Home Spiritualitate practicaMeditatii Meditatia transcendentala reduce riscul atacurilor de cord la jumatate

Meditatia transcendentala reduce riscul atacurilor de cord la jumatate

by admin
60 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Meditatia transcendentala, tehnica de relaxare care a fost facuta celebra in anii 1960 de formatia Beatles, poate contribui la scaderea ratei mortalitatii in cazul atacurilor de cord, cu pana la 50%, conform unei noi cercetari realizate, publicata de ziarul The Telegraph si citata de site-ul Wish I Didn’t Know.com. Practica meditatiei transcendentale, ce implica repetarea continua a unei mantre, duce la scaderea tensiunii arteriale, a colesterolului si la subtierea arterelor. Tot meditatia transcendentala protejeaza impotriva diabetului.

Dr. Norman Rosenthal de la Institutul National de Sanatate Mintala crede ca preventia atacului de cord si cresterea duratei de viata a pacientilor este o metoda alternativa de tratament cum nu s-a mai vazut pana in prezent. “Daca meditatia transcendentala ar fi un medicament, ar fi facut miliarde de dolari pana in prezent”, a declarat Dr.Norman Rosenthal.

Stresul este principalul factor din bolile de inima, iar meditatia reprezinta tehnica ce poate controla acest fapt. Cercetatorii de la Facultatea de Medicina din Wisconsin au urmarit 201 de barbati si femei, cu o medie a varstei de 59 de ani, care sufereau de ingustarea arterelor de 9 ani. Jumatate din ei au practicat meditatia transcendentala, impreuna cu tratamentul normal. Iar rezultatele au fost uimitoare: cei care au meditat regulat, sansa de a muri sau de a suferi un atac de cord a fost mai mica cu 47%, fata de cei care au primit un tratament traditional.

P.S. Iata ca stiinta medicala recunoaste faptul ca meditatia, o tehnica orientala, este sanatoasa nu doar pentru suflet, ci si pentru trup. Noi, ca site de spiritualitate, vom sustine din toata inima folosirea cat mai des a meditatiei, o tehnica absolut minunata.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

7 comments

ionucmora 28 iunie 2011 - 18:31

Ar fi forte bine daca ai pune si cum se practica aceasta tehnica,poate se gaseste careva care doreste sa puna in practica.

razvan 28 iunie 2011 - 21:28

Cred ca la o simpla cautare pe google se pot gasi nu doar metode ci si site-ul oficial al miscarii in romania…faptul ca nu au pus aici metoda e foarte bine. Nu mi se pare deloc o practica pe care sa o faci dupa o simpla lecturare a unui articol pe un site de spiritualitate. Si mai cred ca ar trebui spuse si riscurile unor astfel de practici asa doar ca sa nu cada in capcana toti necunoscatorii dornici de nou asta daca totusi ne consideram oameni si ne intereseaza si de sufletul altora.

Mirel 29 iunie 2011 - 8:19

Ce creaza stres ?? Problemele de zi cu zi si toata lupta cu supravetuirea , intai sa vedem cauza ce duce la boli si sa-o eradicam si apoi mergem in transcedental .
Prima data si prima data trebuie tratata cauza ce produce boala(nemultumiri,frustrare,gelozie si etc) , este primordial sa te intorci in tine si acolo sa vezi cum e si ce e de facut ,noi oameni in general nu spalam la exterior dar in interior cum facem , asa ca hai sa incepem din interior spre exterior .
Pana si masina o spalam interior&exterior asa ca avem mai mare grija de un obiect decat de noi ??
Pace sa avem in suflet

Mirel 30 iunie 2011 - 13:53

Cand ne vom vindeca de TEAMA-FRICA atunci nu va mai fi nimeni bonlav .
Pace sa avem in suflet

alex 11 noiembrie 2015 - 23:47

meditatiile atrag demoni,nu e recomandata

Zen 12 noiembrie 2015 - 13:50

@Alex rugăciunea isihastă e o formă de meditaţie. Să înţeleg că după logica sfânţii părinţi se închinau lui …?
Ce şti tu despre meditaţie? Eu cred că ar trebui să te documentezi mai bine înainte să postezi sau să vorbeşti.
Ca să rămân strict la subiectul articolului îţi recomand o carte apărută recent, intitulată chiar Meditaţia transcedentală.
Succes!

alex 22 noiembrie 2015 - 22:29

eu am facut meditatii transcedentale la o piramida in galati si am atras demoni…nu confundati rugaciunea inimii cu meditatiile transcedentale…jur ca e adevarat ce zic

Leave a Comment