gastro-intestinal. Stiinta ne-a aratat ca stresul intensifica aceste simptome, motiv pentru care acest studiu referitor la meditatie si aceste boli are o mare importanta.

O conceptie gresita despre meditatie este ca trebuie sa stati intr-un anumit mod sau sa faceti ceva in special pentru a obtine diferitele beneficii pe care meditatia le poate oferi. Tot ce trebuie sa faceti este sa va pozitionati intr-o pozitie care va este cat mai confortabila. Ati putea sa stati cu picioarele incrucisate, pe pat sau pe o canapea. Apoi, trebuie sa lasati energia sa circule prin corpul vostru si sa nu va ganditi la nimic, dar la absolut nimic, simtind starea de pace din interiorul vostru.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.